Nieuwscentrum

Philips toont op RSNA 2015 geïntegreerde radiologieoplossingen voor snellere diagnose en behandeling van ziekten

november 30, 2015

 • Volledige geïntegreerde radiologieoplossingen zorgen voor vroegtijdige opsporing en klinische interventie en lagere zorgkosten op langere termijn.
 • Oplossingen voor klinische informatica, diagnostische beeldvorming en stralingsdosisbeheer stimuleren geavanceerde digitale zorgtechnologie om patiënten eerder en nauwkeuriger te kunnen behandelen.

 

Amsterdam – Koninklijke Philips N.V.(NYSE: PHG, AEX: PHIA) presenteert een uitgebreid portfolio van datagestuurde radiologieoplossingen op het congres van de Radiological Society of North America (RSNA), dat dit jaar van 29 november tot en met 4 december in Chicago plaatsvindt. Bezoekers van de Philips-stand (nr. 6736) krijgen een beeld van het brede Philips-portfolio. Dit bestaat uit geïntegreerde oplossingen voor diagnostische beeldvorming, klinische informatica, beeldgestuurde therapie en stralingsdosisbeheer. Alle oplossingen zijn gericht op verbetering van de klinische resultaten en werkstromen en creeren een onovertroffen zorgervaring voor patiënten.

 

Radiologie speelt een belangrijke rol bij het opsporen en karakteriseren van ziekten in een zo vroeg mogelijk stadium. Het draagt tevens bij aan de behandelplanning en -evaluatie en helpt bij het beheer van de zorgverlening in haar geheel. Philips’ uitgebreide aanbod van radiologieoplossingen op het gebied van oncologie, neurologie en vrouwelijke gezondheid is gericht op verkorting van de tijd tussen diagnose en behandeling, en zorgt voor kostenbesparingen en hogere zorgconsistentie en -kwaliteit binnen het totale ziekenhuis als onderneming.

 

“Dankzij de vooruitgang op het gebied van datagestuurde digitale zorgtechnologie heeft radiologie een grote invloed op de zorgverlening. Radiologie speelt immers een centrale rol in de meeste medische besluitvormingsprocessen”, aldus Robert Cascella, CEO Imaging Business Groups bij Philips. “Door geavanceerde technologieën voor diagnostische beeldvorming te combineren met specifieke IT-oplossingen helpt Philips zijn klanten om het diagnostische proces te verbeteren, naadloze samenwerking te faciliteren en werkstromen efficiënter te maken – en uiteindelijk de zorgverlening te verbeteren.”

 

Meer mogelijkheden voor radiologie
Radiologie kan door meer integratie in het totale zorgpad een grote invloed hebben op de zorgkosten en -kwaliteit. De technologie, diensten en deskundigheid van Philips zijn gericht op uitbreiding van de mogelijkheden op radiologiegebied, van geavanceerde oplossingen voor betere beeldvorming tot expertise die werkstromen efficiënter maakt. Een greep uit de voornaamste oplossingen en geavanceerde technologieën:

 • Diagnostic X-Ray Suite – Een compleet beeldvormingsportfolio dat bijdraagt aan de verbetering van werkstromen en patiëntenzorg, bestaande uit onder meer SkyFlow, DigitalDiagnost en MobileDiagnost wDR.
 • IQon Spectral CT – CT-oplossing met spectrale detector biedt spectrale beeldvorming om de anatomische informatie in detail te karakteriseren via eenvoudige werkstromen en lage stralingsdoses. Philips demonstreert tevens ‘Spectral Magic Glass on PACS’, een geïntegreerde functie voor beoordeling en analyse achteraf van spectrumgegevens op PACS-systemen.
 • Echografieportfolio – Omvat onder meer de echografiesystemen EPIQ en Affiniti, die betrouwbaardere diagnoses en efficiëntere werkstromen bieden, hetgeen de patiëntervaring ten goede komt. Andere aandachtsgebieden op RSNA 2015 zijn onder meer Lumify, de innovatieve Ultra Mobile Ultrasound-oplossing die radiologen meer bewegingsruimte geeft, en OmniSphere, een nieuw ecosysteem van hulpmiddelen, applicaties en oplossingen op server-clientbasis dat zorgt voor een efficiëntere en optimaal verlopende bedrijfsvoering.
 • Vereos PET/CT – De eerste en enige digitale PET/CT-scanner in de medische-technologiesector die zorgt voor een verdubbeling van de volumetrische resolutie, de gevoeligheid en de kwantitatieve nauwkeurigheid ten opzichte van analoge systemen.*
  * Vergeleken met Gemini TF 16.
 • Beeldgestuurde therapie – Philips presenteert aangepaste interventionele röntgensystemen – NeuroSuite, OncoSuite, en Hybrid Suite – die gebruikmaken van AlluraClarity-technologie en de nieuwste innovaties daarbinnen, waaronder EmboGuide en VesselNavigator, met het oog op de vraag naar verbeterde 3D-beeldvorming ter ondersteuning van interventionele oncologie en vaatchirurgie.
 • Volcano, een Philips-onderneming en wereldwijd marktleider op het gebied van inwendige beeldvormings- en sensortechnologie toont zijn geïntegreerde oplossingen voor perifere vaataandoeningen.

