Nieuwscentrum

Philips Lighting levert nieuwe generatie energie-efficiënte LED lampen voor de tuinbouw

17 oktober 2016

Eindhoven, Nederland – Philips Lighting (Euronext Amsterdam beursticker: LIGHT), wereldwijd marktleider in verlichting, kondigde vandaag de introductie aan van de Philips GreenPower LED flowering lamp 2.0, een nog energiezuinigere manier om het daglicht te verlengen of de nachtcyclus te onderbreken in kassen waar aardbeien, snijbloemen, tuinplanten en stekken worden gekweekt. De nieuwe Philips GreenPower LED flowering lamp bouwt voort op het succes van de eerste generatie en verschijnt in twee verschillende spectrale versies, met lichtrecepten voor de groei van snijbloemen en zacht fruit. De nieuwe, zeer energie-efficiënte lamp is ontworpen om opbrengst, kwaliteit en consistentie te verhogen en bloei te stimuleren.

 

De eerste generatie van de GreenPower LED flowering lamp is een bewezen referentieproduct voor teeltresultaat en energie-efficiëntie, zoals ondervonden in proeven die in 2014 en 2015 werden uitgevoerd door Onderzoekscentrum Hoogstraten, een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor de glastuinbouw in België. De nieuwe generatie levert het optimale spectrum en een hoge lichtopbrengst, en biedt een nog hogere energie-efficiëntie, wat telers in staat stelt tot wel 90% te besparen op de energiekosten in vergelijking met gloeilampen. De lampen hebben een standaard lampvoet (fitting) en kunnen dus zonder enige aanpassing gebruikt worden in bestaande gloeilampinstallaties, wat de initiële kosten verlaagt.

 

Effectief voor gewassen

Om telers te helpen effectieve resultaten te behalen voor hun gewassen, heeft Philips Lighting lichtrecepten ontwikkeld die een combinatie zijn van de volgende elementen: lichtspectrum, intensiteit, timing, gelijkmatigheid en positionering. De Philips GreenPower LED flowering lamp 2.0 is verkrijgbaar in twee verschillende spectrale uitvoeringen: één biedt een combinatie van dieprood en wit (DR/W) en de andere een combinatie van dieprood, wit en ver rood (DR/W/FR). De uitvoering met DR/W-licht onderdrukt de bloei van kortedagplanten en is bijvoorbeeld zeer effectief voor chrysanten. De uitvoering met DR/W/FR-licht is ideaal voor fotoperiodische belichting van perkplanten en vaste planten om de dag te verlengen, of de nachtcyclus te onderbreken om het strekken van de stengels van aardbeienplanten te bevorderen en de bloei te stimuleren.

 

“Nadat we zeven jaar geleden als eerste een LED flowering lamp op de markt brachten, verhoogt deze GreenPower LED flowering lamp de mate van controle die de tuinder over zijn gewas heeft nog verder.” zegt Udo van Slooten, General Manager van de Philips Lighting’s Horticulture divisie.

 

Lagere onderhoudskosten 

De LED flowering lamp 2.0 ziet eruit als een gloeilamp, maar is gemaakt van robuust kunststof dat het risico van glasschade elimineert. Om de onderhoudskosten te verminderen, is de lamp ontworpen om tenminste 25.000 uur* mee te gaan en is hij conform IP44 en UL gecertificeerd voor vochtige en droge binnenomstandigheden. Dit maakt hem tot een zeer duurzame keuze voor de teelt in kassen. Proeven in landen die fotoperiodische belichting gebruiken voor het produceren van stekken of snijbloemen hebben aangetoond dat de LED flowering lamp veel stabieler is op het elektriciteitsnet in vergelijking met gloeilampen or 'twisters' (CFL's), dit verkleint het risico van kwaliteitsproblemen in de productie. 

 

* levensduur gebaseerd op 90% behoud lichtopbrengst bij 25° C omgevingstemperatuur (L90B50, T25)

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Philips Horticulture LED Solutions

Daniela Damoiseaux, Global Marcom Manager Horticulture 

Tel: +31 6 31 65 29 69

E-Mail: daniela.damoiseaux@philips.com

www.philips.com/horti

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meest energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gebaseerd op de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 36.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen. Kijk op www.philips.nl/news voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.