mei 27, 2020

Alrijne en Philips sluiten samenwerkingsovereenkomst op het gebied van beeldvormende medische systemen en verlengen hiermee hun lange termijn partnerschap

Alrijne en Philips hebben vandaag hun samenwerking verlengd waarbij Philips zorg gaat dragen voor de levering, onderhoud en educatie op het gebied van beeldvormende systemen zoals CT-scanners en röntgenapparatuur. Het gezondheidstechnologie bedrijf gaat in de komende drie jaar veel apparatuur leveren voor de afdeling radiologie van Alrijne. Daarnaast verzorgt het de komende 10 jaar het onderhoud van deze systemen en de educatie. De partners gaan ook samenwerken aan de verdere optimalisatie van de beeldvorming in het ziekenhuis om de zorg voor de patiënt te verbeteren. Dit is de tweede lange termijn samenwerking die Alrijne en Philips met elkaar aangaan. Het Alrijne Ziekenhuis heeft locaties in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. 

 

“Medische beeldvorming speelt een belangrijke rol bij de diagnose van patiënten in het ziekenhuis,” zegt Ivo van der Klei, lid raad van bestuur bij Alrijne. “Door samen met Philips te werken kunnen we de zorg voor onze patiënten verbeteren. Philips gaat ons adviseren bij de implementatie van systemen en helpen bij de educatie van onze zorgverleners. Wij gaan onze ervaringen terugkoppelen aan het bedrijf zodat zij hun systemen en oplossingen verder door kunnen verbeteren. Het doel van de samenwerking is om de zorg voor patiënten te verbeteren.”

Samenwerking in de gezondheidszorg is cruciaal om goede zorg voor de patiënt te realiseren.

Henk Valk

CEO bij Philips Benelux.

In deze samenwerking willen Alrijne en Philips ook hun expertise bundelen om de zorg eenvoudiger, efficiënter en accurater te maken, met als gewenst resultaat een betere behandeling voor de patiënt. Philips gaat Alrijne ondersteunen met de verbetering van de kwaliteit van de beeldvormende zorgverlening met kennis, advies en opleiding. Daarnaast gaan de partners samen kijken of ze kunnen innoveren waar mogelijk. Alrijne gaat haar ervaringen met de systemen delen, zodat Philips kan werken aan de verdere doorontwikkeling en verbetering van de systemen. De partijen hebben ook de intentie om de komende jaren een verdergaande strategische samenwerking met elkaar aan te gaan.

 

“Samenwerking in de gezondheidszorg is cruciaal om goede zorg voor de patiënt te realiseren,” zegt Henk Valk, CEO bij Philips Benelux. “Wij sluiten steeds vaker lange termijn en strategische overeenkomsten met ziekenhuizen om samen als partners op te trekken in het verbeteren van de zorg. Hierbij staan voor ons vier elementen centraal; het verbeteren van zorguitkomsten, patiëntervaring, gebruiksgemak van de zorgverleners en tenslotte het verlagen van de kosten van de zorg. Ik ben verheugd dat we onze samenwerking met Alrijne verlengen na ons eerdere succesvolle partnerschap.”

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Voorste rij:

V.l.n.r. Léon Kempeneers, Ivo van der Klei, Henk Valk, Piet Groen

Achterste rij:

V.l.n.r. Jasper Bisselink, Iris Dorgelo, Iris Timmermans, Cees Smit, Peter de Boer, Sandra Putting

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.