Philips presenteert op RSNA 2016 pakket geavanceerde softwareapplicaties voor neurologisch MRI-onderzoek

21 november 2016

  • Nieuwe generatie beeldvormende en visualisatietechnologieën ondersteunen definitieve diagnoses en bieden de patiënt gepersonaliseerde, efficiënte zorg 
  • Nieuwe neurodiagnostische applicaties gebruiken het unieke digitale platform dStream op Philips’ MRI-systemen uit de Ingenia-serie

 

AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NSYE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag de introductie aangekondigd van een pakket softwareapplicaties voor neurologisch MRI-onderzoek, dat zal worden gepresenteerd op de 102e editie van het jaarlijkse congres en de wetenschappelijke vergadering van de Radiological Society of America (RSNA) in Chicago (VS), die later deze week van start gaat. Met deze introducties voor de digitale MRI-systemen uit de Ingenia-serie versterkt Philips zijn wereldwijd leidende positie op het gebied van neurologische MRI-software [1]. Neurologen worden voorzien van de noodzakelijke tools om complexe gezondheidsproblemen op te lossen en nieuwe mogelijkheden op het vlak van de neurologie te verkennen. 

 

Wereldwijd kampen meer dan een miljard mensen met neurologische aandoeningen, waarbij de ziekte van Alzheimer, dementie, beroerte, hersentrauma en multiple sclerose het meest voorkomen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie vormen neurologische aandoeningen de meest belastende (zowel economisch als qua gezondheid) ziektecategorie ter wereld en naarmate de wereldbevolking blijft groeien en vergrijzen, wordt het herkennen en behandelen van deze aandoeningen een topprioriteit binnen het volksgezondheidsbeleid. 

 

Geavanceerde diagnostiek is een essentieel onderdeel van het behandelprotocol voor neurologische aandoeningen. Dankzij de uitzonderlijk goede 3D-beeldvorming van zachte weefsels kan MRI een schat aan structurele en fysiologische informatie over de hersenen blootleggen. MRI is dan ook de norm geworden voor neurologische beeldvorming: 65 procent van de neurologen verkiest MRI boven andere methoden [2]. Voor 70 procent van de artsen leveren neurodiagnostische tools echter vaak problemen op vanwege tekortkomingen op het vlak van effectieve beeldvorming en visualisatietechnieken [3]. Philips’ nieuwe pakket met neurodiagnostische applicaties biedt artsen een complete reeks tools met een patiëntgericht ontwerp die neurologische anatomieën zichtbaar maken en aan de hand van multidimensionale gegevens de diagnostische besluitvorming ondersteunen.

 

“In een maatschappij waarin een grote groep patiënten met neurologische aandoeningen kampt, is continue innovatie essentieel om de duidelijkheid van diagnoses en therapeutische begeleiding te verbeteren voor alle neurologische patiënten”, zegt Eric Jean, General Manager van de afdeling MRI bij Philips. “We moeten vooruitgang boeken op een vakgebied waar nog een overvloed aan gezondheidsgegevens op ontdekking wacht. Onze nieuwe reeks oplossingen is gericht op ondersteuning van de besluitvorming en biedt radiologen mogelijkheden om met concreet bruikbare inzichten snel diagnoses te stellen, zodat in brede zin de patiëntervaring en de zorgresultaten kunnen worden verbeterd en tegelijkertijd kosten kunnen worden bespaard.”

 

De nieuwe neurodiagnostische applicaties zijn bedoeld voor de MRI-systemen uit Philips’ Ingenia-serie, waarbij dStream, de Philips-technologie voor digitale breedbandarchitectuur, wordt gebruikt om binnen korte tijd beelden met hoge kwaliteit beschikbaar te maken. Unieke functies zijn onder meer:

 

  • ‘Black blood’-beeldvorming – Betrouwbaardere diagnostiek dankzij 3D-hersenbeelden met hoge resolutie en reductie van het bloedsignaal [4]. Dit zorgt voor een hogere beeldkwaliteit die radiologen meer inzicht biedt.
  • 4D-TRANCE – Biedt contrastvrije dynamische (4D-)beeldvorming van de vasculaire anatomie van de hersenen. Omdat voor 4D-TRANCE geen contrastmiddel nodig is, is het minder belastend voor de patiënt en kunnen radiologen zowel de vasculaire anatomie als de dynamiek van de bloedstroom evalueren.
  • MultiBand SENSE – Maakt het mogelijk om bij fMRI-onderzoek meerdere doorsnedes van de hersenen tegelijk te maken, waardoor versnelde neurofunctionele scans met hoge snelheid en hoge resolutie mogelijk worden [5]. Deze functie biedt radiologen de mogelijkheid het dekkingsgebied of de resolutie te vergroten zonder dat de scanduur wordt verlengd.

 

De nieuwe neurodiagnostische applicaties worden naadloos geïntegreerd in de nieuwste versie van Philips’ IntelliSpace Portal, die ook zijn debuut zal maken op de RSNA in Chicago. Met de IntelliSpace Portal hebben radiologen toegang tot de nieuwste klinische mogelijkheden voor geavanceerde visuele analyse via één platform, waarmee ze een compleet overzicht van de patiënt krijgen voor snelle detectie, betrouwbare diagnose en efficiënte nacontroles. Deze nieuwste versie van Philips IntelliSpace Portal legt meer nadruk op uitgebreidere diepte in de klinische analyse bij neurologisch onderzoek, ook voor de meest complexe gevallen.

 

Philips demonstreert de nieuwe neurodiagnostische applicaties op RSNA 2016 in stand nr. 6735 in Hal B op McCormick Place. Voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op RSNA en ons volledige aanbod van MRI-oplossingen kunt u terecht op onze speciale RNSA-website. Volg ook @PhilipsLiveFrom voor meer informatie over onze aanwezigheid op #RSNA16.

 

[1] Interne archiefgegevens. Overzicht van klinische applicatieportfolio’s voor neurologische MRI voor Philips, 2016

[2] Gegevens van werkblad van de Advisory Council over toename van het aantal ingrepen in 2009 

[3] Marktonderzoek in 2016 door TMTG

[4] Vergeleken met onze 3D T1w-scan zonder MSDE pre-puls

[5] Hoge snelheid door gebruik te maken van MultiBand SENSE en hoge resolutie door gebruik te maken van dS SENSE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas

Philips Health Systems

Mobiel +31 6 53 408 194

saskia.maas@philips.com

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 70.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2015 een omzet van 16,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.