Nieuwscentrum

jun 12, 2019

Philips presenteert AI-oplossingen voor het beheer van gezondheidsinformatie op HIMSS & Health 2.0 Europa 


Slimme Connected Care-oplossingen met uitbreiding van Philips IntelliSpace Enterprise Edition, Tasy EMR en Tele-ICU-technologie in Europa.

Philips zal haar nieuwste schaalbare en interoperabele portfolio voor het beheer van gezondheidsinformatie presenteren op het Europese HIMSS en Health 2.0-congres. Het congres vindt plaats van 11 tot en met 13 juni in Helsinki.  Philips integrated solutions , uitgerust met adaptive intelligence in de belangrijke gebieden van het beheer van gezondheidsinformatie, pakken een aantal van de grootste uitdagingen aan waar IT-medewerkers in de gezondheidszorg mee te maken hebben. Hieronder vallen inefficiënte workflows, interoperabiliteit, het beheren van de overbelasting en samenvoeging van gegevens, kostenbeheersing en cyberbeveiliging.

Uitbreiding  Philips Connected Care-oplossingen naar nieuwe markten 

Eerder dit jaar kondigde Philips de IntelliSpace Enterprise Edition aan, een combinatie van Philips Radiologie- en Cardiologieportfolio's, en PerformanceBridge. Deze omvat nu ook het nieuwe IntelliSpace Precision Medicine Oncology Platform, IntelliSpace Precision Medicine Genomics, en de IntelliSpace Exchange solutions. De omvangrijke, bedrijfsbreede gezondheidsinformatica maakt gebruik van adaptieve intelligentie en geavanceerde technologie, aangedreven door Philips HealthSuite.
 

Het systeem stelt zorginstellingen in staat tijdig, op de juiste plaats, en op het juiste moment weloverwogen beslissingen te nemen. Na succesvol gebruik in de VS is Philips IntelliSpace Enterprise Edition nu beschikbaar in Duitsland en het Midden-Oosten, met verdere uitbreiding naar andere internationale markten in de komende maanden gepland.

 

"De complexiteit van IT-activiteiten van ziekenhuizen neemt snel toe. Hierdoor worden CIO's en IT-afdelingen in de gezondheidszorg wereldwijd met steeds grotere uitdagingen geconfronteerd", aldus Carla Kriwet, Chief Business Leader of Connected Care bij Philips. "Oplossingen als IntelliSpace Enterprise Edition illustreren Philips commitment om een intelligent, geïntegreerd systeem voor gegevensbeheer en -analyse te ontwikkelen. De systemen dragen bij aan beter geïnformeerde besluitvorming en zorgverstrekking. Ze verbeteren de zorgresultaten en ervaringen van de patiënt en het personeel, en verlagen de kosten van zorg".

 

Philips heeft zijn Acute Care Suite van kritieke zorg toepassingen uitgebreid middels succesvolle Tele-ICU-implementaties in het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten, Australië en Japan, om zo het tekort aan IC-artsen op te vangen. Het Philips eICU-programma is een wereldwijd toegepaste oplossing die technologie combineert met een op bewijs gebaseerde transformatie van de zorg. Geavanceerde klinische, beslissingsondersteunende analyses stellen zorgaanbieders in staat om klinisch zinvolle resultaten te identificeren. Hierdoor kunnen ze al bij de vroegste indicatie van verslechtering van de patiënt proactief ingrijpen.

 

Oplossingen als IntelliSpace Enterprise Edition illustreren Philips commitment om een intelligent, geïntegreerd systeem voor gegevensbeheer en -analyse te ontwikkelen. De systemen dragen bij aan beter geïnformeerde besluitvorming en zorgverstrekking. Ze verbeteren de zorgresultaten en ervaringen van de patiënt en het personeel, en verlagen de kosten van zorg.

Carla Kriwet

Chief Business Leader of Connected Care bij Philips

Philips AI-oplossingen in de schijnwerpers bij HIMSS & Health 2.0

De geïntegreerde oplossingen van Philips zijn voorzien van slimme bedrijfssystemen, apparaten, software en diensten. Ze brengen gegevens over de patiëntenpopulatie samen om een proactievere benadering van de zorg te stimuleren. Bruikbare, door data gestuurde inzichten maken gebruik van AI om een nauwkeurige diagnose en standaardisatie van de zorg in de hele onderneming mogelijk te maken en de workflows te verbeteren. Bezoekers aan de Philips stand (6a20) op HIMSS Europe zullen een volledige suite van geïntegreerde zorgoplossingen op belangrijke gebieden ervaren, waaronder:

 

In het ziekenhuis - Oplossingen op basis van AI van Philips beheren enorme hoeveelheden door de patiënt gegenereerde gezondheidsgegevens. Ze integreren informatie in de EMR en maken gebruik van voorspellende analyses om beter geïnformeerde zorgbeslissingen te bevorderen. Naast IntelliSpace Enterprise Edition zijn er nog andere oplossingen, zoals: 

