Philips lanceert op de grootste radiologiebeurs ter wereld nieuwe digitale oplossingen die op slimme wijze patiënten, zorgverleners en processen met elkaar verbinden

27 november 2016

 • Philips introduceert PerformanceBridge: een nieuw pakket software en services gericht op het verbeteren van de bedrijfsvoering door de radiologie te ondersteunen met bruikbare inzichten ten behoeve van hun besluitvorming.
 • Nieuwe geavanceerde informatica en visuele analyse oplossingen zoals de Philips Illumeo Adaptive Intelligence, IntelliSpace 9.0 en de Universal Data Manager, definiëren opnieuw beeld data management om uitkomsten in de zorg te kunnen verbeteren. Tevens bieden deze oplossingen nieuwe manieren aan radiologen in hun samenwerking om de behandelingsresultaten voor patiënten te verbeteren. 

 

Amsterdam – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) zal op het congres van de Radiological Society of North America (RSNA), dat dit jaar van 27 november tot en met 1 december in McCormick Place in Chicago wordt gehouden, een aantal intelligente en integrale ‘connected’ radiologieoplossingen presenteren. RSNA-bezoekers kunnen op de Philips-stand (nr. 6735) kennismaken met een nieuw portfolio met digitale beeldsystemen, intelligente software en diensten. Dit portfolio is erop gericht de diagnostiek te versterken, de patiëntenzorg te verbeteren en een efficiëntere bedrijfsvoering te voeren. 

 

Radiologie speelt een centrale rol bij merendeel van de besluiten in de gezondheidszorg. Radiologie is bepalend voor het tijdig opsporen, nauwkeurig diagnosticeren en behandelen van ziektes in hun vroegste fase. Nu zorgorganisaties steeds meer nadruk leggen op het creëren van betere uitkomsten in de zorg, zijn er intelligente oplossingen nodig om diverse uitdagingen het hoofd te bieden. Uitdagingen die liggen in het verbeteren van de uitkomsten, in het verlagen van de kosten in de zorgverlening en het vergroten van de patiënttevredenheid.

 

“Radiologen spelen een sleutelrol bij het uitzetten van de koers naar de juiste behandeling”, aldus Robert Cascella, CEO Diagnosis & Treatment bij Philips. “Meer dan ooit is het vaststellen en effectief behandelen van ziekten afhankelijk van geavanceerde diagnostiek. Philips voorziet in de meest innovatieve beeldgestuurde technologie en combineert die met intelligente IT-oplossingen ter ondersteuning van de besluitvorming. Zo wordt het mogelijk om met één onderzoek de juiste definitieve diagnose te stellen.”

 

Het vergroten van diagnostisch vertrouwen

De oplossingen van Philips maken het mogelijk om diagnoses sneller en nauwkeuriger te stellen. Zelfs na één onderzoek, om zo enerzijds de patiëntenzorg en anderzijds de financiële resultaten te verbeteren. Philips zal onder meer de volgende oplossingen en technologieën voor het voetlicht brengen:

 • Pakket softwareapplicaties voor neurologisch MRI-onderzoek  die het mogelijk maakt om complexe neurologische vraagstukken met meer zekerheid te beantwoorden. Geavanceerde diagnostiek is een essentieel onderdeel van het behandelprotocol voor neurologische aandoeningen. Dankzij de kwalitatief hoogwaardige 3D-beeldvorming van zachte weefsels kan MRI een schat aan structurele en fysiologische informatie over de hersenen blootleggen. Wereldwijd kampen meer dan een miljard mensen met neurologische aandoeningen, waarbij de ziekte van Alzheimer, dementie, beroerte, hersentrauma en multiple sclerose het meest voorkomen. Neurologen worden voorzien van de noodzakelijke tools om complexe gezondheidsproblemen op te lossen en nieuwe mogelijkheden van de neurologie te verkennen. Met deze introducties voor de digitale MRI-systemen uit de Ingenia-serie versterkt Philips zijn wereldwijd leidende positie op het gebied van neurologische MRI-software.
 • IQon Spectral CT : de eerste en enige detector-gebaseerde spectrale CT-scanner die met één scan in 100% van de spectrale resultaten voorziet. 
 • Bezoekers kunnen ook de ‘Best in KLAS’ -echografieoplossingen van Philips zien zoals de draagbare Lumify-oplossing. Lumify biedt artsen de mogelijkheid om echografiesystemen te gebruiken vanaf elk compatibel Android-smartphone of –tablet. Hierdoor is het mogelijk om ter plekke sneller een diagnose te stellen. 

