Nieuwscentrum

Los Angeles en Philips Lighting op weg naar smart city met infrastructuur voor slimme straatverlichting

21 september, 2016

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2016/20160921-los-angeles-en-philips-lighting-op-weg-naar-smart-city-met-infrastructuur-voor-slimme-straatverlichting.html Link gekopieerd

  • Sensoren op lantaarnpalen bewaken omgevingsgeluid en helpen reactietijd bij calamiteiten te verkorten
  • Slimme verlichtingstoepassingen verbeteren openbare veiligheid en diensten

 

Somerset, NJ – Philips Lighting (Euronext Amsterdam beursticker: LIGHT), wereldwijd marktleider in verlichting, maakt vandaag bekend dat de gemeente Los Angeles een pilotproject start voor de uitbreiding van de mogelijkheden van een smart city. Dit moet bijdragen aan de verbetering van de openbare veiligheid en ondersteunt diensten van de stad voor inwoners, bezoekers en lokale ondernemingen.

 

Philips Lighting zal aan de bestaande intelligente straatverlichtingsinfrastructuur van Los Angeles sensors monteren die voorzien zijn van software die informatie verzamelt, met als doel een transparante werking van de stad en het aansturen van nieuwe programma’s met relevante partners. Dit is gebaseerd op de functionaliteit van het Internet of Things (IoT). Akoestische detectors en sensoren bewaken het omgevingsgeluid, of worden ingezet om de reactietijd bij calamiteiten te verkorten. Dit maakt het mogelijk om sneller hulp te kunnen bieden bij ongevallen. Zo kan het geluid van een aanrijding gedetecteerd worden en rechtstreeks informatie leveren aan het berichtensysteem voor politie, brandweer en medische hulpdiensten van de stad. Op dit moment heeft Los Angeles langs wegen, snelwegen, tunnels en trottoirs verspreid over de stad meer dan 200.000 straatlantaarns staan, die deze diensten kunnen bieden aan de inwoners. 


Vorig jaar heeft het Bureau voor Straatverlichting van Los Angeles Philips CityTouch, in gebruik genomen. Het intelligente straatverlichtingsbeheersysteem maakt gebruik van bestaande mobiele netwerken en op cloud gebaseerde technologieën voor het bedienen van straatlantaarns, het bewaken van de werking en het nauwkeurig analyseren van hoeveel energie elke lamp verbruikt. Het nieuwe pilotprogramma in LA breidt deze mogelijkheden uit door het toevoegen van extra sensorknooppunten en het testen van nieuwe toepassingen waarmee de stad haar investeringen in de infrastructuur kan optimaliseren.

 

Het pilotprogramma wordt dit jaar geïmplementeerd en evalueert zaken als:

 

-          Bewaken van omgevingsgeluid

Nieuwe connected microfoons die geluiden opvangen, worden toegevoegd aan een subset van de lantaarnpalen die zijn voorzien van Philips CityTouch. Door voortdurend gegevens te verzamelen over geluidsniveaus, kunnen stadsbeheerders en planners het omgevingsgeluid in verschillende delen van de stad bewaken, combineren en visualiseren. De verzamelde gegevens bieden hulp bij het bewaken van geluidshinder, verzekeren een snellere respons op lawaaiklachten en verbeteren uiteindelijk de langetermijnbeslissingen voor stadsvernieuwing.

 

-          Kwaliteitsbewaking van het elektriciteitsnet

De Philips CityTouch lantaarnpalen verzamelen voortdurend belangrijke kwaliteitsparameters die de afdeling openbare verlichting ondersteunen bij het vaststellen van de voedingskwaliteit van het verlichtingsnetwerk. Door deze gegevens ter beschikking te stellen aan andere gemeentelijke afdelingen en nutsbedrijven, kunnen netbeheerders sneller geïnformeerd worden over eventuele storingen.

 

-          Geavanceerd onderhoud

Connected straatlantaarns voorzien het Bureau voor Straatverlichting van onderhoudsgegevens van de armaturen waarmee men de effectiviteit van de onderhoudsplanning kan verbeteren en kosten kan besparen. In de toekomst maken deze gecombineerde gegevens, gekoppeld aan informatie over de gezondheid van het elektriciteitsnet, geavanceerde onderhoudsmodellen mogelijk.

 

“De verlichtingsinfrastructuur van Los Angeles behoort tot de grootste ter wereld en is een van de meest waardevolle bedrijfsmiddelen van onze stad. Het is een betrouwbaar en alom aanwezig systeem in de openbare ruimte, waar mensen wonen, werken, reizen, winkelen, eten en samenzijn”, zegt Ed Ebrahimian, directeur van het Bureau voor Straatverlichting van de gemeente Los Angeles. “Elke straatlantaarn kan allerlei soorten gegevens verzamelen over de stedelijke omgeving. Op deze manier biedt straatverlichting veel meer mogelijkheden aan burgers, dan verlichting alleen.”

 

“De voortdurende vooruitgang van slimme verlichtingssystemen verandert de manier waarop steden zullen gaan functioneren”, zegt Susanne Seitinger, Global Sub-segment Manager Professional Systems van Philips Lighting. “Los Angeles loopt voorop met haar visie op hoe technologie, de wijze waarop mensen en gemeenten omgaan met hun stad, verandert.”

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2016/20160921-los-angeles-en-philips-lighting-op-weg-naar-smart-city-met-infrastructuur-voor-slimme-straatverlichting.html Link gekopieerd

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Philips Lighting

Renee de Bruin

Renee.de.bruin@philips.com

06-1134 8365


Voor meer informatie over Philips connected verlichting voor slimme steden, bezoek: 
Philips CityTouch

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meest energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gebaseerd op de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 36.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen. Kijk op www.philips.nl/news voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.