Netwerk IC

Netwerk IC: Uitstekende ondersteuning op afstand voor acute zorgafdelingen

Intensivecareafdelingen (IC's) staan voor nieuwe en steeds grotere uitdagingen. Meer patiënten hebben chronische aandoeningen die 24 uur per dag moeten worden bewaakt, zoals kanker en cardiovasculaire aandoeningen. Een vergrijzende bevolking draagt bij aan de behoefte voor extra bedden op de acutezorgafdelingen en gekwalificeerde intensivisten en verpleegkundigen. Vooral in ziekenhuizen in de meer afgelegen gebieden, is er een tekort aan personeel en een gebrek aan toegang tot een passend zorgniveau.

Intellispace Consultive Critical Care (ICCC) maakt het mogelijk om een netwerk IC te creeëren, waarbij ziekenhuizen gebruik kunnen maken van bewaking en consultatie op afstand, ter ondersteuning van hoogwaardige patiëntenzorg. Het begrip netwerk IC houdt in: het koppelen van intensivecareafdelingen uit meerdere ziekenhuizen door middel van technologie.

Geïntegreerd dashboard

Geïntegreerd dashboard voor totaaloverzicht op de afdeling


De ICCC-software is voorzien van een geïntegreerd dashboard waarmee het volgende inzichtelijk wordt gemaakt: 

 

  • Een duidelijk overzicht van alle bewaakte patiënten
  • Het vermogen om patiënten prioriteit te geven op basis van acuïteit, IC, ziekenhuis en beademingsstatus voor efficiënte en effectieve virtuele visite
  • Een aanpasbare interface
  • Snel en eenvoudig patiëntspecifieke gegevens bekijken

Het zorgbereik uitbreiden


ICCC biedt ondersteuning voor bewaking op afstand in de acutezorgomgeving door het integreren, verzamelen en geprioritiseerd presenteren van klinische gegevens.

Met het ICCC-model bevinden artsen en andere specialisten zich ergens in een gecentraliseerd IC-netwerk. Het personeel van de netwerk IC bewaakt voortdurend patiënten in meerdere IC's op verschillende locaties en ondersteunt lokale artsen of verpleegkundigen.

 

1. Angus DC, Kelley MA, et al. Committee on Manpower for Pulmonary and Critical Care Societies (COMPACCS). Caring for the critically ill patient. Current and projected workforce requirements for care of the critically ill and patients with pulmonary disease: can we meet the requirements of an aging population? JAMA. 2000 Dec 6;284(21):2762-70

Groot tekort aan specialisten in acute zorg

In de Verenigde Statenzal het tekort aan intensivisten naar verwachting oplopen

Hoher Mangel an Intensivpersonal
De ICCC-oplossing

De ICCC-oplossing


Artsen in de netwerk IC hebben toegang tot dezelfde patiëntgegevens als de arts of verpleegkundige aan het bed. Zij zien onder andere vitale waarden en trendgrafieken. Bovendien kunnen ze gegevens van het EPD of PDMS bekijken, waaronder de patiëntgeschiedenis, laboratoriumresultaten, opname-informatie en medicatierecepten.


IC netwerken brengen de benodigde expertise op de juiste plek, waardoor patiënten in een vertrouwde omgeving kunnen blijven terwijl ze toch toegang hebben tot een interdisciplinair team van deskundigen.

Interdisciplinaire samenwerking

Interdisciplinaire samenwerking, ongeacht de locatie


In het bijzonder wanneer de zorgvraag groot is of er personeelstekorten zijn, biedt de netwerk IC een vergrote capaciteit in het zorgteam en brengt het netwerk gemoedsrust. Bidirectionele audiovisuele communicatie stelt artsen op afstand in staat de toestand en zorgplannen van patiënten te bespreken met zorgverleners op locatie, patiënten en hun families. Het biedt daarnaast toegang voor visueel onderzoek van de patiënten.

Onze systemen

Onze systemen

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.