Eerste Intensive Care afdeling in Nederland met speciale ‘Healwell’ verlichting op 17 juni geopend

 

Gloednieuwe IC afdeling IJsselland Ziekenhuis ondersteunt dag- en nachtritme patiënt voor meer comfort en rust

17 juni 2016

Capelle aan den IJssel - Vandaag opende de burgemeester van Capelle aan den IJssel, Peter Oskam, de eerste Intensive Care (IC) afdeling van Nederland met Healwell. Hoe beïnvloedt de omgeving op een Intensive Care het welbevinden van de patiënt? Deze vraag was het uitgangspunt voor het ontwerp van de nieuwe IC afdeling. De keuze viel op het gebruik van veel glas en op Healwell. Healwell is een lichtoplossing van Philips die het natuurlijke dag- en nachtritme van de patiënt ondersteunt en zo rust en comfort voor de patiënt bevordert.

 

Healwell verlichting

Licht heeft veel impact op de gezondheid en het welzijn. Het beïnvloedt niet alleen de stemming, maar regelt ook het natuurlijke bioritme. Voor patiënten op een IC afdeling, die de hele dag binnen zijn met veel apparatuur om zich heen, kan kunstlicht een gezonde slaap/waak-cyclus ondersteunen door de patronen van het natuurlijke daglicht na te bootsen. Goed en passend licht op de verschillende momenten van de dag draagt bij aan comfort, aan patiënttevredenheid, aan het psychische en emotioneel welbevinden van een patiënt, en aan de kwaliteit van slaap. Het licht kan per kamer – d.w.z. per individuele patiënt -worden geregeld.


Inrichting afdeling Intensive Care

Naast de verlichting is op de IC afdeling gekozen voor veel glas zodat de patiënten veel zicht hebben op hun omgeving en het zorgpersoneel de patiënt goed kan zien. Twee van de acht kamers zijn voorzien van een sluis voor strikte isolatie. Met de gebruikte kleuren wordt rust uitgestraald en doordat medische apparatuur op een centrale pendel aan het plafond is bevestigd blijven wand en vloer vrij. Familie kan zich terugtrekken in de speciaal voor hen ingerichte familiekamer met eigen sanitaire gelegenheid en keukenvoorziening. Op deze manier is ook voor de naasten van de patiënten voor meer comfort gezorgd.


Op 21 juni vindt de daadwerkelijke verhuizing van de afdeling plaats, dan worden patiënten en apparatuur naar de nieuwe afdeling gebracht.

 

‘Vrienden’ dragen bij aan de nieuwe IC

De speciale verlichting op de IC afdeling is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

Caroline Dietzel, stafmedewerker communicatie, IJsselland Ziekenhuis

Tel: 010 - 258 5833 / e-mail: communicatie@ysl.nl


Saskia Maas, Senior Marketing Communications Lead, Philips Benelux,

Tel: 06 – 53408194 / e-mail: saskia.maas@philips.com

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 69.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2015 een omzet van 16,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.com/newscenter.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.