 

Radiologie inzetten voor snellere en betere besluitvorming
In de meeste medische besluitvormingsprocessen speelt radiologie  een centrale rol. Door  snellere resultaten kan er eerder zorg worden geboden. En verbeterde radiologieverslagen en analysefuncties zorgen voor beter onderbouwde klinische besluitvorming en toegang tot klinische informatica binnen de gehele organisatie.

 

Op RSNA 2015 worden onder meer de volgende producten en oplossingen gepresenteerd:

 • IntelliSpace PACS – Beheerplatform voor medische beelden dat direct diagnostische beelden en patiëntgegevens verstrekt voor goed onderbouwde klinische besluitvorming door het zorgteam, evenals verbetering van de operationele effectiviteit, de financiële resultaten en de zorg voor en tevredenheid van patiënten.
 • IntelliSpace Portal – Een van de meest complete oplossingen voor het vaststellen van problemen, diagnostiek, en therapeutische controles. IntelliSpace Portal biedt een volledig pakket hulpmiddelen voor hogere nauwkeurigheid van kwantitatieve metingen en reproduceerbaarheid, en voor ondersteuning van de besluitvorming ten behoeve van betrouwbaardere diagnoses.

 

Patiëntgerichte diensten
Philips richt zich ook op verkorting van de tijd tussen diagnose en behandeling om kanker eerder en nauwkeuriger te kunnen behandelen. Patiënten moeten daarbij beter worden geïnformeerd, zodat ze sterker betrokken raken bij hun eigen gezondheid. Daarbij kunnen geïntegreerde oplossingen behulpzaam zijn, waaronder:

 • DoseWise – De eerste geïntegreerde oplossing voor stralingsdosisbeheer waarmee zorgverleners in uiteenlopende diagnostische situaties proactief de stralingsdosis voor zowel patiënten als artsen kunnen registreren, analyseren en bewaken.
 • Mammography Suite – Voor eersteklas prestaties en beeldkwaliteit, van screening en diagnose tot bewaking, met MicroDose SI en IntelliSpace Breast.
 • Philips MR in-bore Experience – Deze technologie zorgt voor een betere patiëntervaring en gebruikt AutoVoice en ComforTone om van het MRI-onderzoek een belevenis te maken. Ingenia 1.5T S is ontworpen om beeldvorming in één keer goed te laten gaan en meer comfort voor de patiënt te bieden, zodat de werkstroom sneller kan verlopen.¹

 

Philips is ook gastheer van en deelnemer aan een aantal RSNA-activiteiten gericht op de integratie van patiënten, artsen, processen en technologie. Ook vinden er verschillende onderzoekspresentaties plaats.

 

Symposia

 • Mammography Lunch & Learn, dinsdag 1 december, 12.30 - 13.30 uur, in South Building, zaal S403A. Verkenning van de mogelijkheden van fotonteltechnologie bij spectrale mammografie en tomosynthese², met gegevens van een lopend klinisch onderzoek.
 • MMTT/qEASL Symposium, dinsdag 1 december, 18.00 - 20.30 uur, bij de Navy Pier. Met Philips samenwerkende artsen van Yale University, MD Anderson Cancer Center en Charité – Universitätsmedizin Berlin bespreken volumemetingen als hulpmiddel voor de responsevaluatie bij kankerbehandelingen.
 • Diagnostic Radiology Lunch & Learn, woensdag 2 december, 12.30 - 13.30 uur, in South Building, zaal S403B. Dr. Detlef Mentrup, uitvinder van de SkyFlow-technologie, bespreekt nieuwe algoritmetoepassingen voor diagnostische radiologie.


RSNA 2015 is een van de voornaamste internationale congressen op het gebied van radiologie. Hier worden de meest veelbelovende onderzoeksresultaten en de nieuwste innovaties gepresenteerd. Op de Philips-stand kunnen bezoekers kennismaken met geavanceerde technologieën op het gebied van zorginformatica, echografie, diagnostische beeldvorming en beeldgestuurde therapieën. Philips  presenteert ook een aantal nieuwe oplossingen op het gebied van stralingsdosisbeheer, MRI, diagnostische röntgentechnologie, radiologische gegevensverwerking en geavanceerde visualisatie.

 

Ga naar www.philips.com/rsna voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op RSNA 2015, en volg @PhilipsLiveFrom voor #RSNA15-gerelateerd nieuws gedurende het evenement.

 

¹ Verbeterd comfort voor de patiënt met scannertunnel, vergeleken met situatie zonder scannertunnel; snellere werkstroom vergeleken met Philips Achieva.
² Spectrale tomosynthese is werk in uitvoering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: Saskia.maas@philips.com

 

Steve Klink
Philips Group Communications
Tel.: +31 6 10 88 88 24
E-mail: steve.klink@philips.com

.

Over Koninklijke Philips

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 106.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.