Nieuwscentrum

Philips introduceert PerformanceBridge, een pakket software en diensten voor radiologieafdelingen gericht op verbetering van bedrijfsprestaties

27 november 2016

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2016/20161127-philips-introduceert-performancebridge-een-pakket-software-en-diensten-voor-radiologieafdelingen.html Link gekopieerd

  • Primeur op RSNA 2016: Philips’ nieuwe PerformanceBridge-portfolio van software voor operationele verbetering. PerformanceBridge biedt een integraal overzicht van kritieke prestatie-indicatoren van beeldvormende technologie, gecombineerd met professionele diensten ter ondersteuning van initiatieven voor doorlopende verbetering.
  • Met Philips HealthSuite als basis biedt PerformanceBridge op gegevens gebaseerde, bruikbare inzichten gericht op standaardisatie van werkstromen en verbetering van de zorgkwaliteit.

 

AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG AEX: PHIA) heeft vandaag PerformanceBridge gepresenteerd, een nieuw pakket software en services gericht op het verbeteren van de bedrijfsvoering door radiologieafdelingen te ondersteunen om de productiviteit te verhogen, de patiëntervaring te verbeteren en betere uitkomsten te bereiken in de zorg. Gehost door de Philips HealthSuite, kan PerformanceBridge radiologieafdelingen ondersteunen in het prioriteren van verbeteringen in het beheer van activa, in het nuttiger inzetten van apparatuur en het gebruik ervan, in de samenwerking, in compliance en in praktijkmanagement. 

 

De Philips PerformanceBridge, een beveiligde softwareoplossing, op cloud-basis of lokaal geïnstalleerd, biedt zorgprofessionals via een gebruiksvriendelijk interactief dashboard toegang vrijwel realtime tot gegevens over afdelingsprestaties. PerformanceBridge werkt met systemen van alle fabrikanten en brengt informatie vanuit verschillende beeldvormende modaliteiten en bestaande informatiesystemen samen. Met het oog op verdere ondersteuning van het beheer van doorlopende verbeteringsprocessen heeft Philips een toegewijd team van applicatiespecialisten om gebruikers van PerformanceBridge te helpen de tools te benutten en strategieën voor prestatieverbetering te implementeren op basis van concrete inzichten die PerformanceBridge aanbiedt.

 

“De rol van de radioloog blijft zich evolueren, wij zijn daarom volop gericht op het leveren van de volgende generatie software en diensten om de kracht van informatica en ondersteuning van de besluitvorming bij de radiologie te brengen,” aldus Rob Cascella, CEO van Philips Diagnosis & Treatment. “Radiologieafdelingen hebben toegang tot een goudmijn aan gegevens waar de gehele organisatie van kan profiteren. PerformanceBridge gebruikt intelligente software en analysefuncties die gecombineerd met onze uitvoerige expertise, concreet toepasbare informatie opleveren waarmee alles gestroomlijnder wordt, zodat in zo veel mogelijk gevallen één onderzoek toereikend is.”

 

Lahey Hospital & Medical Center in Burlington (VS) is een van de locaties waar aan de ontwikkeling van PerformanceBridge is gewerkt en behoort tot de eerste gebruikers van een van de desbetreffende diensten, namelijk PerformanceBridge Practice.

 

“PerformanceBridge Practice is bijzonder veelbelovend voor gegevensgestuurd praktijkmanagement. Zo kan het systeem verwijspatronen op de lokale markt analyseren en biedt het inzicht in het benutten van bedrijfsmiddelen en de inzet van laboranten”, zegt Christoph Wald, bestuursvoorzitter, afdeling radiologie van het Lahey Hospital & Medical Center en hoogleraar radiologie aan de Tufts University Medical School. “We beschikken nu over de informatie die nodig is om een organisatie een gegevensgestuurde basis te geven.”

 

PerformanceBridge omvat intelligente tools en mogelijkheden voor diensten op maat waarmee zorgorganisaties hun beeldvormende activiteiten meerwaarde kunnen geven: 

 

  • Inzicht in en verbetering van beeldvormende resultaten – PerformanceBridge Practice biedt diepgaande, op gegevens gebaseerde inzichten om mogelijkheden en lacunes binnen een zorgorganisatie te inventariseren, ongeacht de fabrikant van bestaande systemen. Na deze inventarisatie fungeert Philips als partner in een doorlopend verbeteringsproces, waarbij gedetailleerde benchmarking en inzichten worden aangeboden gericht op verhoging van de productiviteit.
  • Stralingsdosisbeheer – Met DoseWise Portal, het Philips softwareplatform voor stralingsdosisbeheer, kunnen zorgverleners de stralingsblootstelling van patiënten en medewerkers registreren, bijhouden en analyseren. Leidinggevenden van afdelingen die beeldvormende onderzoeken uitvoeren, hebben toegang tot informatie over de stralingsblootstelling van patiënten. Zij kunnen hun besluitvorming daarop baseren om veilige en toch voor onderzoek optimale stralingsniveaus te waarborgen en de geldende voorschriften kunnen na te leven. 
  • Deelname aan kennisdeling – Via het Philips NetForum hebben zorgmedewerkers toegang tot een peer-to-peernetwerk op cloud-basis, waar leden toegang hebben tot benchmarking gegevens, case-studies en educatieve informatie ter bevordering van kennisdeling en  verwerving. 
  • Proactieve aanpak van problemen met apparatuur – De analyse-infrastructuur van de PerformanceBridge-diensten integreert gegevens vanuit 24 verschillende gegevensbronnen in één geconsolideerde databank met meer dan 40 algoritmen voor proactieve gegevensanalyse. Deze algoritmen voeren dagelijks analyses uit van systeemlogbestanden om patronen te herkennen die erop duiden dat proactief onderhoud nodig is.

 

PerformanceBridge bouwt voort op de bestaande expertise van Philips op het gebied van beeldvorming, klinische informatica, zorgconsultancydiensten, dienstverlening op afstand, dosisbeheerdiensten en educatieve diensten. Het systeem sluit aan op de Philips Rightfit-onderhoudsdiensten en SmartPath upgradediensten. Inmiddels zijn er meer dan 300.000 beeldvormende systemen van Philips in gebruik, verspreid over meer dan 100 landen, en worden onze afnemers ondersteund door 7.000 onderhoudstechnici. 

 

Philips presenteert PerformanceBridge op RSNA 2016 op stand nr. 6735 in Hal B op McCormick Place. PerformanceBridge komt in 2017 op de markt in de VS, de Beneluxlanden, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. 

 

Voor meer informatie over Philips' aanwezigheid op RSNA, en over het volledige Philips-aanbod aan diagnostische en therapeutische oplossingen, kunt u terecht op onze speciale RNSA-website. Volg ook @PhilipsLiveFrom voor meer informatie over onze aanwezigheid op #RSNA16.

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2016/20161127-philips-introduceert-performancebridge-een-pakket-software-en-diensten-voor-radiologieafdelingen.html Link gekopieerd

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas

Philips Health Systems 

Tel: +31 6 53 408194 

saskia.maas@philips.com

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 69.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2015 een omzet van 16,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.