Lumify wint prestigeuze IEEE award

Philips Lumify, 's werelds eerste draagbare echografiesysteem met app, stelt zorgverleners in staat om diagnostisch inzicht te verwerven. Dit kan zowel op de eerstehulpafdeling van een groot ziekenhuis of in een kliniek in een afgelegen dorp. Deze baanbrekende en in potentie levensreddende innovatie is bekroond met de 2020 IEEE Spectrum Technology in the Service of Society Award – als de technologie met het grootste potentieel om de mensheid in het algemeen het meest ten goede te komen. Beoordeeld door een panel van de editors van het tijdschrift wordt de prijs toegekend voor uitzonderlijke prestaties in een groot aantal verschillende disciplines, met een blijvende impact op technologie, de samenleving en de technische beroepsgroep. 

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Philips Lumify integrated tele-ultrasound powered by Reacts

Philips Lumify integrated tele-ultrasound powered by Reacts

Gemiddelde leestijd: 
4 - 6 minuten

Deel uw ervaringen via #LumifyAtWork

De gezondheidszorg transformeren

Lumify, in 2015 op de markt gebracht, was het eerste Philips-echografiesysteem met app en levert diagnostische beelden via een echografie-transducer die past in een jaszak en die is aangesloten op een smartphone of tablet. Het heeft de weg vrijgemaakt voor een geheel nieuwe categorie diagnostische beeldvormingsapparaten. 

 

Sindsdien heeft de draagbare Lumify-echografie oplossing de gezondheidszorg getransformeerd en levensreddende procedures ondersteund op de spoedeisende hulp (SEH), op locatie en in plattelandsomgevingen. Echografie bij het bed van een patiënt geeft SEH-artsen realtime toegang tot klinische gegevens, zodat ze sneller een diagnose kunnen stellen. Het systeem ondersteunt artsen en hulpverleners bij de diagnose en behandeling van patiënten in de ambulance. Ze kunnen bijvoorbeeld extracorporale membraanoxygenatie (ECMO) starten, waarmee de kansen van hartpatiënten op overleving met tot wel 30 procent toenemen.

 
"De beeldkwaliteit van Lumify is uitstekend en het systeem is gebruiksvriendelijk – het was van cruciaal belang bij onze eerste ECMO-cannulatie op locatie", aldus Dr. Darren Braude, EMS Division Chief en Professor of Emergency Medicine and Anesthesiology at UNM Health Sciences Center in de VS.

Philips Lumify

Tele-echografie

Lumify met Reacts tele-echografie geeft artsen wereldwijd de connectiviteit om realtime op afstand samen te werken. Tijdens het scannen van een patiënt kan de camera, de stem en het live echografiebeeld naar een zorgverlener op afstand worden gestreamd. Met de camera aan de voorkant van de smartphone kan de positie van de transducer naast de echografiebeeld worden weergegeven. 

 

Met het tele-echografiesysteem kunnen vroedvrouwen in plattelandsklinieken in Afrika een echografiedeskundige waar ook ter wereld consulteren, die zijn mening en hulp kan bieden alsof ze zich in dezelfde ruimte bevinden. Tijdens een project in 2019 in samenwerking met Imaging the World (ITW) in Oeganda plukten moeders en pasgeborenen de vruchten van de scans. In 30% van de gevallen bleek uit de prenatale scan een risicovolle situatie. Omdat op tijd de juiste behandeling in gang kon worden gezet, werden levens gered.

"De uitstekende kwaliteit van de Lumify-echografiebeelden is van groot belang. Zonder een duidelijk beeld kunnen we geen juiste diagnose stellen en patiënten de correcte behandeling geven. De betrouwbaarheid ervan is des te crucialer in afgelegen gebieden waar de geografische afstand een belangrijke factor is als het gaat om leven of dood voor zwangere vrouwen," aldus Dr. Kristen DeStigter, Professor of Radiology en medeoprichter van Imaging the World. "Lumify voldoet in dit opzicht aan onze eisen maar ook aan de technische specificaties die nodig zijn voor praktijken in afgelegen gebieden met minder middelen. De draagbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van Lumify verbeteren de toegang tot de zorg en dat heeft een positieve impact op het welzijn van vrouwen, kinderen, hun families en hun gemeenschappen."

Het is een eer te zijn bekroond door IEEE Spectrum voor onze mobiele Philips Lumify-echografie", aldus Bich Le, Senior Vice President en General Manager Ultrasound bij Philips. "Lumify is een duidelijk bewijs van het streven van Philips om zorg toegankelijker te maken door echografie goedkoper en gebruiksvriendelijker te maken..”

Birch Le

Senior Vice President en General Manager Ultrasound, Philips

COVID-19-pandemie

Voor artsen die COVID-19-patiënten behandelen, zijn met name draagbare echografie-oplossingen uiterst waardevol gebleken, omdat deze ter plaatse kunnen worden ingezet voor beeldvorming en eenvoudig gedesinfecteerd kunnen worden. Ter ondersteuning van de wereldwijde maatregelen tegen de COVID-19-pandemie heeft Philips de noodzakelijke stappen genomen om in verschillende markten die door deze pandemie zijn getroffen, goedkeuring van toezichthouders te verkrijgen. Onlangs heeft Philips wereldwijd in een aantal landen toestemming gekregen, onder andere van de U.S. Food and Drug Administration (FDA), de Europese Unie (CE-certificering) en de Braziliaanse toezichthouder, om Lumify en andere echografieoplossingen op de markt te brengen voor de inzet bij COVID-19-gerelateerde long- en hartcomplicaties. Nu Philips groen licht heeft gekregen, biedt het bedrijf artsen gedetailleerde, praktische ondersteuning bij het gebruik van zijn systemen en software voor de behandeling van patiënten met COVID-19.

Over IEEE Spectrum

IEEE Spectrum is het toonaangevende tijdschrift en de invloedrijke website van de IEEE, 's werelds grootste vakorganisatie voor technici gericht op het bevorderen van technologie ten behoeve van de mensheid. IEEE en zijn leden inspireren een wereldwijde gemeenschap via de frequent geciteerde publicaties, conferenties, technologiestandaarden en professionele en opleidingsgerichte activiteiten.  

Lumify – app-based echografie

Wilt u weten wat Philips Lumify voor u als zorgprofessional kan betekenen?

Deel uw ervaringen via #LumifyAtWork

Gerelateerde artikelen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld u gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.