NL
EN
Museum
Winnaars Gerard & Anton High Tech Piek Awards uitgereikt in Philips Museum

Winnaars Gerard & Anton High Tech Piek Awards uitgereikt in Philips Museum


Op de grond van de allereerste gloeilampenfabriek van Gerard en Anton werden op 11 januari de ‘sterren’, ‘knallers’ en de ‘piek’ uitgereikt van de Gerard & Anton High Tech Piek Awards aan mensen die in het voorbije jaar zijn opgevallen binnen het Eindhovense high tech wereld. Met als grote winnaar Brigit van Dijk van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

Voordat de prijzen werden uitgereikt vertelde Olga Coolen, directeur Philips Museum waarom het zo mooi en passend is dat deze award-uitreiking plaatsvindt op de plek van de allereerste gloeilampenfabriek van Philips: “In de 19e eeuw begonnen Gerard en Anton met Philips & Co. met als bijnaam De Lamp. Uit deze onderneming is als het ware onze regio gegroeid en voortgekomen. Je kan dus wel stellen, zonder Gerard en Anton geen Brainportregio, maar zonder júllie ook niet iets wat daarna moet komen. Want zoals zij aan de wieg stonden van Brainport, staan jullie weer aan de wieg van het volgende…. de continuïteit en toekomst van onze regio. Waar we een aantal generaties verder weer op terugkijken.”  

Gerard & Anton High Tech Piek Awards uitgereikt in Philips Museum

Sterren, knallers en een piek

Beatrix Bos en Bert-Jan Woertman deelden samen met juryvoorzitter Stijn Steenbakkers de prijzen uit aan 9 winnaars.

Sterren 2023
Vier mensen worden in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan de high tech en startup scene in en om Eindhoven in het voorbije jaar.

Knallers 2024
Vier mensen van wie veel verwacht mag worden voor komend jaar.

Piek 2023
Eén persoon heeft jaar na jaar een structurele bijdrage geleverd aan het Eindhovense ecosysteem – en zal dat hopelijk blijven doen – dat deze een ‘lifetime award’ verdient.

Dag in dag uit werken deze winnaars samen met bedrijven, overheden en kennisinstellingen in onze regio aan het succes van het hightech-ecosysteem. "Deze positie moeten we koesteren," benadrukte wethouder Stijn Steenbakkers vorig jaar tijdens de award ceremonie. “De Awards waarderen niet alleen de drijvende krachten en nieuwe talenten, maar dienen ook als erkenning en stimulans om te blijven geloven, tegen de stroom in te zwemmen en de kracht van ons unieke hightech-ecosysteem te versterken.”

Winnaars Gerard & Anton High Tech Piek Awards

Lees het volledige nieuwsbericht over alle winnaars op Innovation Origins.

Groepsfoto

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.