Terugblik: Dutch Design Week 2022
 


‘Designing for Health Journeys’
Philips Experience Design Award Show

 

Het was weer een mooie editie van Dutch Design Week in Eindhoven. Het Philips Museum was partner en daarom had je van 22 tot en met 30 oktober gratis toegang tot het museum met je DDW-ticket.

 

Naast de reguliere tentoonstelling was er was ook de gelegenheid om de tijdelijke expositie ‘Designing for Health Journeys’ te bezoeken. Hierin werden vier prijswinnende projecten getoond van Philips Experience Design. Behalve dat je het indrukwekkende eindresultaat kon aanschouwen kreeg je ook een blik achter de schermen te zien. Zo kreeg je een goed beeld van het ontwerpproces en de impact dat deze heeft op de beoogde gebruiker. Aanvullend waren er online Design Talks; interactieve gesprekken waarin men persoonlijk vragen kon stellen aan de ontwerpers.
 

De projecten:
  

​Philips Pediatric Coaching solution for MRI​ by Ozgur Tasar

 

Hoe helpen Ollie de Olifant en zijn vrienden om kinderen en hun ouders spelenderwijs voor te bereiden op een MRI-scan? Het ondergaan van een MRI-scan kan voor kinderen een stressvolle ervaring zijn. Philips Pediatric Coaching is een holistische oplossing met als doel kinderen thuis, in de wachtkamer in het ziekenhuis voor te bereiden en tijdens het scannen te begeleiden. Het bestaat uit een spelapp, een educatieve speelgoedscanner en begeleiding bij de MRI-scanner. Met deze oplossing worden kinderen goed voorbereid en weten ouders wat ze kunnen verwachten. Bovendien worden artsen ondersteund bij het verkrijgen van de hoogwaardige beelden die ze nodig hebben voor de diagnose.

 

Philips Pediatric Coaching Solution

Reimagining the behavioural health experience by Philips and Recornect 

Hoe kan het ontwerp van een ontvangstruimte het verschil maken tijdens de opname van patiënten met gedragsproblemen? Met Behavioral Health Experience kan de omgeving van Spoedeisende Hulp (SEH) snel worden aangepast en omgetoverd tot een kalmerende omgeving. Patiënten komen sneller tot rust, waardoor de therapie eerder kan beginnen. Bovendien kunnen patiënten op nieuwe manieren contact maken met het medisch personeel.

Philips Pediatric Coaching Solution

​​Advancing cancer care with human-centered Artificial Intelligence​ by Jon Pluyter and Luc Geurts​

Alvleesklierkanker is wereldwijd een van de dodelijkste vormen van kanker. Kunstmatige intelligentie (AI) kan helpen bij het stellen van diagnoses, maar is vaak moeilijk toegankelijk. Hoe kunnen designers deze data omzetten in begrijpelijke beelden? De oplossing: met mensgerichte AI een nieuw, driedimensionaal anatomisch model genereren op een stereoscopisch, holografisch display. Dit stelt chirurgen in staat om onmiddellijk en intuïtief inzicht te krijgen in de anatomie van hun patiënten, vanuit het 3D perspectief waarmee ze vertrouwd zijn. 

Philips Pediatric Coaching Solution

Academic Heart Center​ by Jos Stuyfzand and Srdjan Jovicic​
De cardiologie-afdeling van de toekomst.

 

Nadat de twee grootste ziekenhuizen in de regio Amsterdam fuseerden, vormden hun cardiologie-afdelingen een nieuw hartcentrum. Dit centrum zal meer dan 7.500 ingrepen per jaar uitvoeren en het grootste hartcentrum in de regio worden. Het multidisciplinaire ontwerpteam is ingeschakeld om mee te werken aan het vormgeven van de toekomstvisie voor een betere hartzorg. Uiteindelijke is er een uitgebreide oplossing ontwikkeld die deze toekomstvisie vertaalt in een werkbaar plan dat het personeel inspireert en inspeelt op toekomstige uitdagingen.

Philips Pediatric Coaching Solution

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.