Nieuwscentrum

jul 16, 2020

Het Amerikaanse ministerie van Veteranenzaken heeft Philips geselecteerd om ’s werelds grootste netwerk voor IC-zorg op afstand te creëren


In Nederland is de netwerk IC oplossing nu ook beschikbaar voor ziekenhuizen om acute en IC-zorg op afstand te realiseren en om capaciteitsproblemen op de IC te adresseren

Het Amerikaanse ministerie van Veteranenzaken heeft Philips een contract toegekend om het programma voor intensive care (IC) op afstand voor veteranen uit te breiden. Hiermee zal ’s werelds grootste netwerk worden gecreëerd om veteranen toegang te bieden tot acute en IC-zorg op afstand. In dit tien jaar durende contract investeert het ministerie van Veteranenzaken tot $100 miljoen om oplossingen voor zorg op afstand te laten ontwikkelen door Philips. Hierbij zal worden voortgebouwd op bestaande innovaties van Philips, waaronder IC-zorg op afstand, telemonitoring, beeldbellen, diagnostische beeldvorming, oplossingen voor slaapproblemen en patiëntbewaking. In Nederland is ook een netwerk IC oplossing beschikbaar voor ziekenhuizen.

Door geavanceerde zorgtechnologie en klinische gegevens samen te brengen, kan Philips ook in Nederland helpen om IC-zorg op afstand mogelijk te maken via onze netwerk IC oplossing.

Murk Westerterp

Head of Connected Care bij Philips Benelux

“Door geavanceerde zorgtechnologie en klinische gegevens samen te brengen, kan Philips ook in Nederland helpen om IC-zorg op afstand mogelijk te maken via onze netwerk IC oplossing. Op deze manier kunnen we zorgverleners helpen om hoogwaardige gezondheidszorg te blijven bieden aan patiënten, ook als de capaciteit van het zorgsysteem onder druk staat. In Nederland kunnen we daar bij veel leren van de opgedane ervaring in de VS met het eICU programma,” zegt Murk Westerterp, Head of Connected Care bij Philips Benelux. 

 

Philips is de wereldwijde leider in acute en IC-zorg op afstand. Meer dan 20% van de IC-bedden voor volwassenen in de Verenigde Staten en 1 op de 8 volwassen patiënten op de IC worden binnen het elCU-programma doorlopend (24/7) gemonitord. Dit programma combineert geavanceerde Audio/Video-technologie, predictive analytics, gegevensvisualisatie en geavanceerde rapportagemogelijkheden [1, 2]. De kern van deze oplossingen is Philips software, die gebruikmaakt van AI om patiëntgegevens samen te stellen en bruikbare inzichten te leveren die proactieve zorg mogelijk maakt, in coördinatie met de zorgverleners aan de bedrand. 

 

“Intensivecareafdelingen staan voor nieuwe en steeds grotere uitdagingen. Steeds meer patiënten hebben aandoeningen die 24 uur per dag moeten worden bewaakt, zoals kanker of hart- en vaataandoeningen. Oplossingen zoals de netwerk IC zijn daarom van belang om de beste zorg voor patiënten te kunnen blijven bieden, waarbij COVID-19 heeft gezorgd voor meer aandacht voor het al bestaande capaciteitsprobleem op de IC,” zegt Murk Westerterp.

Leren van de ervaringen in de VS

Philips bouwt voort op eerdere samenwerkingsinitiatieven en innovaties om het Amerikaanse ministerie van Veteranenzaken te helpen de toegang tot acute en IC-zorg voor Amerikaanse veteranen te verbeteren. Het ministerie van Veteranenzaken is de grootste aanbieder van gezondheidzorg in de Verenigde Staten. Het bestaat uit meer dan 1700 zorglocaties en verzorgt bijna negen miljoen veteranen en hun families per jaar. Om de toegang tot zorg te verbeteren, heeft het ministerie de rol op zich genomen om de inzet van zorg op afstand en netwerkzorg verder te ontwikkelen. In 2019 hebben al meer dan 2,5 miljoen telezorgafspraken plaats gevonden. Tijdens de COVID-19-pandemie kon het ministerie tussen februari en mei 2020 de telezorgafspraken uitbreiden, van ongeveer 10.000 tot 120.000 afspraken per week [3].

 

“De relatie van het ministerie van Veteranenzaken met Philips helpt ons bij het uitbreiden en verbeteren van ons programma voor acute en IC-zorg op afstand”, aldus Robert Wilkie, minister van Veteranenzaken. “Dit is vooral heel belangrijk omdat veteranen toegang moeten hebben tot hoogwaardige gezondheidszorg, waar en wanneer zij dit nodig hebben en en om hun gezondheid te verbeteren.”

 

Via acute of IC-zorg op afstand (ook wel netwerk IC genoemd) kan een team van intensivisten en IC-verpleegkundigen patiënten op afstand monitoren op een IC-afdeling onafhankelijk van locatie. Het ministerie van Veteranenzaken heeft landelijk 1800 IC-bedden tot zijn beschikking. Met deze nieuw oplossing krijgen patiënten betere toegang tot specialisten en is het ministerie ook beter in staat om de quadruple aim te realiseren: betere zorguitkomsten, betere patiëntervaring, betere zorgverlenerservaring en lagere zorgkosten. Onderzoek van Philips en Health First toont aan dat patiënten door IC-zorg op afstand: betere zorguitkomsten hebben, minder tijd doorbrengen op de IC-afdeling en korter in het ziekenhuis verblijven.  

 

Lees meer over de mogelijkheden van een netwerk IC op onze website of Medisch Perspectief.

 

 

[1] Representatief voor het totale aantal bedden met Philips eICU-licentie als percentage dekking in verhouding tot het totaal aan IC-bedden voor volwassenen in de V.S.

[2] Afgeleid van SCCM-statistieken voor opname van volwassenen op IC-afdelingen en vergeleken met jaarlijks gemonitorde patiënten door eCareManager eRI

[3] VA https://www.va.gov/opa/pressrel/pressrelease.cfm?id=5467

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
External Relations Lead Philips Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2020/20200716-het-amerikaanse-ministerie-van-veteranenzaken-heeft-philips-geselecteerd-om-s-werelds-grootste-netwerk-voor-ic-zorg-op-afstand-te-creeren.html Link gekopieerd

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.