Nieuwscentrum

Gemeente Dubai en Philips Lighting kondigen start van het Dubai Lamp initiatief aan

 

Meest energiezuinige en commercieel verkrijgbare LED-lamp gepresenteerd op WETEX

5 oktober 2016

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2016/20161005-gemeente-dubai-en-philips-lighting-kondigen-start-van-het-dubai-lamp-initiatief-aan.html Link gekopieerd

Dubai, UAE: Namens Zijne Hoogheid Sjeik Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, Vicepresident en Eerste Minister van de Unie van Arabische Emiraten, hebben het gemeentebestuur van Dubai en Philips Lighting vandaag in de Emirates Towers Dubai de introductie aangekondigd van de Dubai Lamp, 's werelds meest energie-efficiënte commercieel verkrijgbare LED-lamp*. De aankondiging is gedaan op de Water, Energie, Technologie en Environment Exhibition (WETEX) in Dubai. 


Het Dubai Lamp Initiative is een partnerschap tussen Philips Lighting en het gemeentebestuur van Dubai. Het heeft geresulteerd in de ontwikkeling van 's werelds eerste commercieel verkrijgbare LED-lamp van 200 lumen, die geleverd wordt in veel gebruikte vormen en kleuren. Het initiatief benadrukt de inzet van Dubai om 's werelds duurzaamste stad te worden. Door conventionele lampen te vervangen door de Dubai Lamp kunnen huishoudens, bedrijven en organisaties hun elektriciteitsverbruik voor verlichting verminderen met wel 90%. De Dubai Lamp brengt het lichtrendement en energie-efficiëntie naar een hoger niveau en is ook uiterst duurzaam met een gemiddelde levensduur die wel 15 maal langer is dan die van conventionele lampen.

 

De lampen zijn nog voor het einde van het jaar overal in Dubai verkrijgbaar in vier uitvoeringen (zie de opmerking einde bericht), zowel in koel daglicht als in warm witte kleuren. Met deze uitvoeringen kan de Dubai Lamp 80% van de conventionele lampen vervangen die gebruikt worden in woningen in Dubai. Het gemeentebestuur van Dubai en Philips Lighting bereiden de levering voor van twee miljoen Dubai Lampen aan inwoners en bedrijven overal in de stad in 2017. Dit aantal kan nog stijgen tot 10 miljoen lampen in 2021.

 

Sprekend tijdens de introductie zei ir. Hussain Nasser Lootah, Algemeen Directeur van de Gemeente Dubai: “Zijne Hoogheid Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum is altijd gericht geweest op het bevorderen van groene initiatieven die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling en aan de nationale economie waarvan toekomstige generaties zullen profiteren. Het is voor de schone-energiesector bemoedigend dit soort resultaten te zien die een rolmodel voor de wereld zijn.” Ook zei hij dat het Dubai Lamp Initiative zich richt op het creëren van publiek bewustzijn voor de noodzaak om energie te besparen en uitstoot van kooldioxide te verminderen. “Het initiatief ondersteunt de energiestrategie van Dubai, die is gericht op een 30% lager energieverbruik in 2030.

 

Eric Rondolat, CEO van Philips Lighting, zei: “Dit partnerschap met de gemeente Dubai is een prima voorbeeld van hoe een publiek-privaat partnerschap innovatie kan opleveren die praktisch en economisch is voor zowel consumenten- als professionele markten, terwijl tegelijkertijd wordt bijgedragen om het serieuze probleem van klimaatverandering aan te pakken. In de afgelopen drie jaar hebben we met het gemeentebestuur samengewerkt om gemeentelijke gebouwen te transformeren met energiezuinige LED-verlichting. Dit nieuwste initiatief is een volgende stap die bijdraagt aan een energie-efficiëntie en duurzame ontwikkeling in Dubai.”

 

*De kaars- en gloeilampuitvoeringen van de Dubai Lamp zijn de meest energie-efficiënte commercieel verkrijgbare LED-lampen voor de vervangingsmarkt. Hoewel een lichtrendement van 200 lumen per watt al eerder werd gerealiseerd op het niveau van LED-modules en in laboratoria (waaronder een prototype TLED door Philips in 2013) wordt aangenomen dat deze uitvoeringen van de Dubai Lamp de eerste 200 lumen per watt netspannings-LED-lampen voor de vervangingsmarkt zijn.

 

Opmerking voor redacties:

 

De Dubai Lamp

 

De Dubai Lamp is een familie van 4 LED-lampen die verkrijgbaar zijn in twee kleuren (8 in totaal).
 

  • 1 W E14 kaarslamp ter vervanging van 25 W gloeilamp (zowel in koel daglicht als warmwitte kleuren)
  • 2 W E27 lamp ter vervanging van 40 W gloeilamp (zowel in koel daglicht als warmwitte kleuren)
  • 3 W E27 lamp ter vervanging van 60 W gloeilamp (zowel in koel daglicht als warmwitte kleuren)

 

Deze lampen zijn ontworpen voor netspanning (220-240 V)

 

  • 3 W MR16 spot ter vervanging van 50 W 12 V halogeenspot (zowel in koel daglicht als warmwitte kleuren). Let erop dat de spot een lichtrendement heeft van 133 lumen per watt

 

De levensduur van de lampen en de kaarslamp is 15 jaar en die van de spot 25 jaar (gebaseerd op een gemiddeld gebruik van 1000 uur per jaar).

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2016/20161005-gemeente-dubai-en-philips-lighting-kondigen-start-van-het-dubai-lamp-initiatief-aan.html Link gekopieerd

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Ismail Peedika Parambil

Senior Media Officer

Media Section

Corporate Marketing and Relations Department

Dubai Municipality

Phone: 04 – 2064634

Mobile: 052 – 1080895

E.mail: ipparambil@dm.gov.ae

Voor nadere informatie over Philips Lighting kunt u contact opnemen met:

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meest energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gebaseerd op de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 36.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen. Kijk op www.philips.nl/news voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.