Nieuwscentrum

Kantoorwolkenkrabber Torre Europa in Madrid wordt slimste gebouw van de stad met Philips Lighting

 

De Torre Europa is het eerste gebouw in Spanje dat in een slim kantoor verandert met behulp van Power-over-Ethernet-technologie voor connected, duurzame verlichting

15 november 2016

Barcelona (Spanje) - Philips Lighting (Euronext Amsterdam beursticker: LIGHT), een wereldwijde marktleider in verlichting, presenteerde vandaag een nieuw connected verlichtingsproject dat Madrids markante kantoorwolkenkrabber Torre Europa verandert in een slim, uiterst veilig en connected kantoor van de toekomst. Dit is het eerste gebouw in Spanje dat is voorzien van een Philips Power-over-Ethernet (PoE) connected kantoorverlichtingssysteem. Dit stelt kantoorwerkers in staat hun kantooromgeving via hun smartphone te personaliseren en maakt het voorgebouwbeheerders mogelijk om ruimtegebruik en gebouwefficiëntie te kunnen optimaliseren. 

 

De 121 meter hoge Torre Europa, ligt in het hart van het financiële zakendistrict van Madrid, is een van de hoogste gebouwen in de stad en is een eersteklas locatie voor de huisvesting van de topondernemingen van het land. Het gebouw, dat oorspronkelijk werd geopend in 1985, heeft een uitgebreide renovatie ondergaan, die zowel uit- als inwendig resulteerde in een significante opwaardering van vormgeving en technologie. In samenwerking met Grupo Infinorsa, de belangrijkste eigenaar van het gebouw, zijn 14 van de 32 verdiepingen van het gebouw voorzien van 5400 connected armaturen die samen 19.600 m2 kantoorruimte omvatten. 

 

Het connected verlichtingssysteem van Philips maakt een werkomgeving mogelijk die reageert op de specifieke behoeften van gebruikers. Voor meer comfort en productiviteit kunnen kantoorwerkers de lichtniveaus en andere diensten van het gebouw, zoals de airconditioning, personaliseren en aanpassen met behulp van een smartphone-app. 

 

“Voortdurende connectiviteit transformeert de manier waarop mensen omgaan met informatie en met elkaar”, zegt Josep Martínez, CEO van Philips Lighting in Spanje en Portugal. “Verlichting is overal en staat centraal bij “The Internet of Things”. Connected kantoorverlichting met sensoren die wordt gevoed door en is geïntegreerd in het netwerk van het gebouw, bespaart energie en maakt nieuwe niveaus van productiviteit en slimmere, flexibelere manieren van werken mogelijk.”

 

Het nieuwe verlichtingssysteem maakt gebruik van Power-over-Ethernet (PoE) om armaturen te verbinden met het IT-netwerk van het gebouw. Het systeem verzamelt, bewaart, deelt en distribueert anonieme gegevens die zijn verkregen via sensoren die geïntegreerd zijn in de armaturen. Informatie zoals ruimtegebruik of temperatuur kan gebruikt worden voor het aanpassen van lichtniveaus, warmte en airconditioning of voor een optimaal gebruik van de kantoorruimte, evenals voor de tijdsplanning van reinigings- of onderhoudsdiensten. De toepassing van energie-efficiënte connected LED-verlichting die gekoppeld is met sensoren, verzekert dat lampen worden uitgeschakeld als mensen een ruimte verlaten. Indien gecombineerd met nauwkeurige, real-time gegevens over het Torre Europa-gebouw, kan het energieverbruik voor verlichting met wel 70% verminderd worden, en dat komt overeen met een jaarlijkse reductie van 15 ton CO2 per verdieping.

