Nieuwscentrum

Bedrijventerrein Kreitenmolen Udenhout: proeftuin voor het verbeteren van veiligheid en leefbaarheid door meer sociale cohesie en slimme technologie

21 december 2016

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2016/20161221-bedrijventerrein-kreitenmolen-udenhout-proeftuin-voor-het-verbeteren-van-veiligheid-en-leefbaarheid-door-meer-sociale-cohesie-en-slimme-technologie.html Link gekopieerd

Eindhoven, Nederland – Philips Lighting (Euronext Amsterdam ticker: LIGHT), wereldwijd toonaangevend in verlichting heeft vandaag bekend gemaakt dat de gemeente Tilburg (NL) in samenwerking met Interpolis en Philips de leefbaarheid en veiligheid op het bedrijventerrein Kreitenmolen in Udenhout wil gaan verbeteren. De samenwerking tussen de ondernemers op het terrein kreeg al een flinke impuls met het instellen van een parkmanager die als schakel functioneert tussen de ondernemers onderling en de gemeente. De gemeente investeert daarbij nu in slimme straatverlichting op het terrein.

 

Proeftuin Kreitenmolen

Vanaf 21 december 2016 wordt Kreitenmolen een proeftuin waarin ondernemers hun omgeving veiliger en duurzamer kunnen maken. Dit gebeurt met behulp van slimme verlichting in eigen én openbare ruimten, en een speciale smartphone-app. Daarmee kan de ondernemer de verlichting van het eigen bedrijfspand op afstand aanpassen als de situatie dat vereist. De ondernemers krijgen ook een alert wanneer de slimme verlichting beweging op het terrein detecteert. Een andere belangrijk doel is het versterken van de sociale cohesie op het bedrijventerrein. De app kent een bedrijventerrein community waar ondernemers onveilige of ongewenste situaties met elkaar kunnen delen. De opvolging wordt verzorgd door de parkmanager of direct met de aangesloten overheidsdiensten. Daarnaast geeft de app toegang tot de expertise van Interpolis zodat ondernemers hun vragen over veiligheid en preventie snel beantwoord zien. Voor specifieke situaties en vraagstukken is er ook de mogelijkheid van een chatgesprek. Dit scala aan maatregelen moet het ondernemersklimaat op het bedrijventerrein bevorderen. 

 

Erik de Ridder, wethouder Economie van de gemeente Tilburg: “Met de komst van de proeftuin wordt een extra stap gezet in het vergroten van de veiligheid van het terrein en samenwerking tussen ondernemers. Door het versterken van de sociale cohesie, de komst van slimme verlichting en het digitale community platform is het de bedoeling dat er minder incidenten plaats vinden en een aantrekkelijker bedrijventerrein ontstaat.”

 

Arné van den Boom, directeur Interpolis Bedrijven: "Interpolis heeft de ambitie om met innovatieve oplossingen Nederland veiliger te maken. Daarbij speelt verlichting een belangrijke rol. Juist daarom ben ik verheugd over de samenwerking die we voor dit experiment aangaan met een innovatieve onderneming als Philips Lighting. De door ons gezamenlijk ontwikkelde oplossing geeft het industrieterrein een slimme en fraaie upgrade en creëert zo een beter en veiliger ondernemersklimaat.”

 

“Licht gaat dankzij digitalisatie vandaag en in de toekomst veel verder dan alléén verlichting, zegt Frank van der Vloed, Market Leader Philips Lighting Benelux. “Met smart lighting kunnen we bezoekers aan het bedrijventerrein laten weten dat ze gezien en gevolgd worden. Dit schrikt criminelen af en bevordert zo de veiligheid voor de ondernemers. Kreitenmolen als proeftuin is voor ons een belangrijke innovatie die trendsettend kan zijn voor andere terreinen binnen en buiten Nederland. We zullen de ontwikkelingen in Udenhout dan ook op de voet gaan volgen.”

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2016/20161221-bedrijventerrein-kreitenmolen-udenhout-proeftuin-voor-het-verbeteren-van-veiligheid-en-leefbaarheid-door-meer-sociale-cohesie-en-slimme-technologie.html Link gekopieerd

Informatie voor de pers:

Over Interpolis

Interpolis behoort tot de toonaangevende verzekeraars van Nederland. Onze Glashelder-campagne onderstreept waar Interpolis voor staat: transparantie van de organisatie en de producten. Interpolis maakt verzekeren niet ingewikkelder dan het is. Glashelder bieden wij consumenten en ondernemers inzicht in risico’s waar zij aan bloot staan. Met veiligheidsoplossingen helpt Interpolis klanten om de kans op schade te verkleinen. Want, verzekeren is niet de enige oplossing, zo vinden we bij Interpolis.

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die waarde toevoegen, rijke gebruikerservaringen bieden en actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen bijzonder energiezuinige LED-verlichtingsproducten. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gedreven door de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 34.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen. Kijk op http://www.newsroom.lighting.philips.com voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.