Museum

het philips museum masthead

Het Philips Museum komt naar je toe

Om mensen die niet in de gelegenheid zijn een museum te bezoeken, bijvoorbeeld door gezondheids- en vervoersproblemen, toch mee te nemen in de geschiedenis van Philips is er 'Het Philips Museum komt naar je toe'. Hiermee richten wij ons op verpleeg- en zorgcentra.

 

In de eigen, vertrouwde omgeving vertelt een vrijwilliger over de geschiedenis van Philips. Dit gebeurt aan de hand van nostalgische foto’s, producten en aansprekende anekdotes. Onze vrijwilligers proberen het gesprek aan te gaan met bewoners, waarin het delen van herinneringen centraal staat. Dit heeft een prettig effect op bijvoorbeeld mensen met dementie.

 

Wil je 'Het Philips Museum komt naar je toe' ook in de instelling waar jij werkt? Is deze instelling in Eindhoven of in een straal van ongeveer 25 km van Eindhoven?

 

Het programma duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur (in overleg) en er is een onkostenvergoeding á €100,- (voor de vrijwilliger, zijn vervoer en de presentatie).

Voor vragen over het programma kun je mailen naar boekingen-museum@philips.com
Het Philips Museum komt naar je toe

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische (Philips-) Producten (SBHP)

Oude Philips-producten, foto’s, brieven en documenten kun je doneren aan ons museum. Kleine voorwerpen kun je afgeven aan de balie. Je kunt ook terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische (Philips-) Producten via www.philips-historische-producten.nl of mail naar info@sbhp.nl.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


+31 (0)40 235 90 30

bereikbaar ma - zo 9:00 tot 17:30


info-museum@philips.com

bereikbaar ma - vr 9:00 tot 17:30

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.