 

“De invoering van het Philips connected verlichtingssysteem onderstreept de inzet van Infinorsa voor innovatie en is een stevige stap voorwaarts naar een duurzame werkomgeving. Dat maakt Torre Europa tot een baanbrekend kantoor van de toekomst”, zegt Fernando Ferrero, Operations Manager bij Grupo Infinorsa. “De connectiviteit van het systeem is een randvoorwaarde voor het Internet der Dingen, dat nieuwe vormen van integratie, samenwerking, innovatie en socialisatie tussen medewerkers mogelijk maakt en tegelijkertijd de waarde van dit toekomstbestendige eigendom verhoogt.”

 

Dean Freeman, Vicepresident Research bij Gartner, schreef in een recente Market Guide waarin Philips Lighting is opgenomen als een Representative Vendor, dat “70% van de verlichtingsinstallaties in nieuwe commerciële gebouwen in 2020 gebruik zal maken van slimme verlichting.1 Gelukkig zijn in netwerken geschakelde verlichtingssystemen met analysemogelijkheden steeds meer in opkomst. Grote ondernemingen met meerdere gebouwencomplexen beginnen met het invoeren van Fase 4 (LED-lichtregelsystemen/sensors met analyse van de connectiviteit). Fase 5 (LED-lichtregelsystemen/sensors met analytische intelligentie voor connectiviteit), waarin algoritmen worden gebruikt voor terugkoppeling naar het systeem om extra energiebesparingen te realiseren, is op dit moment nog iets zeldzaams; slechts enkele verlichtingsondernemingen beschikken over de analytische mogelijkheden en algoritmen daarvoor.” 

 

1 Gartner Market Guide, Smart lighting by Dean Freeman, 15 augustus 2016, G00297245

 

Gartner spreekt geen voorkeur uit voor enige leveranciers, producten of diensten die in zijn onderzoekspublicaties zijn omschreven, en adviseert gebruikers niet om alleen leveranciers met de hoogste scores of een andere vermelding te selecteren. De onderzoekspublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van Gartner's onderzoeksorganisatie en moeten niet als feitelijke beweringen worden beschouwd. Gartner geeft geen enkele garantie, expliciet noch impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, inclusief garanties inzake verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel. 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Renee de Bruin

Philips Lighting – Nederland

Tel: +31611348365

renee.de.bruin@philips.com

Over Philips Lighting:

Philips Lighting (Euronext Amsterdam beursticker: LIGHT), een wereldwijde marktleider in verlichtingsproducten,  systemen en  diensten, levert innovaties die de waarde van ondernemingen ontsluiten en rijkere gebruikservaringen bieden die helpen levens te verbeteren. We bedienen zowel de professionele als de consumentenmarkt en zijn binnen de branche toonaangevend in het benutten van de mogelijkheden van het ‘Internet of Things’ voor het transformeren van woningen, gebouwen en stedelijke omgevingen. In 2015 realiseerden we een omzet van EUR 7,5 miljard met ongeveer 34.000 medewerkers in meer dan 70 landen. Nieuws over Philips Lighting is te vinden op http://www.newsroom.lighting.philips.com.

Over Torre Europa:

Torre Europa is een van de meest representatieve kantoorgebouwen in Madrid, in Paseo de la Castellana, in Azca, het financiële hart van de stad. Het gebouw telt 32 verdiepingen en beslaat een totale oppervlakte van 54.000 m2 (42.000 m2 aan kantoren en 12.000 m2 aan parkings). Het is ontworpen door Miguel Oriol en Ybarra en werd in 1985 opgetrokken. Met zijn totale hoogte van 121 meter, is het gebouw de zevende hoogste wolkenkrabber van Madrid.

Over Infinorsa:

Infinorsa is een Europese vastgoedonderneming die in 1974 werd opgericht en door belangrijke nationale en internationale partners wordt gesteund. De onderneming is gespecialiseerd in de aankoop, de bouw en de integrale renovatie van symbolische gebouwen die in de beste kantoorwijken van Europese hoofdsteden zijn gelegen, om daarna in te staan voor de leasing en het integrale beheer ervan. Infinorsa is actief in Madrid en Berlijn en beschikt over een portfolio van eigendommen die in totaal een oppervlakte van meer dan 140.000 m2 beslaan. 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.