feb 25, 2020

Philips publiceert jaarverslag 2019


Philips geeft een update over de uitbraak van het coronavirus 2019 (COVID-19)

Philips heeft vandaag haar jaarverslag over 2019 gepubliceerd, en verwacht het verslag op Form 20-F vandaag in te dienen bij de US Securities and Exchange Commission (www.sec.gov)

 

Het jaarverslag over 2019 van Philips staat op de agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 30 april 2020. De oproep en de agenda (inclusief toelichting) voor de AVA zullen te zijner tijd worden gepubliceerd.

 

Het jaarverslag 2019 is via deze link beschikbaar voor aandeelhouders en andere geïnteresseerden. Het jaarverslag over 2019 op Form 20-F zal beschikbaar zijn via deze webpagina https://www.results.philips.com#downloads en een gedrukt exemplaar is ook gratis verkrijgbaar op schriftelijk verzoek via het volgende e-mailadres: annual.report@philips.com.

Bedrijfsupdate over de uitbraak van het coronavirus 2019 (COVID-19)

De impact van het coronavirus op het openbare leven en de industrie in China heeft ook een invloed op de vraag naar Philips consumentenportfolio en de wereldwijde supply chain. Hoewel dit naar verwachting een negatieve impact zal hebben op de financiële prestaties van Philips in het eerste kwartaal van 2020, kan het bedrijf de omvang en duur van de impact op dit moment niet kwantificeren. Philips blijft zijn bedrijfsactiviteiten dagelijks controleren en beoordelen en zal waar nodig een update verstrekken.

 

In verband met de uitbraak van COVID-19 heeft Philips voorzorgsmaatregelen en regels geïmplementeerd op basis van aanbevelingen van officiële gezondheidsinstanties, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Bovendien heeft Philips middelen ingezet om de preventie en bestrijding van de uitbraak van COVID-19 te ondersteunen. Zo heeft de Philips Foundation met de steun van Philips in China medische apparatuur en benodigdheden geschonken aan het nieuwgebouwde Thunder God Mountain Hospital in de stad Wuhan om de diagnose en behandeling van longontsteking als gevolg van COVID-19-infecties te vergemakkelijken.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 80.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Ben Zwirs

Ben Zwirs

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 1521 3446

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.