Nieuwscentrum

feb 19, 2020

Philips omarmt de vijfde editie van de Invictus Games die mei 2020 plaatsvindt in Den Haag

Philips is naast Heineken, KPN, SAP en Shell ‘Official Supporter’ van de Invictus Games 2020. De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen dat de kracht van sport gebruikt om herstel te stimuleren en revalidatie van veteranen te ondersteunen. Daarnaast zorgt het ook voor meer begrip en respect voor diegenen die hun land dienen of gediend hebben. Het evenement vindt dit jaar plaats van 9-16 mei in Den Haag.

Philips als supporter van de eerste Nederlandse editie

“Bij Philips geloven we dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. Het is onze missie om door middel van innovatie jaarlijks het leven van drie miljard mensen te verbeteren in 2030. We zijn dan ook blij dat we de Invictus deelnemers kunnen ondersteunen, deelnemers die ieder individueel bijzondere rolmodellen zijn als het gaat om het ontdekken van hun potentieel en het verleggen van grenzen om te herstellen,“ zegt Nanda Huizing, Head of Brand, Communications and Digital bij Philips Benelux. “We kijken uit naar een sportief succesvol en inspirerende vijfde editie van dit event, dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt in Nederland.”

We zijn dan ook blij dat we de Invictus deelnemers kunnen ondersteunen, deelnemers die ieder individueel bijzondere rolmodellen zijn als het gaat om het ontdekken van hun potentieel en het verleggen van grenzen om te herstellen.

Nanda Huizing

Head of Brand, Communications and Digital bij Philips Benelux

Verbinden, verbeteren, verduurzamen en samenleven

De steun van deze vijf bedrijven voor de Invictus Games Den Haag 2020 is van groot belang voor het succes van de dit unieke sportevenement. Voorzitter van het organisatiecomité Mart de Kruif zei het volgende: “Verbinden, verbeteren, verduurzamen en samen beleven zijn de beloftes van deze partners die naadloos aansluiten bij de Invictus Games. We willen een perfect evenement neerzetten voor de 500 deelnemers, maar ook voor de in totaal 1.000 vrienden en of familieleden, die de deelnemer op kosten van de organisatie mag meenemen. De steun van deze partners is daarin onbetaalbaar. De deelnemers laten ons zien dat de kracht van de menselijke geest onverslaanbaar is. Omdat we samen hetzelfde doel nastreven, kunnen wij onze krachten bundelen en zoveel mogelijk mensen helpen en bereiken.”

Prins Harry en ‘the Invictus Story’

De openingseditie van de Spelen werd in september 2014 gehouden in Londen. Prins Harry is de beschermheer van de Games. Samen met het organiserend comité hoopte hij dat de eerste Invictus Games het begin zouden zijn van ‘The Invictus Story’ en dat ook andere steden buiten het Verenigd Koninkrijk het evenement in de jaren erna wilden organiseren. 

 

Sindsdien werd het grootschalige sportevenement, met 500 deelnemers uit 19 landen, gehouden in Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018). De vijfde editie van de Games, het eerste lustrum, wordt in Den Haag georganiseerd. De activiteiten rondom de Invictus Games zijn gekoppeld aan de viering van 75 jaar bevrijding van Nederland in 2020. Prinses Margriet is erevoorzitter van de Invictus Games in Den Haag.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 80.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2020/20200219-philips-omarmt-de-vijfde-editie-van-de-invictus-games-die-mei-2020-plaatsvindt-in-den-haag.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.