Nieuwscentrum
masthead 20200329 frans van houten bij op1 1 l

mrt 30, 2020

Frans van Houten bij Op1: “We moeten blijven samenwerken om voldoende medische apparaten te leveren”

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Frans van Houten, CEO van Philips, was zondagavond te gast bij talkshow Op1 van de NPO. De aanleiding is de rol van Philips in de coronacrisis en de eerste levering van beademingsapparaten en patiëntbewakingssystemen door het gezondheidstechnologiebedrijf aan de Nederlandse overheid afgelopen weekend. Deze medische apparaten zijn van vitaal belang bij de zorg voor patiënten met COVID-19. 

 

De belangrijke order en levering van 1000 beademingsapparaten en 1000 patiëntbewakingssystemen is in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Philips gaat de gehele order de komende weken en maanden uitleveren.

Frans van Houten bij Op1

Cruciale rol in crisis

“Philips vervult een cruciale rol in deze coronacrisis door de levering van beademingsapparatuur”, aldus presentator Jeroen Pauw. Een belangrijke vraag is of Philips aan de wereldwijde behoefte kan voldoen nu een beademingsapparaat is veranderd van nicheproduct in massaproduct.

 

“Wij voelen een morele druk om snel de productie te verhogen. Daar zijn we dag en nacht mee bezig. Op dit moment maken we al duizend beademingsapparaten per week. De komende weken en maanden moet dat in stappen verder worden verhoogd naar vierduizend per week”, lichtte Frans toe.

 

“Normaalgesproken zou je daar een jaar over doen. Nu proberen we dat in weken te doen. Dat gaan we niet alleen doen. We hebben contract manufacturers gevraagd om te helpen, zij bouwen in parallel met ons productielijnen erbij”. 

Frans van Houten bij Op1

Wereldwijde samenwerking belangrijker dan ooit

“De 621 componenten van deze apparaten komen van over de hele wereld, samenwerking is dus belangrijker dan ooit. Ook een toeleverancier in de Filipijnen moet in staat blijven om te kunnen produceren én exporteren”, volgens Frans. 

 

“Daarom hebben wij veel contact met regeringsleiders en ambassades, het is heel belangrijk dat de fabrieken en de grenzen openblijven. Maar iedereen zal moeten meewerken. Dat vergt een enorme coördinatie. We staan keihard te werken om meer medische apparaten te maken. Onze medewerkers die deze producten produceren voelen de druk, zij weten dat er levens van afhangen. Het is echt heel belangrijk”.

Frans van Houten bij Op1

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20200330-frans-van-houten-bij-op1-we-moeten-blijven-samenwerken-om-voldoende-medische-apparaten-te-leveren.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.