Philips valt met producten voor gezondheidszorg volop in de prijzen tijdens iF Design Awards 2015

maart 3, 2015

Eindhoven – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft maar liefst 52 prijzen in de wacht gesleept bij de iF DESIGN AWARDS 2015, een van de oudste en meest prestigieuze ontwerpwedstrijden ter wereld.

 

Philips wist over de volle breedte van zijn productenaanbod prijzen in de wacht te slepen. Ook de zorgproducten werden volop beloond met de prestigieuze designprijzen.

 

  Zo kreeg de net geïntroduceerde oplossing om patiënten tijdens een MRI-scan meer op hun gemak te stellen een designprijs. De Philips Inbore Experience biedt een speciale audiovisuele ervaring en vermindert het geluid van de magneet tijdens het gehele scan-proces met maarliefst 80%.  Daarnaast viel een speciale patiëntenkamer in de prijzen: de adaptive healing room. De ‘intelligente’ kamer past zich automatisch aan aan de gezondheidstoestand van de patiënt. Het aantal prikkels dat een patiënt krijgt wordt geoptimaliseerd om het herstel en de behandeluitkomsten te verbeteren. GZA Ziekenhuizen in het Belgische Antwerpen had verleden de jaar de wereldprimeur. Zij zet de intelligente aanpasbare kamers in voor beroertepatiënten.

  Ook het IntelliVue Google Glass proof of concept werd beloond. Door Philips IntelliVue-patiëntbewakingssystemen te combineren met de Google Glass-technologieën, heeft Philips de eerste succesvolle test uitgevoerd voor de overdracht van informatie over de vitale functies van patiënten naar de Google Glass. Hierdoor zouden artsen op een volledig nieuwe manier snel toegang kunnen krijgen tot de informatie die zij nodig hebben, op het moment dat zij die nodig hebben.

  Een designprijs was er ook voor de patiëntbewakingsapparatuur van Philips. De Efficia monitoren, voor montage aan het bed of draagbaar gebruik, zijn ontworpen voor eenvoud, betrouwbaarheid met een scherpe prijstelling.


Volgens de jury hebben Philips-ontwerpen op indrukwekkende wijze hun meerwaarde aangetoond in alle vijf categorieën van de iF DESIGN AWARDS: Producten, Communicatie, Verpakkingen, Binnenhuisarchitectuur en Professionele Concepten.

 

De uitreikingsceremonie vond plaats op 27 februari in München. De iF Awards worden over de hele wereld erkend.

 

Een overzicht van alle bekroonde Philips-ontwerpen en de bijbehorende afbeeldingen met hoge resolutie vindt u hier

 

Over de iF DESIGN AWARDS
iF organiseert al sinds 1953 eerlijke en onafhankelijke ontwerpwedstrijden en heeft op die manier een vooraanstaande positie verworven in de internationale designwereld. Het iF-kwaliteitspredikaat staat voor buitengewone prestaties op het gebied van ontwerp en vormgeving en wordt over de hele wereld erkend. De deelnemers aan de jaarlijkse iF DESIGN AWARDS lopen uiteen van autobedrijven tot zelfstandige ontwerpstudio’s.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel: +31 (0)6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 105.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen.

De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.