Nieuwscentrum

12 maart 2018

Het geavanceerde CPAP-apparaat biedt dezelfde klinisch bewezen therapie als de bekroonde DreamStation van Philips, maar is slechts half zo groot met het oog op een bedrijfszekere en onderbroken therapie op reis.


Het geavanceerde CPAP-apparaat biedt dezelfde klinisch bewezen therapie als de bekroonde DreamStation van Philips, maar is slechts half zo groot om op reis de therapie verder te zetten.

Amsterdam (Nederland) - Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van DreamStation Go, zijn jongste en  kleinste PAP-apparaat (positieve luchtwegdruk) waarmee patiënten met obstructieve slaapapneu (OSA) makkelijker op reis kunnen. DreamStation Go is half zo groot als de apparaten van de vorige generatie, maar biedt hetzelfde klinisch bewezen prestatie- en comfortniveau om ook op reis de therapie te kunnen voortzetten.  

 

DreamStation Go is het resultaat van meer dan 30 jaar innovatie in slaaptherapie en is helemaal afgestemd op de behoeften van reizende patiënten. Het discrete en dunne apparaat weegt minder dan vier kilo en is voorzien van een ingebouwde stroomtoevoer, wat het aantal mee te nemen accessoires beperkt. De innovatieve microflexibele slang van 12 mm draagt bij tot de algemene trend naar meer compactheid door het volume te beperken en tegelijk de mobiliteit en het comfort te verbeteren. DreamStation Go voldoet aan de FAA-normen inzake gebruik aan boord van vluchten. Zo kunnen de gebruikers hun therapie tijdens lange vluchten of nachtvluchten gewoon voortzetten. 

We hebben de DreamStation Go ontworpen als een holistisch systeem met compacte kenmerken en bewezen prestaties, zodat de gebruikers hun therapie ook op reis comfortabel kunnen verderzetten en eender waar van een optimale nachtrust kunnen genieten.

Sleep Therapy Business Leader bij Philips

And here's space for additional information

“Reizen met een slaaptherapieapparaat kan voor patiënten met obstructieve slaapapneu best lastig zijn", aldus Mark D’Angelo, OSA-patiënt en Sleep Therapy Business Leader bij Philips. “We hebben de voorbije jaren al heel wat stappen ondernomen om het gewicht en de afmetingen van onze apparaten te verminderen, maar de meeste moeten nog altijd als afzonderlijke bagage worden meegenomen. Hierdoor zien heel wat gebruikers ervan af om hun therapie op reis te blijven volgen. We hebben de DreamStation Go ontworpen als een holistisch systeem met compacte kenmerken en bewezen prestaties, zodat de gebruikers hun therapie ook op reis comfortabel kunnen voortzetten en overal van een optimale nachtrust kunnen genieten.” 

 

Meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd lijden aan obstructieve slaapapneu ; velen zijn afhankelijk van een PAP-therapie om hun levenskwaliteit te verbeteren. DreamStation Go is verkrijgbaar met een vaste continue positieve luchtwegdruk (CPAP) of als een auto-getitreerd APAP-model. Beide opties zijn bluetooth-compatibel voor een draadloze datatransmissie naar de cloud-gebaseerde patëntmanagementsystemen EncoreAnywhere en Care Orchestrator voor artsen. Dankzij de integratie in de DreamMapper-app van Philips kunnen de gebruikers hun therapietrouw op diverse apparaten makkelijk vanaf één geconsolideerd dashboard monitoren. 

 

DreamStation Go is de jongste nieuwkomer in het bekroonde slaapapneuportfolio Dream Family van Philips; deze productlijn beoogt een optimale connectie en ondersteuning van de patiënt, de arts en de thuiszorgverlener om de patiëntenzorg en de levenskwaliteit te verbeteren.  Sinds Dream Family in 2015 werd uitgebracht, heeft het al ruim een miljoen patiëntenlevens positief beïnvloed. DreamStation Go is verkrijgbaar via de Philips Webshop. Voor meer info www.philips.nl/DreamStation-Go


In het kader van World Sleep Day 2018 heeft Philips de bevindingen van de jaarlijkse wereldwijde enquête vrijgegeven in het rapport 'Betere slaap, betere gezondheid'. Het rapport biedt een internationale blik op de redenen waarom we nog steeds te kort schieten op het gebied van goede slaap. Er werd gekeken naar factoren die mensen in 13 landen ervan weerhouden om hun optimale nachtrust te krijgen. Als toonaangevende technologiespeler op het gebied van slaap- en ademhalingszorg wil Philips deze bevindingen gebruiken om het gesprek over goede slaap als belangrijke maar vaak vergeten pijler van gezondheid en welzijn verder te verbeteren.
 

Voor informatie over alle oplossingen van Philips inzake slaap- en ademhalingstherapieën kunt u @PhilipsResp volgen of de website bezoeken. 

 

[1] “Prevalence and Incidence,” STOP-Bang, geraadpleegd op 9 februari 2017, http://www.stopbang.ca/osa/prevalence.php

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 74.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.  

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20180312-patienten-met-slaapapneu-kunnen-nu-op-reis-hun-slaaptherapie-makkelijker-voortzetten-met-philips-compacte-en-connected-dreamstation-go.html Link gekopieerd

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.