Bekijk hier ons bruisend zomerprogramma  


     

Spelenderwijs leren over techniek in Philips Museum.

In de zomervakantie is het weer mogelijk om deel te nemen aan allerlei activiteiten in het Philips Museum. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren over techniek tijdens de Museum Kids Factory, een workshop waarin creativiteit centraal staat. Tijdens de minicolleges kunnen bezoekers kennis verrijken over uiteenlopende technische onderwerpen. Deze instapmuseumklas is ontwikkeld om te begrijpen waar de technologie in ons dagelijks leven vandaan komt. Voor het hele gezin is de korte voorstelling De Lamp een mooie aanvulling op een museumbezoek. Vanuit het Oude Fabriekje in het museum, waar ooit de allereerste gloeilampenfabriek stond. Kortom, een bruisend zomerprogramma in het Philips Museum waarin ook Eyecatchers, de tijdelijke expositie met hoogtepunten uit grafische kunst van Philips reclame nog steeds te bezoeken is.

 

Museum Kids Factory

Tijdens Museum Kids Factory worden kinderen ondergedompeld in de wereld van techniek. Bouw een bewegend trilbeestje, rijdend voertuigje met knipperende lichten of vliegtuigje met draaiende propeller door het maken van een elektronisch circuit. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar gaan aan de slag met een 3D-pen, solderen, boren en zagen. Voor kinderen van 5 tot 8 jaar is een aangepast programma van knutselen, tekenen, bouwen en wordt hun naam geprint op een 3D-printer. Museum Kids Factory vindt plaats van 23 t/m 29 juli, 6 t/m 12 én 20 t/m 26 augustus. Reserveer hier op tijd een kaartje!

 

Familievoorstelling De Lamp
In het intieme toneelstuk De Lamp vertelt het Lampenmaakstertje samen met Gerard en Anton Philips hoe het was om in 1891 bij Philips & Co te werken. Het technische proces van het maken van de eerste Philips-gloeilampen wordt in het intieme toneelstuk op een eenvoudige manier uitgelegd.
Speeldata: 30 juli t/m 5 augustus om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

 

Minicolleges over techniekgeschiedenis
Na een periode van try-outs, gaan de minicolleges voor groot publiek deze zomer. Bezoekers krijgen een toegankelijke museumles over een onderwerp uit de techniekgeschiedenis waarbij Philips een grote rol heeft gespeeld of speelt. De docent is een Philips-kenner en heeft jarenlang ervaring opgedaan binnen het bedrijf. Vanaf zaterdag 16 t/m 21 juli en 13 t/m 18 augustus te zien om 12.00 en 14.00 uur. De minicolleges zijn qua niveau geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 15 jaar.

 

Zomer in het Philips Museum
Naast de zomeractiviteiten is de tijdelijke expositie Eyecatchers nog steeds te bezichtigen. Een oogstrelende tentoonstelling van originele reclameontwerpen uit 1910 tot 1965. Er is een speciale speurtocht met opdrachten voor kinderen, waarmee zij allerlei leuke interessante en grappige weetjes ontdekken over posters en andere grafisch werk. Daarnaast worden er dagelijks diverse interactieve tours aangeboden. Kinderen van 4 tot en met 8 jaar kunnen samen met hun ouders op zoek gaan naar verborgen tekens met de Lampjes Speurtocht. Of speel de interactieve game Mission Eureka op een tablet in teams van twee tot vier personen en ontdek met puzzels en spellen hoe led-licht werkt en wat röntgen doet. 

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar info@sbhp.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


+31 (0)40 235 90 30

bereikbaar ma - zo 9:00 tot 17:30


info-museum@philips.com

bereikbaar ma - vr 9:00 tot 17:30

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.