Dutch Design Week

Philips toont rol van beeld en geluid in patiëntzorg tijdens Dutch Design Week


Expositie Sense(s) of Care in Philips Museum

De gezondheidszorg zit vol met apparaten die je kunt aanraken, horen en zien; al deze systemen en oplossingen in bijvoorbeeld ziekenhuizen werken samen om patiënten een zo goed mogelijke behandeling te geven. De expositie Sense(s) of Care van Philips Design toont hoe beeld en geluid een rol speelt bij het herstel van patiënten.

Zintuigprikkelende ervaringen

In het Philips Museum is te ontdekken hoe topdesigners van Philips de gezondheidszorg verder ontwikkelen met hoogwaardig zintuigprikkelende ervaringen. Naast de tijdelijke expositie ‘Sense(s) of Care’ is een nieuwe activiteit voor kinderen ontwikkeld. Daarbij kunnen zij hun eigen tekening tot leven laten komen in een MRI-beleving. Een MRI is een apparaat waarmee het lichaam wordt gescand.

Ook kunnen bezoekers iedere dag deelnemen aan interactieve sessies van Heartsync; een installatie die live hartslagdata gebruikt om hartslagsynchronisatie binnen een groep te meten. Dit alles te zien én ervaren tijdens de Dutch Design Week 2023 in het Philips Museum.

Sense(s) of care

Expositie Sense(s) of Care toont hoe beeld en geluid een rol speelt bij het herstel van patiënten.

Kijk op het hart

De expositie Sense(s) of Care toont hoe een chirurg een hart kan zien en bereiken met minimale chirurgische ingrepen. Deze innovatieve en gepersonaliseerde zorg kan eraan bijdragen dat een patiënt zich sneller beter voelt. Het maakt duidelijk hoe Philips producten zo optimaal mogelijk worden vormgegeven; altijd met als uitgangspunt de behoeften van patiënten en artsen die werken met deze apparatuur.

De tijdelijke tentoonstelling laat vier prijswinnende projecten van Philips’ designers zien. De projecten zijn dit jaar beloond met prestigieuze internationale prijzen, zoals de Red Dot Design Awards, IF Design Awards en UX Design Awards. Tijdens de Dutch Design Week worden ook online Design Talks georganiseerd waarbij belangstellenden in gesprek kunnen gaan met de topdesigners.

ECR event video

Ontwerp je eigen MRI-beleving

Omdat veel kinderen een MRI-scan spannend vinden, hebben Philips en illustrator Aniek Bartels hun krachten gebundeld. Kinderen krijgen de mogelijkheid om in de wondere wereld van de MRI-scan te stappen. Met name het stilliggen in een MRI-scanner kan een flinke uitdaging zijn, zeker voor kinderen.

Het Philips Museum daagt kinderen uit om een eigen MRI-beleving te ontwerpen. De jonge deelnemers mogen nadenken over wat hen een rustig gevoel geeft, om daar vervolgens een mooie tekening van te maken. Op spectaculaire wijze worden de kinderen betrokken bij de ingenieuze uitvinding van de MRI-scan. Zo leren zij dat technologie helpt om hun eigen beleving vorm te geven. Geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Uitvinders logboek

Het Philips Museum daagt kinderen uit om een eigen MRI-beleving te ontwerpen.

Live event: Heartsync

Het ritme van je hartslag wisselt de hele dag. Ieder mens heeft een eigen, uniek hartritme. Toch kunnen de hartritmes van mensen synchroon gaan lopen. In het Philips Museum kunnen bezoekers deelnemen aan de interactieve installatie Heartsync van kunstenaar Nino Basilashvili. Dit is een installatie die live hartslagdata gebruikt om hartslagsynchronisatie binnen een groep te meten. Tien bezoekers kunnen deelnemen aan een live sessie van ongeveer 30 minuten.

Heartsync start om 11.15 uur en wordt ieder uur aangeboden. Aanmelden van tevoren is niet mogelijk. Tickets zijn beschikbaar op de dag zelf bij de receptie van het Philips Museum. Max. aantal deelnemers is 10 personen. Per sessie is er ruimte voor nog eens 30 extra toeschouwers in de zaal. Adviesleeftijd van Heartsync is vanaf 15 jaar en ouder.

Heartsync

Heartsync is een installatie die live hartslagdata gebruikt om hartslagsynchronisatie binnen een groep te meten. Tien bezoekers kunnen deelnemen aan een live sessie van ongeveer 30 minuten.

Praktische informatie

Tentoonstelling ‘Sense(s) of Care’, de MRI experience en live event Heartsync zijn te zien en te beleven tijdens de Dutch Design Week 2023 van 21 tot en met 29 oktober 2023.

Locatie: Philips Museum
Adres: Emmasingel 31, Eindhoven
Openingstijden: 11.00 tot 18.00 uur
Tickets: Reserveren is niet nodig.

Gratis toegang op vertoon van DDW-ticket of passe-partouts, museumkaarthouders.
Reguliere tickets zijn online te koop.
Deelname aan de MRI experience en Heartsync zijn inbegrepen bij een toegangsticket.
Aanmelden Design Talks kan hier. Let op, de Design Talks vinden online plaats. Het is niet mogelijk deze fysiek bij te wonen in het Philips Museum.

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.