Museum

Interview Jan Denneman

‘Licht is even belangrijk voor ons lichaam als vitaminen’

 

Van gloeilamp tot slimme straatarmaturen en connected woningverlichting. Jan Denneman, president van de Global Lighting Association, werkt al zo’n veertig jaar bij Philips Lighting en blijft gefascineerd door de mogelijkheden van licht. ‘De lichtwereld is de laatste jaren steeds interessanter geworden. Zeker als je kijkt naar ontdekkingen op het gebied van biologie en gezondheid. Eindelijk kunnen we mensen het licht geven dat ze verdienen.’

 

We spreken Denneman op de High Tech Campus, in het hoofdkantoor van Philips Lighting. Aan de wand boven de trappen hangt een vierluik, waarop iconische gebouwen van Philips gereflecteerd worden in gloeilampen. Door de reflecties worden de gebouwen verdraaid en uitgerekt. De schilder? Denneman zelf, die van zijn vrouw aan de hobby moest. Het werd schilderen, omdat hij daar vroeger wel ‘aardigheid in had’. De liefde voor Philips en de verlichtingstak zit diepgeworteld, dat zie je meteen. Sterker nog, volgens Denneman is licht de bron van alle leven. ‘Wat dat betreft slaat lichtfestival Glow met het thema ‘the source’ de spijker op zijn kop’, zegt Denneman. ‘Voor Philips, die met de gloeilamp uitgroeide tot wereldconcern, en voor de mens is licht de spil waar ons bestaan om draait.

 

Lees hier meer over de visie van Jan Denneman.

Meer nieuws:

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische (Philips-) Producten (SBHP)

Oude Philips-producten, foto’s, brieven en documenten kun je doneren aan ons museum. Kleine voorwerpen kun je afgeven aan de balie. Je kunt ook terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische (Philips-) Producten via www.philips-historische-producten.nl of mail naar info@sbhp.nl.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


+31 (0)40 235 90 30

bereikbaar ma - za 9:00 tot 17:30


info-museum@philips.com

bereikbaar ma - vr 9:00 tot 17:30

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.