Nieuwscentrum

nov 29, 2023

Philips geeft update over DreamStation 2

De eerste prioriteit van Philips Respironics is kwaliteit en de veiligheid van patiënten. Philips Respironics is in gesprek met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) met betrekking tot de rapporten die bij de FDA zijn ingediend over mogelijke thermische problemen in de bevochtiger (humidifier) van het DreamStation 2-slaaptherapieapparaat tijdens gebruik.

Philips Respironics heeft deze ongeveer 270 meldingen in de afgelopen drie maanden ingediend. Deze meldingen hebben betrekking op een periode van drie jaar, en zijn ingediend na een retrospectieve beoordeling van mogelijke thermische klachten sinds de introductie van de DreamStation 2.

De FDA heeft hierover gezegd dat: gebruikers van de Philips DreamStation 2 de apparaten zorgvuldig controleren op tekenen van oververhitting.
 
Philips Respironics heeft de rapporten over mogelijke thermische problemen beoordeeld en geanalyseerd in overeenstemming met de daarvoor voorgeschreven processen. De apparaten kunnen verder worden gebruikt op voorwaarde dat de veiligheidsinstructies in de gebruiksaanwijzing voor het DreamStation 2-slaaptherapieapparaat worden opgevolgd.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 70.700 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2022 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Steve Klink

Steve Klink

Philips Global Press Office

Tel: +31 6 10888824

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.