 

  • Philips Critical Care CIS, maakt digitale klinische workflows mogelijk en biedt geavanceerde analyses, beslissingsondersteuning, geïntegreerd zorgmanagement en rapportage voor de ICU, de operatiekamer en de anesthesieteams.
  • Philips eICU, een schaalbare, gecentraliseerde tele-ICU-oplossing. Met een combinatie van audio-/visuele technologie, voorspellende analyses, datavisualisatie en geavanceerde rapportage om kritische zorgbronnen via technologie uit te breiden naar het bed, ongeacht de locatie.
  • Philips Interoperability Open, op standaarden gebaseerde softwareoplossingen voor snelle en foutloze gegevensstromen tussen medische systemen en informatiebronnen op afdelings- en bedrijfsniveau enerzijds, en Health Information Exchanges (HIE's) tussen gezondheidssystemen anderzijds.
  • Philips Tasy EMR, een uitgebreide informatica-oplossing voor de gezondheidszorg, dat momenteel door bijna 1000 wereldwijde zorginstellingen wordt gebruikt en in Latijns-Amerika is uitgeroepen tot Best in KLAS PAS (Patient Administration System) Categorie Leader 2016 en 2017.
  • PerformanceBridge, het, geïntegreerde, schaalbare portfolio van diensten, analyses, tools en ondersteuning van Philips' leverancier. Stelt ziekenhuisafdelingen in staat om real-time informatie te verkrijgen om de prestaties te verbeteren en een programma voor continue verbetering op te bouwen.

 

Precision Diagnosis – Geïntegreerde informatica-oplossingen voor cardiologie, oncologie en radiologie stellen clinici in staat om toegang te krijgen tot gegevens uit verschillende bronnen, in een holistisch perspectief. De informatie kan worden verbeterd door Adaptive Intelligence applicaties voor een meer betrouwbare diagnose. De oplossingen omvatten:

 

  • Philips IntelliSpace Precision Medicine cloud-based platform brengt bruikbare klinische patiëntinformatie uit verschillende gegevensbronnen intelligent en georganiseerd samen over rijke dashboards. Ze vergemakkelijken collaboratieve diagnostische behandeling en follow-up beslissingen van Multidisciplinaire Tumor Boards via Dana-Farber Oncology Trajecten, Genomic Bioinformatics and Interpretation, Klinische Trial Matching en Klinische Dashboards.
  • Philips Illumeo with Adaptive Intelligence, introduceert een nieuw paradigma van klinisch intelligente software. Ontworpen om de manier waarop clinici informatie zien, zoeken en delen te veranderen door een workflow-ervaring op maat te bieden die zich aanpast aan de voorkeuren en de context van de patiënt.

 

Thuis – Sleep & Respiratory Care, met analyses van Philips COPD Pathway Management, helpt bij het beheer van COPD-patiënten thuis om de COPD-heropnames en de totale kosten van de zorg te verlagen.

 

Care Management – Philips Patient Care Analytics beschikt over geavanceerde technologie om gegevens te verzamelen en te analyseren, om de kloof tussen acute en thuiszorg te overbruggen. De patiënten worden ondersteund met programma's om de juiste zorg op het juiste moment in de meest geschikte en laagste zorgomgevingen te leveren.

 

Buiten de beursvloer nemen Philips managers en klanten ook deel aan plenaire en sprekerssessies gedurende het hele evenement. Hierbij komen onderwerpen aan de orde komen die variëren van de laatste EMR-innovatie, tot het verleggen van de grenzen van interoperabiliteit.  Een volledige lijst met spreker sessies, data en tijden is hier beschikbaar.

Philips publiceert Future Health Index 2019-rapport op HIMSS Europe.

Eerder vandaag kondigde Philips ook haar Future Health Index (FHI) rapport: ‘Transforming healthcare experiences: Exploring the impact of digital health technology on healthcare professionals and patients’ aan. Voor het vierde jaar richt het rapport zich op de rol die digitale gezondheidstechnologie speelt bij het verbeteren van zowel de individuele als de professionele ervaring in de gezondheidszorg - twee belangrijke pijlers van het 'Quadruple Aimple Aimple' van de gezondheidszorg. Om toegang te krijgen tot het FHI-rapport voor 2019, ga naar www.futurehealthindex.com

 

Voor meer informatie over Philips Connected Care Experience op HIMSS Europe 2019, bezoek stand 6a20 en volg @PhilipsLiveFrom voor updates gedurende het evenement.

 

[1] Philips Tasy EMR is verkrijgbaar in Brazilië, Mexico, Duitsland, Polen, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië en Nieuw-Zeeland.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2018 een omzet van 18,1 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

Philips Tasy EMR

Philips IntelliSpace Enterprise Edition

Philips Tele ICU

Deel op social media

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.