Museum

Gratis toegang 10-jarig Philips Museum


     


Op 5 april viert het Philips Museum haar 10-jarig jubileum en opent de deuren gratis voor publiek. Op deze dag - die middenin in de nationale Museumweek valt - is de nieuwe en verdiepende tentoonstelling over grondlegger Gerard Philips te bezichtigen. Een unieke kans om nader kennis te maken met Dr. Ir. Gerard Philips. Olga Coolen, directeur Philips Museum: “De regio is vol in ontwikkeling en de interesse in de verhalen over het heden en verleden van Philips heeft een duidelijke relatie met de interesse in de stad Eindhoven en de Brainportregio.”

Precies tien jaar geleden opende voormalig koningin, Prinses Beatrix, het Philips Museum in het monumentale pand aan de Emmasingel in Eindhoven. In de afgelopen jaren is het Philips Museum uitgegroeid tot een volwaardige en moderne bezoekersattractie waarin zowel jong als oud worden meegenomen in het verhaal van het bedrijf.

Gratis toegang
Op de dag dat het Philips Museum precies tien jaar bestaat, wordt de nieuwe tentoonstelling ‘Gerard Philips’ geopend voor publiek. De tijdelijke expositie biedt een inkijkje in het denken en doen van de oprichter van Philips. Om het 10-jarig jubileum van Philips Museum te vieren krijgen alle bezoekers die dag gratis toegang in het museum.

Hoogtepunten 10 jaar Philips Museum
De programmering is door de jaren heen fors doorontwikkeld voor een breed publiek, variërend van senioren en expats, tot internationale toeristen en gezinnen met kinderen. In hoogtijdagen wisten bijna 100.000 bezoekers het museum te vinden. Al gauw bleek dat er vraag was naar een dergelijk museum en dat mensen verrast waren over de vele dimensies van Philips en de vele verschillende activiteiten die worden geboden. Hoogtepunten zijn de expositie ‘Vinyl!’ over de platenindustrie, de expositie over 90 jaar Philips Design, de expositie over Jan Zwartendijk ‘Visas to Freedom’ en zeker ook de nog altijd hele populaire de interactieve familietour Mission Eureka rondom het thema innovatie. De huidige expositie over Philips’ grafische kunst ‘Eyecatchers’ is ook zeker een bijzondere en oogstrelende collectie voor het Philips Museum.

Hou onze website en social media kanalen in de gaten en blijf op de hoogte van meer nieuws over het Philips Museum.

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.