Awards
awards

Healthcare awards

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens
Frederik Philipsprijs 2020

Ziedses des Plantes-Philipsprijs  

 

De Ziedses des Plantes-Philipsprijs, vernoemd naar de grootste pionier op het gebied van radiologie, is de prijs voor innovatief onderzoek in de interventieradiologie. Elk jaar reiken de Nederlandse Vereniging voor Interventie Radiologie (NVIR) en Philips de Ziedses des Plantes-prijs uit. 

 

Philips Healthcare reikt jaarlijks de Ziedses des Plantes-Philipsprijs uit voor de beste presentatie en beste poster op het gebied van Radiologische Beeldvormende en Oncologische Interventie Technieken van een Nederlands onderzoek. Philips hecht immers veel waarde aan een goede samenwerking tussen de medische beroepspraktijk en de medische industrie. De Ziedses des Plantes-Philipsprijs bestaat uit een mooi geldbedrag voor de winnaars. Deze bijzondere prijs wordt uitgereikt tijdens een van de evenementen waar NVIR aanwezig is.

 

Doet u onderzoek op het gebied van Radiologische Beeldvormende en Oncologische Interventie Technieken en heeft u recentelijk uw proefschrift gepubliceerd? Dan kunt u zich inschrijven om mee te kunnen dingen naar de prijs. Het gaat hierbij puur om de bijdrage aan interventieradiologie. Uw onderzoek hoeft niet uitgevoerd te zijn met Philips apparatuur. Een speciale  commissie vanuit het NVIR beoordeelt alle proefschriften en maakt de winnaars bekend. Natuurlijk kunt u ook iemand anders opgeven, als u denkt dat hij of zij een geschikt onderzoek heeft gedaan.

 

In 2023 worden de winnaars van de Ziedses des Plantes-Philips prijs aangekondigd tijdens het NVIR Wetenschapssymposium. Sluit aan om mee te praten over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van interventieradiologie.

 

Overzicht van de Ziedses des Plantes prijswinnaars van afgelopen jaren:

2022

Thaïs M.L. Tong “Safety and Toxicity of Combining Percutaneous Hepatic Perfusion with Ipilimumab plus Nivolumab in advanced Uveal Melanoma: phase Ibof the CHOPIN Trial.”

Remon Korenblik “Portal and hepatic vein embolization (PVE/HVE) increases resectabilityin patients with small future liver remnants compared to portal vein embolization (PVE) alone: a DRAGON trials collaborative retrospective analysis.”

 

 

2021

Sanne de Boer “Drug coated balloon supported Supera stent versus Supera stent in intermediate and long-segment lesions of the superficial femoral artery: 2-year results of the RAPID trial.”

Caren van Roekel “Personalized radioembolization for colorectal cancer patients with liver metastases”


2019

Aletta Ruarus “Percutaneous irreversible electroporation to treat locally advanced pancreatic cancer: the PANFIRE-2 trial final results.”

Martijn Meijerink “Ablation of colorectal liver metastases by irreversible electroporation: final results of the COLDFIRE-2 trial”

Frederik Philipsprijs 2020

Frederik Philipsprijs 2023

 

Frederik Philipsprijs voor Klinisch Radiologische Beeldvormende en Interventie Technieken 2018

 

Philips Healthcare reikt jaarlijks de Frederik Philipsprijs uit aan degene die in Nederland het beste onderzoek heeft afgerond op het gebied van Klinisch Radiologische Beeldvormende enInterventie Technieken. Philips hecht immers veel waarde aan een goede samenwerking tussen de medische beroepspraktijk en de medische industrie. De Frederik Philipsprijs bestaat uit een geldbedrag van maar liefst €7500,00 en een uniek kunstwerk. Deze bijzondereprijs wordt uitgereikt tijdens de Radiologendagen. Meer informatie hierover volgt nog.

