jun 15, 2023

Philips neemt belangrijke stap in Nederland met implementatie groeistrategie

Met de nieuwe groeistrategie van Philips, die op maandag 30 januari is gepresenteerd, wil het gezondheidstechnologiebedrijf meer patiënt- en mensgericht gaan innoveren. Met meer focus, gericht op meer impact en betere uitkomsten.

Philips blijft jaarlijks meer dan 1,7 miljard euro investeren in innovatie. Dat is ten opzichte van andere bedrijven in de medische technologie industrie bovengemiddeld. Een groot deel van dit budget, zo’n 700 miljoen euro, wordt rechtstreeks geïnvesteerd in Nederland. Hierdoor blijft Nederland het leidende middelpunt van de wereldwijde activiteiten van Philips, met drie essentiële kernactiviteiten (innovatie, productie en het hoofdkantoor) en vier grote vestigingen (Eindhoven, Best, Drachten en Amsterdam).

Philips zal het R&D-budget grotendeels verschuiven vanuit de centrale afdeling Research naar de bedrijfsonderdelen, waar het bedrijf vol op gaat inzetten. Hierdoor wordt de innovatiekracht van deze bedrijfsonderdelen verder vergroot en kunnen de multidisciplinaire teams nauwer samenwerken met ziekenhuizen en andere partners om nog meer mens- en patiëntgericht te innoveren.

Vandaag geeft het gezondheidstechnologiebedrijf een update over de voortgang van dit proces.

Een medewerker van Philips aan het werk in regio Eindhoven. Het bedrijf neemt vandaag een belangrijke stap in Nederland met implementatie groeistrategie.

Innovatie blijft de kern van strategie

Sylvia van Es, President Philips Nederland: “Philips voert belangrijke en ingrijpende veranderingen door, om het bedrijf weer terug te brengen waar het hoort. Dit is een complex proces dat we met zorg en aandacht doorlopen. Innovatie blijft voor Philips de kern van onze strategie.

Daarom blijven we jaarlijks meer dan 1,7 miljard euro investeren in innovatie. Dat is ten opzichte van andere bedrijven in de medische technologie industrie bovengemiddeld. Een groot deel van dit budget, zo’n 700 miljoen euro, wordt rechtstreeks geïnvesteerd in Nederland.

We gaan wel gerichter innoveren in specifieke groeigebieden en meer focus aanbrengen in onze onderzoek- en ontwikkelactiviteiten. Nu we van de verschillende ondernemingsraden een advies hebben ontvangen kunnen we de organisatie in Nederland met de nieuwe strategie in lijn brengen, en dat is gezien de centrale rol van de Nederlandse activiteiten een zeer belangrijke stap.

De afgelopen jaren zijn er veel mooie innovaties voortgekomen vanuit Philips als geheel en onze afdeling Research in het bijzonder. We willen met onze innovatie echter nog meer positieve impact maken in de gezondheidszorg; voor zorgverleners en patiënten.”

Omvangrijke en ingrijpende maar noodzakelijke verandering

“Dit is een omvangrijke en ingrijpende verandering voor onze mensen in Nederland, maar wel noodzakelijk. Als gevolg van deze keuzes kijken we ook nauwgezet naar alle onderzoekssamenwerkingsverbanden die we hebben met partners in de gezondheidszorg en bij onderzoeksinstellingen.

In overleg met hen zullen we in de komende maanden beoordelen hoe de onderzoekssamenwerking aansluit bij onze nieuwe strategische prioriteiten. We bekijken één voor één iedere samenwerking om mogelijke veranderingen zorgvuldig te beoordelen en te bespreken. Deze voeren we in nauwe samenwerking met onze innovatiepartners door om zo een soepele overgang mogelijk te maken.

Voor alle medewerkers in functies die worden opgeheven is er een goed sociaal plan. Daarnaast zal er sterk worden ingezet om mensen te begeleiden van werk naar werk, en waar mogelijk proberen we hun talent voor de regio Eindhoven te behouden in samenwerking met andere technologische bedrijven.”

Philips in Eindhoven middelpunt voor doorbraakinnovaties

Voor Philips blijft Eindhoven het leidende middelpunt voor doorbraakinnovaties, om innovaties in strategische focusgebieden mogelijk te maken en te versnellen. Deze potentiële doorbraakinnovaties zullen onder aanvoering van teams in Eindhoven verder worden ontwikkeld om daarna wereldwijd toegepast te kunnen worden.

In klinieken en ziekenhuizen werkt Philips nauw samen met zorgverleners om de manier waarop zorg wordt verleend te innoveren en transformeren. Hieronder vallen toonaangevende innovaties die in Eindhoven zijn ontwikkeld, zoals:
 

  • Ingenia Ambition MR met BlueSeal-magneet, waarbij de magnetische componenten volledig zijn afgedicht zodat slechts zeven liter helium nodig is. Veel minder dan de 1.500 liter van andere systemen. Bovendien gebruikt dit systeem tot 53% minder stroom per patiënt;
  • Azurion image-guided therapy platform, dat minimaal invasieve ingrepen ondersteunt en artsen helpt betere patiëntenzorg te leveren met behulp van onder andere workflowautomatisering, wat resulteert in 17% tijdsbesparing per procedure.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2022 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Beeldmateriaal

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.