Museumkaartactie Glow 2023

Museumkaartactie tijdens GLOW


Breng met je Museumkaart een bezoek aan het Philips Museum tijdens GLOW! Op vertoon van je Museumkaart krijg je een exclusieve korting op het fotoboek De Verlichte Stad van architectuurfotograaf Norbert van Onna. Hij deelt in dit fotoboek zijn verwondering over de stad Eindhoven, zijn muze, de muze van het licht. De kortingsactie is geldig van 11 t/m 19 november 2023.

De verlichte stad

Op vertoon van je Museumkaart koop je De Verlichte Stad voor €42,50 (ipv €49,50).

Glow in het Philips Museum

De eerste gloeilampenfabriek van Philips, nu het Philips Museum betekende de oorsprong van - elektrisch - licht in Eindhoven. Daarom besteedt het museum extra aandacht aan GLOW.

Kom tijdens GLOW - 11 t/m 18 november 2023 - naar Eindhoven en ga overdag naar het Philips Museum in het centrum van de stad. Vrijwilligers van het museum staan klaar om het verhaal van de eerste gloeilamp van Philips te vertellen in het toneelstukje De Lamp.

Lezingen in het Philips Museum

Speciaal tijdens GLOW zijn er twee lezingen.

Zondag 12 november: 'De industriële voetafdruk van Philips in Nederland', door Philips Manager Bert Tip. Een tijdreis van 132 jaar naar aanleiding van de onlangs verschenen 2e - volledig herziene - druk van zijn boek Philips in Nederland.

Zaterdag 18 november: 'Wie was Gerard Philips’, door door Sergio Derks, Manager van de Philips Heritage Organization. Hij gaat nader in op het leven, werk en betekenis van oprichter Gerard Philips en zijn bedrijf.

Beide lezingen worden om 14.00 in het Nederlands en 16.00 uur in het Engels gehouden in het Philips Museum. Reserveren is niet mogelijk. Tickets koop je online op www.philips-museum.com of aan de balie.

Meer informatie over de programmering tijdens GLOW in het museum lees je hier.

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.