okt 10, 2019

Philips introduceert nieuwe release van NightBalance voor meer behandelingsopties voor patiënten met positieafhankelijke obstructieve slaapapneu

  • Klinisch gevalideerde slaappositietherapie biedt een comfortabel, eenvoudig te gebruiken alternatief voor patiënten met positieafhankelijke obstructieve slaapapneu
  • Update inclusief draadloze verbinding en nieuwe mobiele app

Philips komt met een nieuwe release van de Philips NightBalance, een slaappositie therapieapparaat dat ontworpen is voor patiënten met positieafhankelijke obstructieve slaapapneu (POSA). NightBalance is een maskervrij alternatief voor bestaande behandelingen voor POSA. De oplossing is een klinisch gevalideerde slaappositietherapie die lichte trillingen gebruikt en patiënten aanmoedigt om hun slaappositie te veranderen en daarmee apneu te voorkomen. 

 

De nieuwe Philips NightBalance-technologie voor POSA heeft draadloze verbinding en een mobiele app die de therapie monitort en gegevens deelt met patiënten en artsen via een cloudsysteem.

Meerdere klinische studies hebben aangetoond dat Philips NightBalance een effectieve vorm van niet-invasieve behandeling biedt voor patiënten met POSA. Recentelijk werd een door Philips gefinancierde studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine, “The POSAtive Study: Study for the Treatment of Positional Obstructive Sleep Apnea”. Deze studie concludeerde dat NightBalance een evenwaardige behandeling biedt ten opzichte van de behandeling met een neuskapje en luchtpomp (CPAP) en liet een grotere therapietrouw onder patiënten met POSA zien. Deze studie toonde aan dat patiënten met POSA het idee hadden dat NightBalance makkelijker te gebruiken, comfortabeler en eenvoudiger aan te passen was dan CPAP-behandelmethodes. Daarnaast gebruikten patiënten die de slaappositietherapie ondergingen het apparaat langer dan patiënten die CPAP-therapie ondergingen. 74 procent van de patiënten gaf aan NightBalance meer dan vier uur te gebruiken ten opzichte van 64,9 procent bij de andere groep.

Wij zijn altijd bezig om onze oplossingen verder te ontwikkelen zodat mensen die slaapapneu hebben controle hebben over hun gezondheid.

Mark D’Angelo

Sleep OSA Business Leader bij Philips.

“Wij zijn altijd bezig om onze oplossingen verder te ontwikkelen zodat mensen die slaapapneu hebben controle hebben over hun gezondheid,” zei Mark D’Angelo, Sleep OSA Business Leader bij Philips. “De juiste slaaptherapie varieert per persoon en voor diegene die lijden aan positieafhankelijke obstructieve slaapapneu kan het ontmoedigend zijn als traditionele therapieën niet aan hun specifieke behoeften voldoen. Met Philips NightBalance hebben patiënten met positieafhankelijke obstructieve slaapapneu nu een niet-invasieve en comfortabele behandelingsoptie die succesvol kan zijn en kan resulteren in langdurige therapietrouw. 

 

Meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd lijden aan obstructieve slaapapneu [1]. Volgens schattingen lijdt 36 tot 47 procent van de patiënten uit deze groep aan POSA, een vorm van slaapapneu waarbij de ademhaling verstoord raakt wanneer op de rug wordt geslapen [2]. Zonder behandeling kan POSA zorgen voor slechte nachtrust en vermoeidheid met gevolgen voor de kwaliteit van slaap en leven. Therapie, zoals Philips NightBalance, is een effectieve vorm van maskervrije behandeling voor diegene die POSA hebben en voor wie andere therapiemethodes eerder onsuccesvol waren. 

 

Philips heeft bijna 40 jaar klinische ervaring in slaaptechnologie. De groeiende portefeuille van Philips voor slaap- en ademhalingszorg biedt een breed aanbod aan oplossingen die voldoen aan zowel consumenten als klinische behoeften voor patiënten met slaapstoornissen of voor diegene die simpelweg behoefte hebben aan betere nachtrust.

 

Ter gelegenheid van de nieuwe release van de Philips NightBalance organiseert Philips een symposium voor clinici met als hoofdthema positionele obstructieve slaapapneu (POSA) op 11 oktober aanstaande op de High Tech Campus te Eindhoven. Voor meer informatie over de oplossingen van Philips voor slaap- en ademhalingszorg bezoek www.philips.nl/slaapapneu of www.philips.nl/NightBalance.

 

[1] De officiële STOP-BANG-enquête. Afkomstig van http://www.stopbang.ca/osa/prevalence.php

[2] Heinzer, R. et al, Prevalence and Characteristics of Positional Sleep Apnea in the HypnoLaus Population-based cohort (Prevalentie en kenmerken van positieafhankelijke slaapapneu in de HypnoLaus op populatie gebaseerde cohort), Sleep Medicine 2018; 48:157-162

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 78.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Philips NightBalance increases therapy options for positional obstructive sleep apnea patients

Philips NightBalance

Deel op social media

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.