 

Doet u onderzoek op het gebied van Klinisch Radiologische Beeldvormende en Interventie Technieken en heeft u in 2017 uw proefschrift gepubliceerd? Dan kunt u zich inschrijven om mee tekunnen dingen naar de prijs voor 2018. Het gaat hierbij puur om de bijdrage aan Klinisch Radiologische Beeldvormende en Interventie Technieken. U hoeft dus geen radioloog te zijn en uw onderzoek hoeft niet uitgevoerd te zijn met Philips apparatuur.Een onafhankelijke,deskundige jury beoordeelt alle proefschriften en maakt de winnaar bekend. Natuurlijk kunt u ook iemand anders opgeven, als u denkt dat hij of zij een geschikt onderzoek heeft gedaan.

 

Mocht u zich willen aanmelden, houdt u dan rekening met de voorwaarden voor deelname. U dient uw proefschrift vóór 20 februari 2018 toe te sturen. Voor de deelnamevoorwaarden en alle overige informatie verwijzen wij u naar het Reglement voor de Frederik Philipsprijs of kunt u bellen met 040 - 2782662.

 

 

Philips Healthcare reikt jaarlijks de Frederik Philipsprijzen uit aan degene die in Nederland het beste onderzoek heeft afgerond op het gebied van Klinisch Radiologische Beeldvormende en Interventie Technieken. Philips hecht immers veel waarde aan een goede samenwerking tussen de medische beroepspraktijk en de medische industrie. 

Sinds de uitreiking van 2020 is een nieuwe formule van toepassing. Er zullen 5 inzendingen genomineerd worden die hun proefschrift in de Best Thesis Session tijdens de Radiologendagen mogen presenteren. Zij maken kans op één van de 3 prijzen. De eerste prijs is een geldbedrag van € 4000,- en een uniek kunstwerk. De tweede en derde prijzen zijn geldbedragen van respectievelijk € 2000,- en € 1000,-. Daarnaast wordt er nog een bijkomende publieksprijs van € 1000,- in het leven geroepen die ter plaatse door de aanwezigen op basis van inhoud en presentatie verkozen zal worden.

 

Doet u onderzoek op het gebied van Klinisch Radiologische Beeldvormende en Interventie Technieken en heeft u in 2022 uw proefschrift gepubliceerd? Dan kunt u zich inschrijven om mee te kunnen dingen naar één van de prijzen voor 2023. Het gaat hierbij puur om de bijdrage aan Klinisch Radiologische Beeldvormende en Interventie Technieken. U hoeft dus geen radioloog te zijn en uw onderzoek hoeft niet uitgevoerd te zijn met Philips apparatuur. Een onafhankelijke, deskundige jury beoordeelt alle proefschriften en maakt de winnaars bekend. Natuurlijk kunt u ook iemand anders opgeven, als u denkt dat hij of zij een geschikt onderzoek heeft gedaan.

 

Mocht u zich willen aanmelden, houdt u dan rekening met de voorwaarden voor deelname. U dient uw proefschrift vóór 20 februari 2023 toe te sturen. Voor de deelnamevoorwaarden en alle overige informatie verwijzen wij u naar het Reglement voor de Frederik Philipsprijs

Overzicht van de prijswinnaars van de Frederik Philipsprijs van afgelopen jaren:

2022

1e prijs: Dr. Manon Kappelhof: “Optimizing Reperfusion Strategies for Acute Ischemic Stroke”

2e prijs: Dr. Anton Schreuder: “Lung Cancer Screening, use the scan to decide who to scan when”

3e prijs en publieksprijs: Dr. Bouke Adriaans: “Advanced imaging of the aortic valve and thoracic aorta”

 

2021

1e prijs: Dr. Ilona Alexandra Dekkers “Quantitative MRI in Obesity and Reno-cardiovascular Function”

2e prijs: Dr. Kars Compagne “Imaging and endovascular treatment of patient with acute ischemic stroke”

3e prijs en publieksprijs: Dr. Jeannette Ederveen “Improving the accuracy of CT in diagnosing internal herniation after gastric bypass surgery”

 

2020

1e prijs: Dr. Estelle C. Nijssen „AMACING - evaluation of guideline-recommended prophylaxis to prevent contrast-induced nephropathy”

2e prijs en publieksprijs: Dr. Dagmar E. Grob “Functional CT Imaging of the Lung: Subtraction CT as a novel technique”

3e prijs: Dr. Laurens E. Swart “Improving the diagnosis of Prosteheic Heart Valve Endocarditis”

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.