 

Geavanceerde informatica voor bruikbare inzichten en hogere productiviteit 

Radiologie heeft klinische informatica en geavanceerde cloud-oplossingen nodig om de medische besluitvorming en de bedrijfsvoering te verbeteren ten behoeve van de support van haar kritische besluitvorming. Denk hierbij aan  nieuwe mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie en geavanceerde visualisatie, tot een nieuwe universeel gegevensbeheersysteem en non-stop oplossingen gericht op verbetering. Deze geïntegreerde software, oplossingen en diensten gehost op de Philips HealthSuite ) zijn ontworpen om radiologen en bestuurders meer en betere ondersteuning in de besluitvorming te bieden door onder meer:

 • IntelliSpace Portal 9.0, de nieuwste editie van geavanceerde visuele analyse en kwantificatie platform met een pakket van multi-modulaire functies en uitgebreid neurologische tools. IntelliSpace Portal 9.0 helpt radiologen om ziektes te ontdekken, te diagnosticeren en op te volgen in behandeling. Tegelijkertijd worden nieuwe machine learning capaciteiten ingezet om de arts te ondersteunen. Maandag 28 november volgt meer informatie hierover via een persbericht.
 • IntelliSpace Universal Data Manager, is een schaalbare, veilige, inter-operabele data management oplossing die zorgondernemingen helpt enorme datasets te organiseren. Het gaat hier om miljoenen scans en andere data uit meerdere bronnen en die zo snel mogelijk leveren aan vrijwel elke arts in het zorgnetwerk.
 • Illumeo, een nieuwe beeldgestuurde en informaticatechnologie met adaptieve intelligentie die een vernieuwing en versterking inhoudt hoe radiologen met medische scans werken. De ingebouwde intelligentie registreert de voorkeuren van de radioloog en past, om de gebruiker te helpen, de gebruikersinterface aan door tools en metingen aan te bieden op basis van inzicht in de klinische context.
 • PerformanceBridge, een nieuw pakket software en services gericht op het verbeteren van de bedrijfsvoering door radiologieafdelingen te ondersteunen om de productiviteit te vergroten, patientervaring te verbeteren en betere uitkomsten te bereiken in de zorg. Gehost door de Philips HealthSuite, kan PerformanceBridge radiologieafdelingen ondersteunen in het prioriteren van verbeteringen in het beheer van activa, in het nuttiger inzetten van apparatuur en het gebruik ervan, in de samenwerking, in compliance en in praktijkmanagement. 

 

Verbetering van de patiëntervaring

De technologieën van Philips zijn ontworpen om de periode tussen de diagnose en de behandeling zo kort mogelijk te houden, zodat behandelplannen sneller, nauwkeuriger en met minder scans kunnen worden uitgevoerd. Angst bij de patiënt en bewegingen kunnen verhinderen dat scans in één keer goed verlopen. De geavanceerde klinische MRI-systemen van Philips zorgen voor een geruststellende sfeer door middel van beeld, geluid en licht, zodat patiënten zich zo gemakkelijk mogelijk voelen. Hiertoe heeft Philips onder meer de volgende technologieën ontwikkeld: 

 • Philips Ingenia 1.5 T In-Bore  met Ambient Experience in de scanner zorgt voor een efficiëntere werkstroom, hoge beeldkwaliteit en een snelle, comfortabele voorbereiding van de patiënt. Op 18 november jl. heeft Philips haar 1000e installatie aangekondigd met een op maat gemaakte Ambient Experience- oplossing in combinatie met de IQon Spectral CT scanner in het St. Claraziekenhuis in Bazel, Zwitserland. Ambient Experince creëert een rustgevende omgeving voor patiënten tijdens de CT-scanprocedures met dynamische verlichting, projectie en geluid.

 

Philips organiseert en neemt ook deel aan diverse activiteiten en onderzoekspresentaties gedurende de week, waaronder:

 

 • Forumgesprekken rondom ‘Reinventing Radiology’ op diverse tijdstippen tijdens het congres – Philips-experts en gastsprekers behandelen in korte sessies de rol, invloed en ontwikkeling van de radiologie. 
 • Insight Night, dinsdag 29 november, 18.00-19.30 (lokale tijd), McCormick Place – De bekende technologiejournalist en auteur David Kirkpatrick van Techonomy Media leidt deze avond over het thema ‘The Facebook Effect on Radiology: How digital health, connected care and social media will impact you, your patients and your specialty’. Het evenement omvat discussies met Frans van Houten (CEO van Koninklijke Philips N.V.), gastspreker Dave deBronkart (‘ePatient Dave’) en dr. James Rawson, hoofd van de afdeling Radiology & Imaging van het Medical College of Georgia, Augusta University. 

 

Voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op RSNA 2016 kunt u terecht op www.philips.com/rsna. Volg ons op Twitter @PhilipsLiveFrom voor #RSNA16-updates gedurende het congres. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas

Philips Health Systems

Mobiel +31 6 53 408 194

saskia.maas@philips.com

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 69.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2015 een omzet van 16,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.