aug 17, 2020

Franciscus Gasthuis & Vlietland sluit langdurige overeenkomst met Philips voor de levering van echografie-oplossingen

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een 5-jarige overeenkomst met Philips gesloten om echografie-oplossingen te leveren. Philips gaat de komende jaren alle echografie-apparatuur gefaseerd vervangen op beide ziekenhuislocaties en de poliklinieklocaties. Het ziekenhuis in de regio Rotterdam en Schiedam en het gezondheidstechnologiebedrijf gaan daarnaast samenwerken op het gebied van opleiding, service en innovaties. De eerste apparaten worden na de zomer van dit jaar geleverd op de afdelingen cardiologie, gynaecologie, radiologie en orthopedie van het ziekenhuis. 

 

“In de komende vijf jaar gaan we intensief samenwerken met Philips om de echoapparatuur op verschillende afdelingen en locaties te vervangen,” zegt Kirsten Henken, klinisch fysicus in Franciscus. “Wij werken op een aantal afdelingen al met het portfolio van Philips, maar door ziekenhuisbreed voor één leverancier te kiezen hopen wij in samenwerking de inzet en het gebruik van echografie verder te verbeteren. In dit nieuwe partnerschap hebben we ook afspraken gemaakt over service en onderhoud van de apparatuur, maar ook educatie voor het personeel. De voordelen van een partnerschap en de innovatiekracht van Philips gaan ons helpen om de zorg voor de patiënten in de regio Rotterdam en Schiedam te verbeteren.”

In deze samenwerking gaan we als partners werken aan het realiseren van optimale inzet van echografie. Goede apparatuur is een belangrijk onderdeel, maar ook educatie, onderhoud en service van onze technologie zijn van enorm belang om goede patiëntenzorg te kunnen leveren.

Cees Smit

District Leader West-Nederland bij Philips Benelux

v.l.n.r. René Sloot (Accountmanager Ultrasound), Cees Smit (District Leader West Nederland, Philips Benelux) en Niels Honig (Lid van de Raad van Bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland)

Het ziekenhuis kiest voor de samenwerking met één leverancier om kennis te delen tussen afdelingen, de expertise van technici van het ziekenhuis te vergroten evenals de uitwisselbaarheid van apparatuur. Door een partnerschap aan te gaan kan intensiever worden samengewerkt bij het verbeteren van de zorg. De keuze voor Philips komt mede door het uitgebreide en innovatieve echografie-portfolio dat binnen veel verschillende afdelingen van het ziekenhuis kan worden ingezet. Na 5 jaar wordt de samenwerking geëvalueerd en kan de overeenkomst worden verlengd.

 

“Door ons brede en innovatieve echografie-portfolio kunnen we Franciscus Gasthuis & Vlietland helpen om het gebruik en de kennis van echografie te verbeteren,” zegt Cees Smit, District Leader West-Nederland bij Philips Benelux. “In deze samenwerking gaan we als partners werken aan het realiseren van optimale inzet van echografie. Goede apparatuur is een belangrijk onderdeel, maar ook educatie, onderhoud en service van onze technologie zijn van enorm belang om goede patiëntenzorg te kunnen leveren. We kunnen elkaar versterken en helpen om de zorg te verbeteren. Samenwerking en partnerschap zijn hierbij cruciaal.”

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.