Museum

Vier 70 jaar televisie


     

Philips was een pionier op televisiegebied en al vanaf eind jaren ‘20 bezig met experimenten in het NatLab. Televisie begondus niet in Hilversum of Bussum, maar in Eindhoven. Van 1948 tot 1951 heeft Philips 264 experimentele tv-uitzendingen verzorgd. Met die kennis en ervaring, én dankzij een krachtige lobby richting regering en radio-omroepen door de Philips-directie, startte de nationale televisie op 2 oktober 1951.

 

Om 70 jaar nationale televisie te vieren, zijn er een aantal activiteiten gepland.

 

Knutselweekend 2 en 3 oktober

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen aan de slag gaan met het thema ‘televisie’. Zo kunnen ze zelf een televisie knutselen van karton, kunnen ze een kijkdoos of een zoötroop maken (een tekening in een ronde vorm, waarmee je zelf een animatie kan maken). En ook is er een Beeldbuis Babbelbox om zelf filmpjes op te kunnen nemen.

 

Wil je langskomen? Heel leuk!
De activiteit is gratis (behalve je museumkaartje). Je kunt inlopen & meedoen tussen 11.00 – 13.15 uur en 13.45 – 16.00 uur. Er kunnen 8 kinderen tegelijk knutselen aan de tafels. Om elkaar een beetje ruimte te geven, is het fijn als er per gezin slechts één ouder meegaat. Het knutselen duurt maximaal 1,5 uur. 

 

Koop hier alvast je museumkaartje

 

Kleurplaat

Er ligt een kleurplaat klaar voor onze (kleine) bezoekers. Om thuis nog even in het thema te blijven kun je een televisie inkleuren met een zogenaamd ‘testbeeld’ erop. Het beeld dat vroeger op televisie verscheen als je even moest wachten op de uitzending.

Ben je niet in de gelegenheid om naar het museum te komen? Download dan hier je kleurplaat.

 

Online rondleidingen

Op 2 en 3 oktober zijn er om 20.30 uur (gratis) online rondleidingen te volgen. Vanaf je bank, met je laptop of tablet op schoot, kun je meekijken door de ogen van museumconservator Sergio Derks. Hij neemt je mee in de geschiedenis van 130 jaar Philips en vertelt het bijzondere verhaal van 70 jaar nationale televisie.

 

Wil je erbij zijn? Er zijn twee opties om mee te doen:


Je meldt je aan voor de Dutch Media Week (DMW), waar deze rondleidingen onderdeel van zijn. Deze aanmelding is gratis. Je kunt dan meteen het hele DMW programma bekijken, waaronder ook de online rondleiding van het Philips Museum. Te vinden in het programma ‘Eindhoven’. Aanmelden via de  Dutch Media Week.

 

Een andere mogelijkheid is dat je meedoet zonder je vooraf in te schrijven. Hieronder vind je de rechtstreekse link naar de online rondleiding.
Rechtstreekse link 2 oktober 20.30 uur
Rechtstreekse link 3 oktober 20:30 uur

 

Minicollege

In het weekend van 9 en 10 oktober kun je een minicollege volgen over de technische achtergrond van 70 jaar nationale televisie. De minicolleges zijn er op beide dagen om 12.00 en 14.00 uur en zijn gratis voor alle museumbezoekers.

 

Testbeeld-expositie

Kunstenaar Markus Genesius maakt kunstwerken die geïnspireerd zijn op het testbeeld van Philips. Tussen 16 september en 3 oktober kun je een aantal van zijn werken in het museum zien. Voor een levensgrote testbeeld-ervaring kun je ook naar het gebouw van Videolab in Eindhoven gaan. Daar zal hij een muurschildering maken van 400m2. Meer informatie over dit project kun je hier vinden. 

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

 

Pers:
+31 (0)6 81 09 07 68
communications-museum@philips.com

 

 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.