Nieuwscentrum

Philips lanceert GreenPower Dynamic LED voor glastuinbouw op GreenTech 2016 in Amsterdam

 

Op maat gemaakte lichtrecepten beïnvloeden smaak en vergroten opbrengst van gewassen

14 juni 2016

Amsterdam, Nederland – Philips Lighting (Euronext Amsterdam, tickersymbool: LIGHT), een wereldwijde marktleider in verlichting, introduceert vandaag de GreenPower Dynamic LED productiemodule. Met de module, bestaande uit LED groeiverlichting en software, kunnen telers en onderzoekers eenvoudig schakelen tussen lichtrecepten die zijn ontworpen voor het telen van verschillende gewassen. Zo kan de lichtkleur en intensiteit aangepast worden aan het tijdstip van de dag. Op deze manier is het mogelijk om smaak te beïnvloeden en de opbrengst van gewassen te vergroten. Het systeem wordt voor het eerst gedemonstreerd in Stand 11.101 op de GreenTech 2016 in het RAI conferentiecentrum te Amsterdam. Vanaf het vierde kwartaal van dit jaar is GreenPower Dynamic LED verkrijgbaar.


Meer controle over teelt

GreenPower Dynamic LED is voorzien van software die de LED-kleur en intensiteit aanpast en is daarmee geschikt voor telers en onderzoekers die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en nauwkeurigheid. Een lichtrecept bestaat uit verschillende elementen, zoals lichtspectrum, intensiteit, belichtingsmoment, gelijkmatigheid en positionering. Met behulp van zo'n recept kan een teler specifieke planteigenschappen ontwikkelen. Sommige planten gedijen tijdens hun groei beter bij verschillende verlichtingsspectra en lichtsterkten en een lichtrecept kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat een gewas niet te groot wordt. De Philips GreenPower Dynamic LED glastuinbouwverlichting en software biedt de mogelijkheid om zowel de LED-kleuren in het spectrum (ver-rood, rood, wit en blauw) als de individuele lichtsterkten actief in te stellen. Dit in tegenstelling tot eerdere LED-lampen voor de glastuinbouw, die een kleurenspectrum hebben dat niet gewijzigd kan worden. Udo van Slooten, zakelijk leider van Philips Lighting Horticulture LED Solutions zegt: “Dit dynamische groeiverlichtingssysteem kan met slechts één LED-systeem een diversiteit van gewassen belichten en voldoet aan de verschillende teeltbehoeften van specifieke gewassen, bloemen en planten.”

 

Gemakkelijk te installeren en te onderhouden

Een stevige kabel, connector en montagebeugels worden meegeleverd zodat de lampen gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden op de gewenste plaats en hoogte. Een optionele kabelboom kan gebruikt worden om maximaal tien Dynamic-modules aan te sluiten op één aansluitdoos. Meer informatie over Philips’ lichtrecepten voor de glastuinbouw: www.philips.com/horti

Voor meer informatie, neem contact op met:

Daniela Damoiseaux

Global Marcom Manager

Philips Horticulture LED Solutions, Nederland

Tel.: +31 (0)6 316 5 2969

E-mail: daniela.damoiseaux@philips.com

www.philips.com/horti

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die waarde toevoegen, een rijke gebruikerservaringen bieden en actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meeste energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gedreven door de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 36.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen. Kijk op http://www.newsroom.lighting.philips.com voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.