Year of Design Weekend   

Zaterdag 11 & zondag 12 februari 2017

Year of Design Weekend in het Philips Museum en Kazerne

 

In het weekend van 11 en 12 februari 2017 staan het Philips Museum en Kazerne in het teken van design. Met een inspirerend programma trappen zij samen het Year of Design af in designstad Eindhoven. Boeiende (inter)nationale sprekers duiken in meer dan een eeuw designgeschiedenis. Het weekend wordt georganiseerd in samenwerking met vele design partners en wordt afgetrapt door de Eindhovense wethouder Innovatie, Cultuur, Design en Duurzaamheid Mary-Ann Schreurs.


Tijdens het Year of Design Weekend kunnen bezoekers verschillende lezingen bijwonen en zijn er tal van andere activiteiten. 's Ochtends en 's middags in het Philips Museum en aan het eind van de middag en 's avonds in de Kazerne.

Tickets
Deelname aan het programma in het Philips Museum is gratis met een geldig entreebewijs á €9,00 per dag.Voor het designweekend is een speciaal weekendticket verkrijgbaar via de website á €14,00. Met een Museumkaart is de toegang gratis.


Deelname aan het programma in expo restaurant Kazerne is gratis in combinatie met een lunch- of dinerreservering in het Kazerne restaurant. Overige deelnemers betalen €5,- voor een halve dag en €9,- voor twee halve dagen.


Zaterdag 11 februari Philips Museum

11.15 Opening door Eindhovense wethouder voor Design, Duurzaamheid en Cultuur Mary-Ann Schreurs

11.30 – 12.30 Sean Carney - Chief Design Officer Philips Design (EN)

13.30 – 14.30 Ralph Wiegmann, CEO IF (International Forum design) (EN)

15.00 – 16.00 Design Academy / Tet Reuver + Renske Rothuizen (EN)


Kazerne (Paradijslaan )

16:30 - 17:30 Philips Lighting Design Pecha Kucha (EN)
18:00 - 19:00 Lezing Brad Koerner - Philips Luminous Patterns (EN)
19:00 - 00:00 Meet-up dinner (optioneel)

 

Zondag 12 februari Philips Museum
11.30 – 12.30  Remco van de Craats & Sergio Derks over Space age design aansluitend rondleiding (NL)  

13.30 – 14.15 Kick off design challenge, Dutch Design Foundation (NL)

15.00 – 16.00 Hans Robertus over de geschiedenis van Philips design (EN) 


Kazerne (Paradijslaan)

16:30 - 17:30 Lezing Maarten Kolk en Guus Kusters voor RembrandtLab 
18:00 - 00:00 Meet-up dinner (optioneel)

Sprekers

 

Mary-Ann Schreurs 

Mary-Ann Schreurs is wethouder van innovatie, cultuur, design en duurzaamheid in Eindhoven. Tot aan haar benoeming als wethouder was ze co-initiator van (Europese) innovatieprojecten verbonden aan design. Wethouder Schreurs ziet design als een belangrijke motor voor onze economie en als middel voor maatschappelijke opgaven van de stad. Zij brengt design daarom in bij het lokale innovatiebeleid. Haar uitdaging is steeds om met design de kwaliteit van leven van de inwoners te verbeteren.


Sean Carney
Het is de persoonlijke missie van Sean Carney om het leven te verbeteren door zinvol en relevant design. Als Chief Design Officer voor Philips geeft hij leiding aan een team van meer van meer dan 400 designers.
 

Ralph Wiegmann

Ralph WIegmann, geboren in 1957 in Hannover, is sinds de herfst van 1995 de the Managing Director of iF Industrie Forum Design e. V. in Hannover. Sinds 2000 is hij ook de Managing Director of iF International Forum Design GmbH en van iF Design Talents GmbH. Het bedrijf is wereldberoemd om de jaarlijkse uitreiking van de iF Design Awards. Een prestigieuze prijs voor uitzonderlijk design.

Tet Reuver

Tet Reuver woont en werkt in ‘s-Hertogenbosch en Mumbai. Ze werkt als Design Strategist in het publieke domein. Reuver is opgeleid aan de Design Academy Eindhoven en ze vertegenwoordigd dit instituut sinds 2000 als kennis ambassadeur. Daarnaast is ze bestuurslid van verschillende Nederlandse en Indiase culturele instellingen.


Renske Rothuizen 
Renske Rothuizen is een jonge Nederlandse ontwerper die afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven. Met kinderlijke verbazing en nieuwsgierigheid observeert ze haar omgeving en haalt ze haar inspiratie uit het dagelijks leven.


Hans Robertus

In 1991 startte Hans Robertus bij Philips Design. In het begin werkte hij mee aan producten voor professionele uitzendingen. Als Senior Studio Director was hij verantwoordelijk voor de product en communicatie design teams op het hoofdkwartier bij Philips Design in Eindhoven. In mei 2009 werd hij directeur van de Dutch Design Week. In 2013 werd hij partner van de Holland Branding Group, bestuurslid van de World Design Forum Foundation en bestuurslid van het Louis Kalff Instituut. Robertus staat bekend om zijn passie voor Design Driven Innovation. Voor Philips werkt hij nog steeds aan verschillende projecten op dit terrein.

 

Dutch Design Foundation

Dutch Design Foundation nodigt je van harte uit voor de officiële kick-off van een bijzondere ontwerpwedstrijd op zondag 12 februari 2017. Harm Sengers en Martijn Paulen stellen deelnemers op de hoogte van alle ins en outs van deze ontwerpwedstrijd. Aanmelden bij programmamanager Dries van Wagenberg.

 

Martijn Paulen

Martijn Paulen is Directeur van Dutch Design Foundation. Dutch Design Foundation is de organisatiekracht achter Dutch Design Week, het grootste en belangrijkste designevenement van Noord-Europa. Dutch Design Foundation doet echter veel meer dan het organiseren van Dutch Design Week en de Dutch Design Awards. We stimuleren jonge designtalenten, we verbinden design met de samenleving, we inspireren het bedrijfsleven en brengen verdieping.


Harm Sengers

Harm Sengers is kopman van het Eindhovense Much More Running Team. In 2016 liep de Eindhovenaar voor de 8e keer de Marathon van Eindhoven. Hij haalde de finish als snelste Nederlander met een tijd van 2.19.48, onder de magische grens van 2.20.00. Harm is werkzaam als fulltime projectleider bij ASML. Zijn favoriete ontwerpers zijn Ray en Charles Eames.


Sergio Derks

Sergio Derks is curator van het Philips Museum. Als historicus en schrijver heeft hij specifieke belangstelling voor design en de geschiedenis van bedrijven. Hij is de oprichter van de Stichting voor Productgeschiedenis. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan over dit onderwerp en organiseert hij aan design gerelateerde tentoonstellingen.

Remco van de Craats
Remco van de Craats is creative director en eigenaar van design studio Edhv. Als alumnus van de Design Academy en als voormalig concept ontwikkelaar bij OMA/AMO, is hij voortdurend op missie om talent tot zijn recht te laten komen.

 

Meer nieuws:

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.