Nieuwscentrum

25 januari 2018

Vandaag aan het werk: de Baas van Morgen

Eindhoven - Vandaag kent Philips Benelux twee ‘bazen’: CEO Henk Valk en vmbo-leerling Jules Reniers. In het kader van JINC Baas van Morgen neemt Jules een kijkje achter de schermen van het Eindhovense technologieconcern en denkt hij mee over een nieuw crowdfunding project.

 

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen om hun talent te ontplooien. Om aandacht te vragen hiervoor laat JINC Baas van Morgen ieder jaar 200 kinderen ervaren hoe het is om de baas te zijn van een Nederlandse onderneming. Een mooi initiatief, waaraan Philips sinds 2016 meedoet. 

Als grote onderneming vindt Philips het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving en een beter Nederland door te geven aan volgende generaties. Kinderen en jongeren zullen de toekomst van ons land vormgeven.

Henk Valk

CEO Philips Benelux

Zelf aan de slag met communicatie

Jules Reniers, 14 jaar en tweedejaars leerling VMBO-TL aan het Antoon Schellekenscollege in Eindhoven, loopt vandaag mee met Henk Valk, CEO van Philips Benelux. Het is een drukke dag op het kantoor van Philips: vandaag wordt namelijk een belangrijke samenwerkingsovereenkomst met de Hartstichting ondertekend. 

 

Jules gaat samen met de afdeling Communicatie aan de slag om ervoor te zorgen dat de mededeling over de samenwerking op een goede wijze wereldkundig wordt gemaakt. Hij is bij de ontvangst van de pers, de persconferentie en de interviews na afloop. Tijdens de dag wordt ook een beroep gedaan op de eigen expertise van Jules: hij zal meedenken over de vraag hoe scholen en buurten actief betrokken kunnen worden bij het AED Crowdfunding project dat onderdeel uitmaakt van de partnership tussen Philips en de Hartstichting. Zijn voorstel koppelt hij ’s middags terug aan Henk Valk en Floris Italianer, directeur van de Hartstichting.

Investeren in de toekomst van Nederland

Henk Valk kijkt er naar uit om zijn jonge ‘collega’ te verwelkomen. “Als grote onderneming vindt Philips het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving en een beter Nederland door te geven aan volgende generaties. Kinderen en jongeren zullen de toekomst van ons land vormgeven. Daarom is het belangrijk om nu te investeren in hun toekomst en jeugdig talent te ondersteunen waar en wanneer we kunnen. JINC Baas van Morgen biedt zo’n mogelijkheid. Daarom doet Philips nu voor de derde keer mee.”

 

Ook Daniël Roos, directeur JINC, is blij met de samenwerking: “De beste manier om erachter te komen wat je wilt en welk talent je hebt, is door het zelf te ervaren. JINC Baas van Morgen geeft kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen deze kans.”

Over Koninklijke Philips N.V.

Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 73.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2016 een omzet van 17,4 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20180125-vandaag-aan-het-werk-de-baas-van-morgen.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.