Glow 2023

Nieuw: 2x lezing tijdens GLOW 2023


Het Philips Museum organiseert twee verdiepende lezingen tijdens lichtkunstfestival GLOW dat plaatsvindt van 11 tot en met 18 november 2023. Bert Tip vertelt over de industriële voetafdruk van Philips in Nederland en Sergio Derks zal nader ingaan op het leven van oprichter Gerard Philips.

De komst van Philips had een enorme impact op Eindhoven. De stad groeide snel en er kwamen veel nieuwe banen bij. Philips bouwde woningen, scholen, en zelfs een polikliniek en een sportpark voor zijn werknemers. De stad kreeg een eigen identiteit, die gekenmerkt werd door licht en innovatie. Er is dan ook een onlosmakelijke band tussen Philips en Lichtstad Eindhoven. Met alle redenen is het dan ook zeer logisch te noemen dat het jaarlijkse lichtkunstfestival GLOW zich in het centrum van Eindhoven afspeelt.

De industriële voetafdruk van Philips in Nederland

De lezing over de industriële voetafdruk van Philips in Nederland wordt gegeven door Philips Manager Bert Tip. Een tijdreis van 132 jaar naar aanleiding van de onlangs verschenen tweede - volledig herziene - druk van zijn boek Philips in Nederland. Het boek van Bert Tip koop je in de Museumshop

Lezing: Industriële voetafdruk van Philips in Nederland
Wanneer: 12 november
Tijd: 14.00 (Nederlands) en 16.00 uur (Engels)
Reserveren: niet mogelijk (60 plekken beschikbaar)

Gerard Philips

De lezing over Gerard Philips wordt gegeven door Sergio Derks, Manager van de Philips Heritage Organization en zal nader ingaan op het leven, werk en betekenis van de oprichter Gerard Philips en zijn bedrijf. De in Zaltbommel geboren ingenieur Gerard Philips richtte in 1891 samen met zijn vader de gloeilampenfabriek op die zou uitgroeien tot het wereldwijde concern zoals we dat vandaag de dag kennen.

Lezing: Gerard Philips
Wanneer: 18 november
Tijd: 14.00 (Nederlands) en 16.00 uur (Engels)
Reserveren: niet mogelijk (60 plekken beschikbaar)

Toneelstukje De Lamp

Kom tijdens GLOW naar Eindhoven en breng overdag een bezoek aan het Philips Museum in hartje centrum. Vrijwilligers van het museum staan klaar om het verhaal van de eerste gloeilamp van Philips te vertellen, in het toneelstukje De Lamp.

Wanneer: 11 t/m 19 november
Tijd: 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Taal: Nederlands
Duur: 20 minuten

Kunstwerk Titia Ex - GLOW

Het lichtkunstwerk op de schoorsteen van het museum Private Light van Titia Ex is dit jaar ook onderdeel van de GLOW-route.

Dit jaar is de inspiratie van GLOW ‘The Beat’. Een startschot voor een drieluik in lichtkunst, met in 2024 The Stream en in 2025 – de 20e verjaardag van GLOW – The Lights als hoogtepunt. De drie thema’s vormen samen de lamp, die pulseert, licht laat vloeien en uiteindelijk iedereen overal verbindt.

Meer informatie over GLOW klik hier.

Tickets Philips Museum

Tickets voor het Philips Museum koop je online of aan de balie.
Er zijn geen extra kosten verbonden aan deelname aan De Lamp en/of de lezingen en zijn inbegrepen in de ticketprijs van het museum.

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.