Vier de zomer in het Philips Museum

 


Vier de zomer in het Philips Museum

 

Museum Kids Factory komt weer terug in het Philips Museum in Eindhoven. Een creatieve workshop waarin kinderen spelenderwijs leren over techniek. Tijdens een bezoek aan het Philips Museum kunnen volwassenen hun technische kennis extra verrijken tijdens de minicolleges over uiteenlopende innovatieve onderwerpen. De instapmuseumklassen zijn ontwikkeld om te begrijpen waar de technologie in ons dagelijks leven vandaan komt.
 

Voor het hele gezin is er wat te doen in het Philips Museum. Denk aan Mission Eureka, een interactief familiespel of de Lampjes Speurtocht voor de allerkleinsten. De korte voorstelling De Lamp is een mooie aanvulling op een museumbezoek; vanuit het Oude Fabriekje in het museum, waar ooit de allereerste gloeilampenfabriek stond.

Een bruisend zomerprogramma waarin de tijdelijke expositie Eyecatchers, met hoogtepunten uit grafische kunst van Philips reclame, te bezoeken is. Mis het niet, want Eyecatchers stopt na het einde van dit seizoen. Vergeet ook niet tentoonstelling over grondlegger Gerard Philips die een inkijkje in het denken en doen van de oprichter biedt. Een bezoek aan de interactieve schermen in de Innovation & You experience biedt bezoekers overigens een blik in de toekomst.

 

Museum Kids Factory

Kinderen in de leeftijd van 5 en 12 worden ondergedompeld in de wereld van techniek. Vanaf 8 jaar gaan zij aan de slag met een elektronisch circuit. Zo worden bewegende trilbeestjes gemaakt, of rijdende voertuigen met knipperende lichten of zelfs draaiende proppellers. Aan fantasie bij de deelnemers is geen gebrek. Kinderen van 5 tot 8 jaar is een aangepast programma beschikbaar van knutselen, tekenen, bouwen en wordt hun naam geprint op een 3D-printer.

Museum Kids Factory vindt plaats van 15 t/m 21 juli, 29 t/m 5 augustus en 12 t/m 18 augustus. Schrijf op tijd in via de website van het Philips Museum, want vol is vol. 

 

Toneelvoorstelling De Lamp

In het intieme toneelstuk De Lamp vertelt het Lampenmaakstertje samen met Gerard en Anton Philips hoe het was om in 1891 bij Philips & Co te werken. Het technische proces van het maken van de eerste Philips-gloeilampen wordt in het intieme toneelstuk op een eenvoudige manier uitgelegd.

Speeldata: 8 t/m 14 juli en 5 t/m 10 augustus om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

Reserveren is niet nodig.

 

Minicolleges

Bezoekers krijgen een toegankelijke museumles over een onderwerp uit de techniekgeschiedenis waarbij Philips een grote rol heeft gespeeld of speelt. De docent is een Philips-kenner en heeft jarenlang ervaring opgedaan binnen het bedrijf. Vanaf 22 juli t/m 27 juli en 19 t/m 27 augustus te zien om 12.00 en 14.30 uur. De minicolleges duren ongeveer 30 minuten en zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 15 jaar. Reserveren is niet nodig.

 

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.