Philips verbetert neurologische diagnostiek met introductie van IntelliSpace Portal 9.0

28 november 2016

  • Dankzij een continu ontwikkelingsproces is IntelliSpace Portal 9.0 nu uitgebreid met applicaties voor het volgen en vergelijken van hersenbeelden om progressie van patiënten nauwkeuriger te kunnen vaststellen
  • De nieuwste versie van het geavanceerde platform voor visuele analyse en kwantificering is in staat tot machinaal leren (gericht op meer gebruiksvriendelijkheid) en biedt verbeterde 3D-afdrukopties

 

AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) introduceert vandaag tijdens het jaarcongres van de Radiological Society of North America (RSNA) de IntelliSpace Portal 9.0, de nieuwste uitvoering van het complete, geavanceerde platform voor visuele analyse en kwantificering. Dankzij een reeks multimodale functies en een groter aantal neurologische tools, helpt IntelliSpace Portal 9.0 radiologen bij het constateren, diagnosticeren en monitoren van ziektegevallen. Tegelijkertijd worden nieuwe machine learning capaciteiten ingezet om de arts te ondersteunen. De oplossing beantwoordt aan de behoefte onder radiologen aan hulpmiddelen waarmee de groeiende groep patiënten met hersenletsel en neurologische aandoeningen als dementie, beroerte, amyotrofe laterale sclerose (ALS) en multiple sclerose (MS) beter kunnen worden ondersteund.

 

Naast verbeteringen ten aanzien van CT-hersenperfusie en MR T2-perfusie biedt IntelliSpace Portal 9.0 LoBI-functionaliteit (Longitudinal Brain Imaging), een applicatie voor ‘neuro reading’ ter ondersteuning van langetermijnevaluatie van neurologische aandoeningen om ziekteprogressie te monitoren. Een andere kenmerk is de toevoeging van de meetapplicatie NeuroQuant® (van CorTech Labs, Inc.), waarmee het verlies aan hersenvolume kan worden gekwantificeerd.

 

“Nu we dementie en neurodegeneratie zien toenemen, hebben neuroradiologen geavanceerde tools nodig om verwijzende artsen te helpen deze moeilijke gevallen te behandelen”, aldus Leo Wolansky, waarnemend hoofd Neuroradiologie bij het University Hospitals Cleveland Medical Center in de VS. “IntelliSpace Portal 9.0 biedt een complete reeks effectieve tools waarmee radiologen ziektes doelmatig kunnen kwantificeren.”

 

Met meer dan 70 applicaties en verbeteringen van een groot deel van de kernapplicaties is IntelliSpace Portal 9.0 een integraal platform voor visuele analyse en kwantificering dat een aantal klinische domeinen binnen de radiologie omvat, waaronder neurologie, oncologie en cardiologie. Het platform biedt verbeterde geavanceerde 3D-weergave en verfijnde STL-export waarmee 3D-modellen met een hoge mate van detaillering en resolutie kunnen worden afgedrukt voor meer inzicht in de anatomie. IntelliSpace Portal 9.0 omvat ook verbeteringen van een scala aan kernapplicaties, van MR Cardiac Analysis tot CT TAVI-planning en systeemverbeteringen.

 

“Radiologie heeft een uniek vermogen tot beïnvloeding en verbetering van behandelresultaten. Intelligente tools stellen ons in staat om radiologen meer mogelijkheden te geven aan de hand van de juiste informatie”, aldus Yair Briman, Senior Vice President en General Manager van Healthcare IT bij Philips. “Met verbeteringen ten aanzien van machine learning is IntelliSpace Portal 9.0 nu in staat continu gebruikspatronen van gebruikers aan te leren. Hiermee kunnen zij vervolgens belangrijke dagelijkse functies ondersteunen van een radioloog, zoals voorafgaande beeldverwerking, zodat diagnoseprocessen sneller en gestroomlijnder worden.”

 

IntelliSpace Portal 9.0 biedt klinische applicaties voor meerdere modaliteiten die overal op het ziekenhuisnetwerk beschikbaar zijn. De oplossing is tevens integreerbaar met gangbare PACS- en informatiesystemen van ziekenhuizen, zodat informatie breder kan worden gedeeld en samenwerking via het gehele netwerk wordt bevorderd. Dankzij de schaalbaarheid van IntelliSpace Portal 9.0 staat neurologen de kracht van geavanceerde analyse vrijwel overal binnen hun organisatie ter beschikking, altijd met dezelfde applicaties en gebruikersvoorkeuren. Andere belangrijke kenmerken van IntelliSpace Portal 9.0 zijn onder meer:

 

  • MR Cardiac Enhancements – Gericht op eenvoudige visuele scoretoekenning in diverse onderzoekskaders. Het pakket maakt integrale functionele volumetrische analyse mogelijk. Uitbreidingen van het pakket zijn onder meer Whole Heart STL-export voor 3D afdrukken en verbeterde werkstroom en batch-tools.
  • CT Spectral Applications – De reeks applicaties voor spectrale diagnostiek binnen Philips IntelliSpace Portal is geoptimaliseerd voor weergave en analyse van spectrale gegevenssets vanuit de IQon Spectral CT-scanner. U kunt de applicatie altijd en vrijwel overal binnen de organisatie gebruiken. De tools helpen u een integraal overzicht van elke patiënt te vormen, snel te kwantificeren en trefzeker te diagnosticeren.

 

IntelliSpace Portal 9.0 – onderdeel van het geïntegreerde Philips IntelliSpace-portfolio van zorg-IT-oplossingen – wordt getoond in stand nr. 6735 op het RSNA-jaarcongres, dat plaatsvindt van 27 november t/m 2 december in Chicago (VS). Volg @PhilipsLiveFrom of kijk op www.philips.com/rsna voor meer informatie over de aanwezigheid van Philips op #RSNA16 en voor live updates gedurende het congres.

Philips ISP MR LoBI Overview L

IntelliSpace Portal offers Longitudinal Brain Imaging (LoBI1), an application that has been optimized for the interpretation of brain MRI scan and aims to facilitate the longitudinal evaluation of neurological disorders helping clinicians to monitor disease progression. 
 

1 Pending 510(k), not available for sale in the United States. 

ISP Lobi L

IntelliSpace Portal offers Longitudinal Brain Imaging (LoBI2), an application that has been optimized for the interpretation of brain MRI scan and aims to facilitate the longitudinal evaluation of neurological disorders helping clinicians to monitor disease progression. 
 

2 Pending 510(k), not available for sale in the United States.

Philips ISP MR NeuroQuant Overview L

Another feature of IntelliSpace Portal 9.0 is the inclusion of the NeuroQuant® application (Cortechs Labs, Inc.), which enables clinicians to objectively quantify brain atrophy.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas

Philips Health Systems 

Tel: +31 6 53 408194 

saskia.maas@philips.com

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 69.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2015 een omzet van 16,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.