Veranderingen van de tepel tijdens de melkafgifte

Voeding voor baby |  10 minuten gelezen

Veranderingen van de tepel tijdens de melkafgifte

Het is voor geboortezorgprofessionals geen verrassing dat er borsten en tepels zijn in zeer veel verschillende vormen en maten. Maar dat is niet altijd iets waar een aanstaande moeder meteen aan denkt als ze een borstkolf gaat gebruiken.

 

Zij beseft wellicht niet hoe belangrijk het is om de juiste cupmaat te kiezen bij het aanschaffen van een borstkolf. Of dat borsten tijdens het geven van borstvoeding van vorm en grootte kunnen blijven veranderen, waardoor het noodzakelijk is regelmatig te controleren of de pasvorm nog steeds goed is. Anders riskeert ze irritatie, pijn of andere complicaties.

Resultaten uit de gegevens
 

Een onjuiste pasvorm van de cup kan letsel veroorzaken aan de borst1. Om meer te weten te komen over de vorm en grootte van de tepels tijdens het lacteren onderzochtPhilips Avent de bestaande relevante gegevens2-4. Dit onderzoek werd gedaan aan de hand van literatuur en video's van de borsten van vrouwen tijdens het kolven. Het doel was om een borstcup te ontwikkelen waarin zo veel mogelijk maten en vormen passen, zonder dat moeders hun tepels hoefden te meten of van cup moesten wisselen om de juistepasvorm te vinden.

 

De gegevens omvatten de verschillen in vorm en grootte van de tepel tussen landen en continenten. We vonden een waarschijnlijkheid van slechts 00,02% dat tepels groter zijn dan 30 mm in diameter. Ervan uitgaande dat de gegevens kloppen, zou 99,98% van de tepels een diameter van 30 mm of kleiner hebben.

Slechts 00,02% van alle tepels is groter dan 30 mm

Normale verdeling van tepelgrootten

Het uitrekken van tepels

Op basis van de kennis dat de tepels tijdens het kolven aanzienlijk uitrekken, werden video's gemaakt tijdens het voeden en pompen. Hierdoor verzamelden we duidelijke informatie over de mate waarin tepels groter worden tijdens hun uitgerekte toestand (± 2 mm).

 

Wat we hebben gevonden? Gemiddeld namen de tepels 9 keer in volume toe, in vergelijking met het beginvolume. Bij het toepassen van vacuüm vond de meeste rek plaats in de eerste minuut van het kolven. Tijdens de laatste minuten van het pompen kwam er relatief weinig rek voor. De vorm van de rek was voornamelijk afhankelijk van deflexibiliteit van het weefsel, en niet van de grootte van de tepel voorafgaand aan het kolven.

Observatiestudie: volume wordt ± 9 keer groter

Waarnemingen van uitrekken van tepels

Het belang van het intrekken

Door nauwkeuriger te kijken naar de grootte van de tepels en de gegevens over rek waren de ontwerpers van Philips Avent in staat een nieuwe 'intrekkende technologie' te ontwikkelen. Ze hebben vastgesteld hoe, wanneer en hoeveel de cup in de richting van de tepel zou moeten intrekken. Met behulp van een vacuüm wordt optimale borststimulatie tijdens het kolven bereikt, in combinatie met massage, om de MER te ondersteunen.

 

Uit verder onderzoek is gebleken dat het met de nieuwe cup van de borstkolf, door adequate aanraking bij zelfs de kleinste tepels, mogelijk is om de borst beter te stimuleren en daardoor dus ook effectiever te kolven.

De intrekkende technologie is geschikt voor 99,98% van de tepels en verhoogt de stimulatie

Het belang van het intrekken

Geen cups meer verwisselen

Een goed passende borstcup zorgt ervoor dat pijn en medische complicaties minder voorkomen bij moeders die kolven. De tepel moet zich in het midden bevinden, zonder dat er schurende krachten op de tepel drukken (veroorzaakt door een te grote of kleine cup). Het resultaat is de  nieuwste Philips Avent-borstkolf.

 

Er werd een innovatieve borstcup gecreëerd die niet alleen de borst masseert, zoals de baby dat doet, er wordt ook rekening gehouden met de tepelgrootte, rek en vorm. Hetresultaat is een nieuw type borstkolf – met een cup die is gemaakt uit één stuk siliconen, dat zich buigt en aanpast aan de grootte en vorm van de tepel van de moeder– ontworpen zodat deze comfortabel past bij 99,88% van de tepelgrootten (tot 30 mm in diameter).

Deel dit artikel:

Hoor als eerste over onze innovatieve oplossingen, aankomende evenementen en meer

Newsletter sign up, Philips Avent Academy for Midwives

Nieuwsbrief van de Philips Avent Academy

Ontvang het laatste nieuws in je Postvak IN

Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van Philips Avent-producten en de Philips Avent Academy voor verloskundigen. Inclusief artikelen, trainingen en evenementen, en nieuwe Philips Avent Academy-presentaties en webinars. Vul het formulier in en we sturen u een bevestigingse-mail. We kijken ernaar uit om in contact te blijven!

Referenties

  1. https://abm.memberclicks.net/assets/DOCUMENTS/PROTOCOLS/26-persistent-pain-protocol-english.pdf
  2. Gebaseerd op: Mangel et al. Breastfeeding Medicine, 26 April 2019, (109 deelnemers, Israël);
  3. Ziemer et al. Journal of Obstetric, Gynecologic & Neonatal Nursing, May 1993, (20 deelnemers (blank), V.S.);
  4. Ramsay et al. 2005, (28 deelnemers, Australië).

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.