20 jaar DE/ Philips Senseo

 

Op 1 februari is het precies twintig jaar geleden dat Philips en Douwe Egberts het SENSEO koffiepadsysteem introduceerden. Dit veranderende onze manier van koffiedrinken.

senseo-lineup

‘Een grote pot koffie zetten’ was lange tijd de typisch Nederlandse manier om samen gezellig koffie te drinken. Dat veranderde met de komst van Senseo in 2001. Met één druk op de knop kon je voortaan één of twee verse kopjes koffie zetten in plaats van één grote pot. Douwe Egberts ontwikkelde de koffiepads, Philips het bijbehorende apparaat. Een samenwerking die beide bedrijven geen windeieren heeft gelegd. Het systeem voorzag in een grote behoefte. Twee jaar na de introductie waren er alleen al in Nederland meer dan 2 miljoen apparaten verkocht. Daarna volgden West-Europa, de VS, Azië en Australië. In 2007 werd wereldwijd de mijlpaal van tien miljoen verkochte exemplaren aangetikt. Het Senseo concept is nog steeds populair en kent vele varianten in kleur en uitvoering. Het heeft in de loop der jaren enkele vernieuwingen ondergaan, zoals de mogelijkheid de sterkte van de koffie in te stellen. Ook produceert Philips apparaten die grotendeels zijn vervaardigd van gerecycled kunststof.

 

Innovatie- en designleader Ton van der Pluijm was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de eerste generaties Senseo-apparaten. Speciaal ter gelegenheid van het jubileum vertelt hij aan de hand van enkele prototypes het boeiende verhaal achter dit systeem. Het behaalde succes was niet vanzelfsprekend, maar werd pas bereikt nadat vele hindernissen waren overwonnen. In dit artikel en filmpje (opgenomen in het Philips Museum) vertelt Ton van der Pluijm kort iets over deze bijzondere uitvinding.

20-jaar-senseo

Speciaal voor dit jubileum hebben wij een bijzondere tijdlijn van 20 jaar Senseo gemaakt. Bekijk vooral ook de filmpjes!

Delen

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.