masthead pcm0915 cox 5063 female patient biosensor application l

feb 20, 2020

Volkskrant: “Hoe een slimme pleister kan helpen de zorg van het ziekenhuis naar thuis te verplaatsen”

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

De ‘transition twenties’ worden volgens de Volkskrant de jaren van minder. Minder plastic, minder troep, minder vijandigheid, minder ongelijkheid. Op het gebied van data in de zorg geldt dit echter zeker niet, dat neemt alleen maar toe. Bente de Lat, Senior Manager Connected Care bij Philips, vertelt de krant meer over de innovaties in de ‘connected care’.

Zorg op afstand mogelijk door data

“De BioSensor zelf is slechts de sexy voorkant. De echte slimmigheid zit hem in de software erachter. Pas als je data vergaart wordt het interessant. Door data te verzamelen kunnen we meerdere algoritmen loslaten op één patiënt. Die algoritmen zien problemen die patiënten zelf nog niet voelen. De eerste signalen van achteruitgang – een hogere hartslag, een versnelde ademhaling – zien we al 6 tot 8 uur voordat een patiënt het merkt. Dat stelt zorgverleners in staat actie te ondernemen voordat het te laat is.”

Die algoritmen zien problemen die patiënten zelf nog niet voelen. De eerste signalen van achteruitgang – een hogere hartslag, een versnelde ademhaling – zien we al 6 tot 8 uur voordat een patiënt het merkt. Dat stelt zorgverleners in staat actie te ondernemen voordat het te laat is

Bente de Lat

Senior Manager Connected Care bij Philips

Toekomstvoorspelling

Bente vertelt: “Waar we meer en meer naar toe gaan, is dat we kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren. Hoe meer data er zijn, hoe meer mensen op afstand gevolgd kunnen worden, hoe persoonlijker de algoritmen kunnen worden gemaakt”. Zij heeft hoge verwachtingen van de innovaties in e-health, want er komt meer gepersonaliseerde zorg voor de patiënt, meer tijd voor de verpleegkundige voor de zorg die echt nodig is – doordat routinematige metingen automatisch gaan – en minder wachtlijsten. “Als we straks echt in staat zijn om complicaties te voorkomen en patiënten sneller naar huis kunnen sturen, wordt de zorg er nog goedkoper van ook”, aldus De Lat.

origineel knipsel volkskrant pleister op de zorg

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.