Nieuwscentrum

De Warsaw Spire inspireert de Poolse hoofdstad met heldere nieuwe LED-verlichting

 

Grootste kantoorcomplex in Polen voorzien van ruim 88.000 Philips LED-verlichtingspunten 

22 september 2016

Warschau, Polen - Philips Lighting, een wereldwijde marktleider in verlichting, verlicht de nieuwe gebouwde Warsaw Spire, de op een na hoogste wolkenkrabber van Polen met een LED-architectuurverlichtingssysteem van Philips. Met meer dan 88.000 LED-lichtpunten op de 220 meter hoge wolkenkrabber is het de grootste installatie met Philips Color Kinetics-technologie in Centraal Oost-Europa. 

 

Het onlangs geopende complex van de Warsaw Spire, dat ligt in het zakendistrict van Warschau, brengt de nieuwste trends op het gebied van architectuur en verlichtingsontwerp. De hele gevel is ondergedompeld in dynamische LED-verlichting en bevat ook twee LED-installaties die uit 80.000 individueel regelbare Philips iColor Flex lichtpunten bestaan. De LED-installaties zijn geïnstalleerd tussen de gevelpanelen van het gebouw op een hoogte van 160 meter. De totale afmetingen van beide installatie bedragen meer dan 5500 m2, vergelijkbaar met het formaat van een voetbalveld. De informatie die wordt weergegeven op de LED-installaties is zichtbaar binnen een straal van meerdere kilometers vanaf elke plek in Warschau. Tijdens de bouw van de wolkenkrabber werd de skyline van Warschau als welkomstgebaar en verrassing voor de inwoners van Warschau verlicht met een enorm ‘I love Warsaw’-bericht.

 

“De verlichting van de Warsaw Spire is onderdeel van ons idee om gebouwen open te stellen voor de stad en de mensen. Daarom hebben we het motto “I love Warsaw” weergegeven op de gevel. Ook vertonen we andere berichten tijdens evenementen die belangrijk zijn voor de stad. Tijdens het UEFA EURO 2016 voetbaltoernooi ondersteunden we bijvoorbeeld het Poolse team en toonden we de resultaten van de wedstrijden. Dit biedt de mogelijkheid het gebouw mee te laten leven met de hoogtepunten van de stad”, zegt Jeroen van der Toolen, Managing Director van Ghelamco, Centraal Oost-Europa.

 

“De Philips Color Kinetics-technologie verlicht veel van 's werelds meest herkenbare monumenten zoals het Empire State Building in New York, de Londen Eye en de Gateway van India. Onze nieuwste en grootste installatie in Warschau is zichtbaar vanaf kilometers afstand en trekt enorme belangstelling, en zorgt voor levendigheid van het stadsbeeld”, zegt Bogdan Rogala, General Manager Philips Lighting in Centraal Oost-Europa.

 

De Warsaw Spire heeft een state-of-the-art LED-verlichtingssysteem dat op afstand bediend kan worden. Het Philips LED-verlichtingssysteem is naar verwachting tot 75% energiezuiniger in vergelijking met conventionele verlichtingstechnologieën.

 

Opmerkingen voor redacties:

  • De Warsaw Spire is het grootste en op een na hoogste kantoorcomplex in Polen en bestaat uit drie gebouwen: een 220 meter hoog torengebouw met 49 verdiepingen en twee 55 meter hoge gebouwen. Het totale kantooroppervlak bedraagt 109.000 m2. 
  • De afmetingen van de twee LED-installaties op de gevel zijn: 71 meter breed en 39 meter hoog, de grootste in hun soort in Polen. Ze bevatten 80.000 individueel regelbare lichtpunten.
  • Het dak van het gebouw wordt verlicht met Philips ColorGraze MX4 Powercore armaturen en de spitsen worden verlicht met Philips ColorReach Powercore armaturen. 
  • De verticale en horizontale randen van het gebouw, met een totaal lengte van 1 km, worden verlicht met Philips iColor Flex knooppunten en een speciaal ontworpen diffuser, wat een brede kijkhoek oplevert, zichtbaar vanuit vele richtingen. 
  • De voltooiing van de bouw van de Warsaw Spire duurde drie jaar; de officiële opening vond plaats in mei 2016.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Philips Lighting Polen

Dorota Sławińska

Tel: +48 605 342 517

E-mail: dorota.slawinska@philips.com

 

Philips Lighting Nederland

Renee de Bruin

Tel. + 31 6 11348365

renee.de.bruin@philips.com

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meest energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gebaseerd op de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 36.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen. Kijk op www.philips.nl/news voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.