Nieuwscentrum
masthead frans van houten l

apr 22, 2020

Frans van Houten in De Telegraaf: “Ik verwacht een versnelling in het gebruik van eHealth-toepassingen”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Frans van Houten, CEO van Philips, geeft in een interview met De Telegraaf een korte vooruitblik op de toekomst naar aanleiding van de cijfers over het eerste kwartaal van 2020. Hij gaat daarin ook in op de versnelling van het gebruik van eHealth-toepassingen door Nederlandse ziekenhuizen, als gevolg van de coronacrisis. 

Philips zorgt op afstand

“Ik beschouw dit als een validatie van de Philipsstrategie”, zegt Frans. “We roepen al jaren dat zorgverleners meer zouden moeten samenwerken en daarbij gebruik maken van eHealth-toepassingen als teleradiologie en telepathologie. Ik verwacht dat er nu een versnelling optreedt in de adoptie van deze cloudtechnologie.”

 

Met deze technologie is het mogelijk om zorgverleners minder te belasten en in de zorg vanuit huis te werken. Frans merkt op: “Door patiënten van afstand te monitoren voorkom je ook dat mensen risico’s moeten nemen.” Philips biedt ziekenhuizen, huisartsen en zorginstellingen ook de mogelijkheid patiënten op afstand te screenen en te volgen tijdens de uitbraak van COVID-19 met een corona-screener.

Door patiënten van afstand te monitoren voorkom je ook dat mensen risico’s moeten nemen.

Frans van Houten

CEO van Philips

Download afbeelding

COVID-19 portaal: Digitaal medische informatie uitwisselen

Frans vertelt in het artikel dat hij trots is op de bijdrage van Philips aan het speciale COVID-19 portaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarmee kunnen ziekenhuizen medische informatie van coronapatiënten uitwisselen.

De uitwisseling van data is van enorm belang om de zorg van patiënten met COVID-19 zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Frans van Houten

CEO van Philips

“Patiënten worden vanuit verschillende ziekenhuizen over het land verplaatst om de IC-capaciteit zo optimaal mogelijk in te zetten. Hierbij is het ook van essentieel belang dat de patiëntgegevens van ziekenhuis naar ziekenhuis zorgvuldig en snel verplaatst worden. De uitwisseling van data is van enorm belang om de zorg van patiënten met COVID-19 zo optimaal mogelijk te laten verlopen.”

Download afbeelding

Bekijk hier andere oplossingen die Philips kan bieden tijdens de COVID-19 crisis.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.