NL
EN
Museum

Nu te zien: Vinyl!

Terugblik | Opening Vinyl!  

   

Met het draaien van een van de eerste singles die Philips op vinyl uitgaf openden huidig Philips-topman Hans de Jong en voormalig topman Jan Timmer op Valentijnsdag gezamenlijk de nieuwe expositie in het Philips Museum. ‘Eine kleine Nachtmusik’ van Mozart is een beroemd klassiek werk, maar Philips bracht muziek in alle genres uit. Vinyl! brengt deze rijke geschiedenis tot leven met platen, hoezen, verhalen en muziek.

 

“Vinyl is in,” vertelt Sergio Derks, conservator van het Philips Museum. “Maar wie weet nog dat Philips een van de grootste platenindustrieën ter wereld had? We vinden het geweldig om daarvan iets in ons museum te laten zien.”

Jan Timmer was als topman van PolyGram in 1982 verantwoordelijk voor de introductie van de cd.  “We dachten toen dat de cd het einde van vinyl zou betekenen,” blikt hij terug. “Maar niets is minder waar. De huidige jeugd, die is opgegroeid met streaming diensten, koopt juist weer vinyl platen. Dat geeft ze het gevoel iets tastbaars te zitten, iets waar ze trots op kunnen zijn.” De expositie in het Philips Museum is daarmee interessant voor jong en oud.

Maar als je zo eens door het Philips Museum wandelt en de kleine maar erg fijne tentoonstelling Vinyl! passeert, dan vraag je je toch af waar de klassieke muziek, de pop en de jazz zouden zijn geweest zonder al die vernuftige uitvindingen uit Eindhoven?

- Volkskrant

Andere tentoonstellingen:

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.