NL
EN
Museum
brAInpower opening

Tentoonstelling brAInpower geopend door Shez Partovi met ondersteuning van virtual assistent AI


Op woensdag 15 mei, de oprichtingsdatum van Philips, opende Shez Partovi, Chief Innovation & Strategy Officer en Chief Business Leader of Enterprise Informatics bij Philips, de tentoonstelling brAInpower in het Philips Museum. Hiermee is het startschot gegeven van de interactieve AI-belevenis in het Eindhovense museum. Want wat is AI eigenlijk, wat betekent het voor ons en wat biedt het de gezondheidzorg?

Onder toeziend oog van 125 genodigden werd op spectaculaire wijze de tentoonstelling gelanceerd. Shez stak van wal en benadrukte dat AI al diepgeworteld zit in ons dagelijks leven. “AI helpt nu al de druk op de gezondheidszorg te verlichten. We hebben een enorm mooie kans de zorg ten goede te veranderen met AI.” Daarnaast noemt Partovi dat er veel mensen geen boeken meer lezen en is daarom blij met het bestaan van het Philips Museum, dat het erfgoed van het bedrijf viert en de basis legt voor de toekomst.

Shez Partovi on stage

Virtuele assistent

Vertegenwoordigers uit de zorg, onderwijs en bedrijfsleven waren speciaal aanwezig om de openingshandeling bij te wonen. Op vermakelijke wijze werd deze ondersteund door AI, zo sprak Shez een deel van zijn speech vloeiend in het Nederlands, een andere taal die hij niet machtig is, en creëerde hij een kunstwerk samen met het publiek. Hij sloot af met een box aan zijn virtuele assistent en zei:

“Wat kan AI voor mij betekenen? Als jonge arts had ik deze virtuele assistent graag naast me gehad. Want als ik dan weer onder alle tijdsdruk en verantwoordelijkheid beslissingen had moeten nemen, had ik mijn assistent om hulp gevraagd bij het nemen van de juiste beslissing.”

Olga Coolen

AI ervaren in het museum

Artificial intelligence is een evolutie met ongekende kansen. Philips speelt van oorsprong een sleutelrol in technologische voortuitgang en dus ook op het gebied van AI en de onderliggende technologieën. Deze reis door innovaties is onder andere te zien in de expositie. Olga Coolen, directeur Philips Museum vertelt hierover: “brAInpower markeert niet alleen een viering van ons verleden en onze prestaties, maar ook het begin van een nieuwe koers voor het Philips Museum. We willen een educatieve rol spelen in maatschappelijk relevante debatten.”

Expositie
Publiek

Daarnaast legt Olga uit dat het museum een huiskamer wil zijn van de Brainportregio, een centrum van kennis en inspiratie; niet alleen voor de geschiedenis van technologie, maar ook voor de toekomst. Deze nieuwe expositie is hier een begin van.


De tentoonstelling is te zien tot eind oktober van dit jaar. Het museum is open op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur en iedere eerste donderdag van de maand tot 21.00 uur. In schoolvakanties is het museum ook geopend op maandag. Tevens biedt het museum mogelijkheden voor rondleidingen en educatieve programma’s.

Publiek

Wil je een bezoek brengen aan de expositie? Lees hier meer informatie over tentoonstelling.

Ben je benieuwd naar wat AI voor jou kan betekenen? Lees meer op www.philips.nl/brainpower.

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.