BovenIJ ziekenhuis en Philips zetten e-health in om zorg in regio Amsterdam-Noord te verbeteren


AMSTERDAM, 3 september 2018

 

Het BovenIJ ziekenhuis wil samen met andere zorg- en welzijnsprofessionals een integrale zorg- en welzijnsoplossing gaan bieden voor de inwoners van Amsterdam-Noord. Het ziekenhuis kijkt daarom samen met Philips naar de haalbaarheid en mogelijkheden voor digitale informatie-uitwisseling om integrale zorg en welzijn te ondersteunen met e-health. Dit moet zorgverleners met en rondom een patiënt in staat stellen om gemakkelijker te kunnen samenwerken en gegevens uit te wisselen. De focus van het programma ligt in eerste instantie op chronische zorg voor cardiologische en COPD-patiënten. Later wordt bekeken of dit kan worden uitgebreid naar andere patiëntengroepen.

Constante actieve monitoring en begeleiding

De beoogde samenwerking tussen het BovenIJ ziekenhuis en Philips start met de ontwikkeling van een integraal digitaal zorgpad om cardiologische en COPD-patiënten op afstand te kunnen begeleiden. Hieronder vallen bijvoorbeeld patiënten met chronisch hartfalen en hypertensie. Verschillende e-health applicaties worden ingezet om patiënten te begeleiden en zorgverleners te ondersteunen bij het maken van beslissingen. Het uitgangspunt bij deze nieuwe manier van zorg is dat het zoveel mogelijk aansluit bij bestaande werkprocessen en een meerwaarde biedt voor patiënten.
Ziekenhuis
Edwin van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het BovenIJ ziekenhuis: “Met deze nieuwe e-health toepassing hopen we patiënten beter op afstand te kunnen behandelen en daarmee vermijdbare ziekenhuisopnames te voorkomen en poliklinische herhaalbezoeken te verminderen.  Patiënten komt hierdoor dichter bij het ziekenhuis en andere zorgaanbieders te staan, zonder dat ze daadwerkelijk in het ziekenhuis hoeven te komen. Mocht dit succesvol blijken, dan starten we met het opschalen naar een bredere groep patiënten met andere chronische aandoeningen.”

“Om een hoge kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren, informatie beter te kunnen ontsluiten en toegankelijker te maken, zijn zorgaanbieders hun zorg anders aan het inrichten”, aldus Henk Valk, CEO Philips Benelux. “Wij zijn zeer verheugd om hier samen met het BovenIJ ziekenhuis over na te denken en strategische ondersteuning te bieden met onze connected care-oplossingen. Samen werken we zo aan betere uitkomsten, hogere efficiëntie en meer tevreden patiënten en zorgpersoneel.

 

Integrale monitoring van patiënten

Voor de inzet van e-health worden onder andere de oplossingen van VitalHealth ingezet, dat sinds vorig jaar onderdeel is van Philips. Aansluitend aan de ontwikkeling van monitoring en begeleiding van patiënten met chronische ziekten verkennen de twee partijen de mogelijkheden voor integrale monitoring van patiënten bij acute zorg met de monitoringsoplossing IntelliVue Guardian van Philips. Hierin worden gemonitorde patiëntgegevens gecombineerd met patiëntdata. Eventuele verslechtering van een patiënt wordt direct gedetecteerd en automatisch doorgegeven aan de zorgverleners. Dit dient als eerste stap in de realisatie van de uiteindelijke visie om vitale functies van patiënten van IC tot en met de thuissituatie naadloos te kunnen monitoren.

Lees meer over het inzetten van eHealth

Meer weten over andere afnemers van deze software? Ziekenhuis Bernhoven is ook al klant! Ontdek meer over de zorgkennis achter Philips VitalHealth.
Meer weten? Heeft u vragen of opmerkingen? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Philips logo

Over Philips Vitalhealth

Philips VitalHealth, onderdeel van het population health portfolio van Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), is een leider in uitkomsten meten, zorgcoördinatie en patient engagement, gebaseerd op het Philips VitalHealth Platform.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.