Nieuwe brug in Afrika laat licht schijnen in de Marokkaanse woestijn    


Langste brug van Afrika verlicht met LED-verlichting van Philips.

21 juli, 2016

Rabat (Marokko) – Buiten Rabat, de hoofdstad van Marokko, wordt de woestijn verlicht door de Mohammed VI-brug, gebouwd ter ere van de Marokkaanse koning.

 

De recent opgeleverde tuibrug – de langste in Afrika – wordt spectaculair verlicht met behulp van dynamische LED-verlichting van Philips Lighting (Euronext Amsterdam-notering: LIGHT), een wereldwijd toonaangevende producent op het gebied van verlichting. De onlangs geopende verkeersbrug is een technologisch hoogstandje: 950 meter lang, zes rijstroken en gedragen door 160 kabels (tuien) die aan twee torens van 200 meter hoog zijn opgehangen.

 

Deze nieuwe brug verbindt de hoofdstad met de havenstad Salé en is een symbool van de modernisering van Marokko. Het ontwerp van de Mohammed VI-brug wordt afgemaakt door de Philips-technologie Color Kinetics die voor prachtige architecturale lichteffecten zorgt en flexibel genoeg is om 16 miljoen kleurschakeringen te realiseren.

 

Het dynamische LED-verlichtingssysteem van Philips verlicht de kabels en pylonen die hoog boven de brug uitsteken en kan spectaculaire lichtshows creëren. Het LED-verlichtingssysteem is tot wel 75% energie-efficiënter dan conventionele verlichtingssystemen.

Voor meer informatie, contacteer:

Anne-Marie Sleurink

Philips Lighting

Tel: +31 6 52 59 63 81

E-mail: anne-marie.sleurink@philips.com

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die waarde toevoegen, een rijke gebruikerservaringen bieden en actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meeste energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gedreven door de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 36.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen.
Kijk op http://www.newsroom.lighting.philips.com voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.