Nieuwscentrum

mrt 28, 2020

Philips gaat beademingsapparaten en patiëntbewakingssystemen leveren aan de Nederlandse overheid, eerste levering uit de VS vandaag aangekomen

Philips maakt vandaag bekend dat het snel beademingsapparaten en patiëntbewakingssystemen gaat leveren aan de Nederlandse overheid. Deze medische apparaten zijn van vitaal belang bij de zorg voor patiënten met COVID-19. De belangrijke order en levering van 1000 beademingsapparaten en 1000 patiëntbewakingssystemen is in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 

De eerste levering van beademingsapparaten uit de Verenigde Staten is vandaag afgeleverd. Gisteren werden ook al de eerste patiëntbewakingssystemen vanuit Duitsland geleverd. Het gezondheidstechnologiebedrijf gaat de gehele order de komende weken en maanden uitleveren.

 

De medische apparatuur wordt in opdracht van het ministerie van VWS over de verschillende ziekenhuizen in Nederland verdeeld. Mede dankzij deze apparaten kan het aantal bedden voor coronapatiënten op de Intensive Care (IC) verder worden verhoogd.

IC-capaciteit zoveel mogelijk vergroten

“Het kabinet zet alles op alles om de IC-capaciteit met beademingsapparatuur zoveel mogelijk te vergroten. Daarom is deze levering van beademingsapparaten en patiëntbewakingssystemen ontzettend belangrijk. Maar we zijn er nog niet, want er is grote behoefte aan meer apparatuur. Ook de vervolgleveringen moeten zo spoedig mogelijk naar Nederland komen. Deze andere bestellingen zijn al geplaatst”, aldus Martin van Rijn, minister voor Medische Zorg. 

We werken nauw samen met het ministerie van VWS om ervoor te zorgen dat we alle beademingsapparaten en patiëntbewakingssystemen de komende weken en maanden kunnen leveren. Onze collega’s in de VS en Duitsland werken rond de klok om de productie van beademingsapparatuur en patiëntbewakingssystemen snel te verhogen.

Henk Valk

CEO van Philips Benelux

Philips verhoogt productiecapaciteit beademingsapparaten en patiëntbewakingssystemen

“We werken nauw samen met het ministerie van VWS om ervoor te zorgen dat we alle beademingsapparaten en patiëntbewakingssystemen de komende weken en maanden kunnen leveren. Onze collega’s in de VS en Duitsland werken rond de klok om de productie van beademingsapparatuur en patiëntbewakingssystemen snel te verhogen”, licht Henk Valk, CEO van Philips Benelux, toe. 

 

“Parallel hieraan werkt ons team met Nederlandse ziekenhuizen samen om het aantal bedden op de Intensive Care te vergroten. Tot nu toe hebben we al ruim 150 normale ziekhuisbedden omgebouwd tot bedden met patiëntbewakingssystemen en deze aan de IC-afdeling van diverse ziekenhuizen toegevoegd. Ook daar blijven we mee doorgaan.”

Enorme klus

“Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke inspanningen. We zijn Philips zeer erkentelijk voor de belangrijke bijdrage die zij leveren om dit voor Nederland voor elkaar te boksen. Wij werken nauw samen en proberen zo het verschil te maken voor veel coronapatiënten”, zei Ernst Kuipers, voorzitter van het LNAZ en CEO van Erasmus Medisch Centrum. 

 

“Het opschalen van de productie, de snelle levering, én het trainen van de IC-verpleegkundigen om de apparatuur te bedienen is een enorme klus. Het is noodzakelijk, want we hebben nú de hulp voor patiënten nodig. Mooi dat dit lukt.”

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 80.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.