Mark Rutte brengt informeel bezoek aan Philips Museum


       

De Nederlandse minister-president Mark Rutte (VVD) bracht, als onderdeel van zijn campagnebezoek aan Eindhoven een informeel bezoek aan het Philips Museum om zich door museumdirecteur Olga Coolen kort te laten rondleiden door het museum en over enkele nieuwe oplossingen op het gebied van gezondheidstechnologie, zoals de Philips Lumify, te horen.

 

Rutte bezocht samen met VVD partijgenoten waaronder de wethouder van cultuur Monique List het museum tijdens HealthLab, een drukbezocht gezondheidsevenement. “Het Philips van nu richt zich op innovaties in de gezondheidszorg, daar sluiten we als museum bij aan met dit bijzondere evenement in het museum,” aldus Olga Coolen, directeur Philips Museum. “Het is mooi dat we dit weekend de kans kregen om dit ook aan onze premier te laten zien.”

 

Draagbaar echoapparaat

Nieuw in deze editie van HealthLab was onder meer de demonstratie van Philips Lumify. Dit is een mobiel echografietoestel dat gebruikt wordt door onder andere sportartsen. Het draagbare echoapparaat geeft artsen de mogelijkheid om preciezer te werk te gaan en patiënten sneller te behandelen. Het vormt het verlengstuk van de zintuigen, want het speurt letsel op dat artsen met het blote oog niet kunnen zien. Tijdens Healthlab konden bezoekers zelf een kunstorgaan scannen met behulp van de Lumify

Meer nieuws:

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.